1 Hafta Oldu Hala Hasta

Yesilyesil9
Yesilyesil9

105762 Puan

Yarın kısırlaştırma ameliyatının 1.haftası olacak ama daha toparlanamadı. Bu normal mi kedim hasta mı ayırt edemiyorum. Stresten ağzında yara oluştu ve salya salınımı var sürekli veteriner artık antibiyotik vermiyor sadece ağzına fıs fıs sıkıyoruz. Çok şükür yemeye başladı ama şimdi de kaka yapmıyor en son 2 gün önce yaptı. Sadece yaş mama kedi çorbası falan içiyor. Ve yara yerine gidiyor sürekli kafası, başından bir dakika ayrılamıyoruz. Yarasını kanatıyor sadece yalama falan değil geçen yine götürüp temizletmek zorunda kaldık yine olur diye korkuyorum veterinerden çok korkuyor artık. Yarasını enfeksiyon kapmaz değil mi? Bi sprey verdi veterinerimiz onu sıkıyorum, zıbında giydiriyorum ama zıbının üstünden bile ellemeye çalışıyor. Yarası ne zaman kapanır ve ne zaman güvenle yalayabilir. Endişeliyim bu gibi sorunları sadece ben mi yaşıyorum? Kendi deneyiminizi özelden veya burdan yazarsanız çok sevinirim. Bir şeyler ters mi gidiyor bilemiyorum ne zaman eski dostuma kavuşacağım ? Bakmaya kıyamıyorum ama çok mutsuz ve halsiz yarın 1 hafta olacak. Ne zaman kendine gelir?

2 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle dişi kediler 10 güne kadar anca yaraları kapanıyor merak etmeyin genel durumunda birşey yoksa yemek yemesi iyiyse tuvaleti normalse korkmayın. Yarasını açmaması lazım ki bir an önce toparlansın. Bu arada sevdiği şeyleri verebilirsiniz özellikle sulu yaş mamalar ya da evde yaptığınız haşlama tarzı gene suyuyla beraber takviye olarak verin. Bağışıklığı düşmüş olabilir narkozdan sonra bağışıklık güçlendirici verdiyse hekiminiz kullanın devam edin genelde operasyondan önce ve sonra bağışıklık güçlendirici verirler ki hastalık ortaya çıkmasın.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Kakaya çıkmaması beni korkuttu çünkü hasta kedilerimde kakaya çıkmama durumunu gördüm ama az yediği için de çıkmıyor olabilir. Kanatacak kadar zarar veriyorsa boyunlukla gezmesi gerek, her kedi durmuyor bilmiyorum, bir kedimiz iki hafta boyunlukla gezmek zorunda kalmıştı. Boyunluğu duvarlara sürüp duruyordu çıkarmaya çalışıyordu ama mecbur kalmıştık. Bir hafta yaranın kapanması için çok kısa bir süre. Bir hafta daha zaman vermelisiniz. Ağzındaki yara da ameliyatta nefes alması için taktıkları hortumun tahriş etmesi yüzünden oluşmuş olabilir, genelde yaraya yol açıyor ama bu bir ihtimal. Bence de bağışıklık güçlendirici kullanmalı, enfeksiyon kapmış ama aşılarının tam olması nedeniyle daha hafif geçiriyor olabilir. Bir ihtimal olabilir yani.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 194 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81537 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR