Kedi Beslenmesi İle İlgili Danışacağım Bir Konu Var

Gimlihanim
Gimlihanim

123305 Puan

Merhaba. Bugün tesadüfen bir hesaba denk geldim. Tiktok ta hoogie_bear_ diye bir hesap. Orada kedisine kuru mamayı direkt vermiyor. Yaş mama ile karıştırıyor. Islatıyor, balık yağı, bıldırcın yumurtası falan ekliyor. Videolara bakarsanız daha iyi anlarsınız. Bakmanızı rica ediyorum mutlaka. Acaba biz de bu şekilde bir beslenme yapsak nasıl olur? Buna adapte edebilir miyiz kedilerimiz? Fikirlerinizi bekliyorum mutlaka. Şimdiden çok teşekkürler.

18 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

bu kadar ekleme sey kullanacagina direkt yas mama ile besleseydi :D turkiyede ne bu kadar kaliteli ek besinler olur (markalarini bilmiyorum ama bizimkinden kalitelidir sjaldhejdk) ne de mamalar. o yuzden mumkun oldugunca yas mama vermeye calisiyoruz zaten. baska turlu de kuru mamayi reddederler, oyle olunca da tatile gitmek zulum olur bize de onlara da. ben hepsini ayri ayri zamanlarda farkli sekillerde verilmesi taraftariyim hskshfhskf yumurtayi haslamak gibi.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

arada belki de sürekli verilmesinin saglikli olacagini dusunmuyorum kopekler yer de zaten kopekler etle fln daha cok beslenir

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Ben bir dönem yaş ve kuru mamayı karıştırarak vermeyi denedim. İçine de çeyrek yumurta beyazı ekliyordum sadece sabah öğününde.birkaç gün çok da severek yedi. Ancak sonraki günlerde yememeye başladı. Kuru mamayı tek verdim tekrar ve tamamen reddetti bir tane olsun yemedi. Denemek için yaş mamayı tek verdim , resmen üzerime atladı ve nefes almadan yedi. Benim yavrum özelinde söylüyorum ki bizde bu durum tamamen yaş mamaya odaklanmaya sebep oldu.tekrar kuru mamaya alıştırmak günler aldı ve oldukça zorlandık.

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Benim oğlum karışık şeyleri asla yemiyor Bıldırcın yumurtasını tek vermeyi deneyeceğim gözlemlerimi paylaşırım sizinle

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@PofudukLeo Benim korktuğum sizin başınıza gelmiş. Kuru mamaya da ben çok zor alıştırdım. Şimdi de yaş mamayı reddediyor. Böylesi de kötü malesef.

theyusra
theyusra

16477

evet bence çok doğru yapıyor, evde olduğum zaman ben de böyle yapıyorum. yurt dışında da çok fazla kullanılıyor bu metod, özellikle hareketli kediler için yapılması gerektiğini düşünüyorum.

theyusra
theyusra

16477

yumurta hiç vermedim ama somon yağı, yaş mama, zeytinyağı, su, zencefil / zerdeçal, kefir, yoğurt, süt kullanıyorum genel olarak. tabi hepsini aynı anda veya sürekli vermiyorum. somon yağından sıkılıyor mesela 2-3 ay vermiyorum o zaman unutmuş oluyor, tatlı kaşığı kadar süt koyacaksam çay bardağı kadar su ekliyorum mutlaka (benimki çabuk kabız oluyor da malesef) ya da bazen hiçbirini eklemiyorum direkt kuru mama veriyorum. şu ana reddettiği çok nadir oldu, genel olarak bir sorun çıkarmadı yani :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@theyusra çok teşekkür ederim 🙏🏻😊 Ben de deneyeceğim sanırım ara ara kızıma. Sürekli kuru mama yemesine gönlüm razı gelmiyor

KartalBey
KartalBey

943

Yaş mama içine yağ vitamin katılabilir lakin bukadar karıştırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Asıl soru bu gördüğünüz videoyu neden uygulamak istiyorsunuz bu tarz birşeye ihtiyacınız varmı.?

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bu şekilde besleme yapan köpek sahibi çok gördüm yurt dışında. Ancak kedi ilk defa denk geldim.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Örnek olarak 2 link attım.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@simbakedi Valla ben de heveslenmiştim sulu sulu yerler diye. Doğru ama hak verdim size de, bizde bu kadar kaliteli ek besin bulmak çok zor. Şu ara Gimli yaş mamadan uzaklaştı. Haliyle sıvı alımı da azaldı. Alternatif arıyorum 🤦🏻‍♀️

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@Lokumcukk Bizimli bıldırcın yumurtasını da yemedi hiç. Belki sizinki yer. Haşlama da yaptım ama yok yani yemedi 🤷🏻‍♀️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 528 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81452 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR