Yavru Kedi Maması Tavsiyesi

Chataluck
Chataluck

586 Puan

Merhabalar. Bebek scottish kedi sahiplendik. Sahiplendiğimizde 1.5 aylıktı. Şimdi 4 aylık oldu. Royal canin mom and baby kullandık bu süreçte. Haftada bir iki de yaş mama.


Mama konusunda bilen bilmeyen ya da çıkarı olan herkes konuşuyor sanırım. 3 mama markası dolanıp duruyor. Bize de kime sorsam Royal canin kullanın diyorlar. Kedim özel cins olduğu için yoksa hasta olurmuş. Üstelik Royal caninin içerisinde et bile olmayan kötü bir mama olduğu yorumları bile var internette.


Söylendiği gibi Royal canin, hills, nd markalarından biri ile mi yoluma devam etmeliyim yoksa alternatif ve uygun fiyatli bir mama seçebilir miyim.


Binlerce mama markası var. Araştır araştır allak bullak olduk.


Lütfen o kötü şunu al gibi yorum yapmayın. Her yerde bolca var. Nedeni ile açıklayabilirseniz çok memnun olurum.

11 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba mama konusu biraz karışık dediğiniz gibi benim yavrularıma iyi gelen sizinkine ağır gelebilir. O yüzden mamanız size iyi geldiyse değiştirmeyin bence ben rotasyonlu kullanıyorum Acana ve nd kinoa serisi olarak kullandım bu zamana kadar ama şuanda rahatsızlık sebebiyle reçeteli mama kullanıyorum. O yüzden siz kendiniz gözlemleyip bakmalısınız herkesin dediği mama sizin yavrunuza iyi gelmeyebilir bu arada hayırlı olsun yavrunuz uzun , sağlıklı bir ömür dilerim 🙏

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Her mama hakkında iyi yorumlar da var kötü yorumlara. Araştırdıkça göreceksiniz. Brn tam bir mama biliyorum işte bu diyorum biri diyor ki bu mamanın denetimi yok türliye distribitörü yok içinde ne oldupu belli değil. Sonra ondan vazgeçiyorum hadi bakalım aramaya devam. Bu yüzden mamalarda rorasyon yapılmalı diye düşünüyorum. İçinizin sindiği 2,3 mama belirleyip 6 ay birini, 6 ay birini ya da 4 ay birini kullanmak dah mantıklı bence. Ben şuan nd tavuk ve narlı yavru kedi maması kullanıyorum ama acanaya geçeceğim. Acanadan sonra da kedimi kısırlaştırmış olacağım için bozita, mera ve yine arada uygun fiyaylı denk gelirse nd, acana almak istiyorum. Yeni çıkan mamalara pek yönelmiyorum. Mesela exclusion diye bir mama var içeriği çok güzel fiyatı piyasaya görr makul ama daha yeni çıktı. Zamanında applaws diye bir mama vardı araştırırsanız görürsünüz bir çok insan öneriyormuş ama hayvan ölümlerine sebep oldupu belirlenmiş ve toplatılmış. Yani o yüzden çoook uzun senelerdir var olan bir marka kullanmak daha mantıklı. Royal canine evet kötü diyorlar ben de tercih ermem yine bu sitede tavuğa alerjisi olan bir kedinin tavuklu royal canini yediğini ve hiç sıkıntı olmadığını söylemişti kim bilir içinde ne var yani. Ama royal de uzun süredir piyasada ve veterinerlerin güvenini kazanmış anlamadım sebebini. Yine de ben rotasyonuma hiç eklemem çünkü yukarıda yazdığım mamalarda veterinerlerin güvenini kazanmış iyi markalar ve içerikleri daha iyi. Mama tavsiye olarak da bozita, mera, nd, acana ya bir bakmanızı öneririm

theyusra
theyusra

16477

tek bir mama önermek zaten doğru değil. önerebileceğim markalarla başlayalım ; orijen&acana bütçeniz varsa bu iki mamadan asla şaşmayın (acana benim kedime iyi gelmedi orası ayrı bir konu) ikisi de yurt dışında da kabul görmüş, içerik olarak üst seviyede olan mamalardır. daha sonra mera, nature's variety, taste of the wild ve fitmin purity. eğer orijen&acana alamıyorsanız bu 4 markayı rotasyonlu kullanmanız en doğrusu. zaten hiçbir zaman tek bir markaya ya da aromaya bağlı kalmak doğru değil, sadece ben kedilerin besin zincirinde olmadığı için kırmızı etli mamaları vermeye gerek duymuyorum. kedinize lütfen yağ oranı yüzde 18'den hatta imkan varsa 20'den aşağı olan hiçbir mamayı yedirmeyin, yağ ne kadar azsa karbonhidrat o kadar yüksek demektir üstelik kedilerin yağa ihtiyacı var örneğin benim kedimin %20den az olunca tüyleri dökülmeye başlıyor. aldığınız mamada hayvan içeriklerinin oran olarak fazla olması kadar yıllar içerisinde kabul görmüş olması da önemlidir, mera düşük tahıllı olmasına rağmen şu ana kadar hiç geri çağırılmamış bir marka mesela, halbuki orijen bile zamanında geri çağrılmış. o yüzden aldığınız mamanın mutlaka geçmişini araştırın

Chataluck
Chataluck

586

Cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında ilk defa 4 ayaklı bir evcil hayvan sahiplendik. İyi gelip gelmediğini anlamayacak kadar da tecrübesiziz. Bu süreçte gerek petshoplar gerek veterinerler sanırım bizim biraz pimpirigimizi kullandı. Bunu yapmak zorundasın ya da bunu almak zorundasın diye aldığımız çoğu şey boşta duruyor.
Öyle olunca mama konusunu da araştırmak istedim. Bizim kullandığımız mama kilosu 80 TL iken 5 kilosu 80 TL olan bile var. Hepsini öven de var yeren de.
Malum ekonomi yerlerde. Sahiplendiğimiz kediyi de annesi terketmiş, 8 yavruya sahibinin bakacak gücü de yokmuş kıyamadık sahiplendik.


Diyorsunuz ya o iyi geldiyse onla devvam edin. Alternatif olarak ne deneyebiliriz onu bile bilmiyoruz. Veterinere girdik ilk gün, kedi ile ilgili soru sormadan Royal canin verin dedi öyle başladık.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Içerik okumak için internet üzerinde ve youtube da bloglar videolar var suzionline gibi. Ben de çok anlamıyorum ama öğrenmeye çalışıyorum. Ilk olarak protein kaynağı önemli. Derivative değil da hayvanın kendisi olmalı. Kaynak düzgünse daha sonra oranlara bakabiliriz.


Internette bolca inceleme de var, ama hiçbirine inanmayın çünkü çoğu reklam. Bakin, hepsini bir arada değerlendirin kimseye tek başına güvenmeyin.


Cinse göre mama olayına bana çok mantıklı gelmiyor yavru için. Royal canin çok iyi bir mama değil ama o kadar kötü de değil. Whiskas falan daha kötü.

Chataluck
Chataluck

586

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
YouTube veya bloglarda misal felicia iyi diye arayınca tamam bu diyorsunuz ya da felicia kötü diye arayınca gaz geciyorsunuz. Bu iş sanırım muamma.
Yine sanıyorum ki kedi sahibinin bütçe, bilinç ve vicdanı ile paralel.
Ama yine de alması zor karar. Dediğim gibi 18 TL ye de mama var 200 TL ye de.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben tek bir mamaya bağlı kalınmasını doğru bulmuyorum. Açıkçası bu konuda ben de çok araştırma yaptım. Ama her mama her kediye iyi gelmiyor. Uzun süreli etkilerden korumak amacıyla da bu rotasyon işini çoğu kişi öneriyor. Burada da çoğu kişi bu şekilde mama kullanıyor. Böylece hem kedilerimiz mamaların uzun süreli etkilerine en az şekilde maruz kalıyor, farklı markalar deneyip birinden alamadığı değeri diğerinden alıyor hem de protein kaynağını çeşitlendirmiş oluyorsunuz. 4 ayda 1 mama değiştiyoruz biz. Balıklı yediyse sonrasında tavuklu, daha sonra kuzulu vs gidiyoruz. Hem sıkılmamış oluyor mamadan.

Palyaco
Palyaco

218519

Royal in en iyi mamasi baby dır tabi gluten olmasa çok iyi olurdu 4 aylık tan sonra exclusion natures verty acana yavru mamalarina bakin derim nd tavsiye etmem eskisi gibi deyil cok bozdu mamasini

Chataluck
Chataluck

586

Mama içeriklerini kıyas ederek başladım. O da yanlışmış. Protein yazıyormuş ama hayvansal olmayabilirmiş. E Royal caninde et yok diyorlar. Üstelik üzerinde tavuk etli yazmasına rağmen. Güvenim de sarsılmadı değil aslında.


Hem ev ekonomisi hem de ülke ekonomisi açısından ithal ürün tercih etmek de istemiyorum aslında. Ama yerlilerin de denetimi yok diyorlar. Üzerinde yazanlar gerçek olmayabiliyormuş.


2 gündür mama okuyorum saatlerce

Mustafa245
Mustafa245

4202

Hocam kediden kediye çok değişiyor ya. Şahsi fikrim royal canin almayın. Çünkü Kurutulmuş kümes hayvanları eti olarak içeriği var yani hayvansal olma ihtimali var. Ekonomi durumunuz iyiyse acana pacifica ve N&D Ocean yavru kedi maması arasında gidip gelebilirsiniz. Şahsen ben öyle yapıyorum. Tavsiye ettiğim 2 ürünü de araştırabilirsin gerçekten içinde et olan ve güzel mamalar. Fakat türkiye şartlarında kimi kimseler için pahalı sayılabilir.

Chataluck
Chataluck

586

Royal caninden vazgeçtim. Artık almayacağım. Peki önerdikleriniz haricinde daha uygun fiyatlı ne tercih edilebilir? Açık mama almak istemiyorum internetten. Kapalılar çok pahalı. Bulunduğum yerde petshoplar da internetin 2 katı. Yani veterinerler Royal canin öneriyor ama içinde tavuk yokmuş. Ama diğer (misal felicia) mamalarını da içinde tavuk değil de tavuk unu var diye önermiyorlar. Bu bana garip geliyor. Uygun olsun diye de zararı olacak bir şey yapmak da istemiyorum. Yokmudur orta segmentte kedinin ihtiyacını karşılayacak zararsız ama faydalı mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 449 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR