Ayrılık Anksiyetesi

Selam arkadaşlar,
1 yaşında kısır dişi bir kedi sahibiyim. Hafta içi işe gittiğim için yaklaşık 9 saat yalnız kalıyor kedim, herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Sabah ve akşam yeterince oynatıyorum, akşam eve geleceğimi biliyor ve ilk günden beri hep birlikte uyuruz biz. Evde benden başka kimse olmadığı için de bana bağlı.
Ama ne zaman ki hafta sonu bir yere gitsem 2 gün evde yalnız kalınca döndüğümde 1 kere kusmuş (mama ve tüy) olduğunu görüyorum. 3-4 kez yaşadım bunu, bazen olmuyor ama kısırlaştırdıktan sonra bu olay arttı. Artık yazmak ve fikirlerinizi dinlemek istedim. Normalde ise hiç kusmayan bir kedi herhangi bir sağlık sorunu yok.
Böyle bir durum yaşayan varsa nasıl çözümler buldunuz dinlemek isterim. Bana en net çözüm ikinci kediyi sahiplenmek gibi geliyor ama masraflarımız çok artacak bu durumda da.

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128489

Bence iki gün tek başına kalması çok fazla, ayda yılda bir olsa olur ama bu düzenli aralıklarlaysa psikolojisinin bozulması çok normal. Kısırlaştırmadan önce ya da sonra test yaptırdınız mı? Başka ihtimalleri ortadan kaldırmanız gerek. Normalde tüy olmaması gerekli içerikte, yeterince yağ ya da malt veriyor musunuz? Anksiyeteden tüylerini aşırı yalayıp yolma davranışı gösteriyor olabilir. Yeni kediyi sokaktan alırsanız onun için büyük iyilik yapmış olursunuz ama hastalık ihtimaline karşı karantina altına almanız gerekli. İkinci kedi yalnız kalma durumunda çok iyi oluyor. Benim kedilerimden biri kardeşini kaybetti, ne kadar yanımda yatırsam ilgilensem de 3 gündür ağlıyor, kardeşinin yattığı yerleri koklayıp onu arıyor. Normalde çok sessiz bir kedidir, en sessiz kedimiz o. Hastayken diğer kedimizi ayırdığımızda da yan yana getirdiğimiz zaman hemen koşuyordu sevinçle. Yani sizin için ikinci kedi eğer anlaşırlarsa çok iyi olur ama anlaşmama ihtimalini unutmayın.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

yanlız kalmayla kusmanın pek bi alakası yok malt vermiyorsaniz tuy kusmus olmasi normal sanirim pek bilemicem ama yanliz kalmasiyla alakasi yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 277 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81452 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR