Yaş Mama Mı Kuru Mama Mı

Bulutthecat
Bulutthecat

649 Puan

Yaş mamanın kuru mamadan daha iyi olduğuna dair şeyler okudum peki beslenme sadece yaş mama mı olmalı yoksa kuru mama ile katışık mı olmalı

7 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Herkes farklı bir şey diyor ama genel olarak kendi fikrim çiğ besleme > yaş mama > kuru mama gibi. Yaş mama kaliteli bir yaş mamaysa kedide bir sorun yaratmaz ama sadece yaş mama beslemesi çok pahalı olur en ucuz kaliteli yaş mamanın 15 tl olduğunu düşünürsek günde 3 konserve yerse 45 tl aylık 1300 tl ye falan geliyor.. çiğ besleme de çok vakit alan bir besleme çeşidi ayrıca kedinin diyetinin güzel planlanması gerekiyor. Ben şahsen ana maması kuru mama olsa da evde hazırladığım tuzsuz yağsız haşladığım hayvansallarla ve yaş mamalarla destekliyorum.

emre3101
emre3101

3309

Tabiki kuru mama olmalı haftada 2 defa yaş mama verilmeli

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Evde yaş mama hazırlamayı çok düşündüm. Ancak vitamin değerlerini falan tutturmak çok zor. Yanlış bir şey yapmak istemedim. Çiğ besleme de aynı şekilde şuan için biraz riskli geldi. Bu yüzden günlük olarak yaş mama mutlaka verilmesi taraftarıyım. Ana öğünü malesef ki kuru mama. Kilo problemi yoksa, diş bakımına dikkat ediyorsanız, kuru mamayı reddetmiyorsa. Her gün verilebilir bence. Tabi ana öğünü kuru mama olduğu sürece yaş mama, evde hazırladığınız haşlamalar suyuyla birlikte, kemik ve ilik suyu çorba gibi.. Günlük 1 öğün verilmeli mutlaka. Benim düşüncem bu yönde.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

çalışma hayatında kuru mamaya mecburuz, sırf yaş mamadan daha ucuza geliyor ayrıca. tabii ki en iyisi değil ama ben kuru mama + yaş mama + kefir,yoğurt,bıldırcın yumurtası vs. takviye olarak gidiyorum. yapılan check-uplarda bir sağlık sorunu çıkmadı Allaha şükür🙏

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Warriorsans çok güzel yazmış, ben de kuru + haftada 2 yaş + mümkün oldukça yiyebileceği kendi yemeklerimden veriyorum (tavuk, balik)

Lils
Lils

125528

Schesir bile ek öğün olduğunu ve tek yaş mama ile beslenmemesi gerektiğini söylüyor o yüzden saçma bence sırf yaş mama. Kuru mamayı günde 25 grama düşürüp haşlanmış et ve yaş mama vs. vermek en mantıklısı bana göre.

gece18
gece18

13005

Ben her gün yaş mama veriyorum evdende kendim yapıyorum. Kuru maması ne kadar kaliteli olursa olsun bu oranı aza indirdim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 258 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81333 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR