Hamile Kedi Kan Damlatıyor

Rapisa
Rapisa

13115 Puan

Merhaba, bahçemde beslediğim kedileri havalar soğuk diye pazartesi gününe kadar eve aldım. Bunlardan biri hamile ve hem İshal hemde arkasından kan damlıyor. Aslında bugüne kadar çok damlamıyordu ama bugün arttı.Doğumu mu yaklaştı acaba

24 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128471

Doğum yaklaşması kan gelmesi ile olmuyor, su geliyor, berrar akışkan sıvı geliyor. Şuan yardıma ihtiyacı var bence. Kan rahimden mi geliyor acaba onu tespit ettiniz mi? Yoksa anüsten mi geliyor? İçerde bir sorun olmalı, doğumdan sonra arada incinme olursa kan gelen kedi gördüm ama doğumdan önce kanama hiç normal değil.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

icindeki yavrular ölmüş olabilir..acil bir vet e gidin

huqi
huqi

116368

Fatih hayvan hastanesine gidin pazartekke de ki sokak hayvanı olduğu için yüksek miktar almaz.

huqi
huqi

116368

Çok haklısınız aslında hekime göre de değişiyor bazen bi garipler. Ben de akşam vakti bi sokak hayvanını getirmiştim hastaydı eve alamıyordum ailem izin vermiyordu onlara parasını ödüycez klinikte kalsın demiştik kabul etmediler. Hiç bilmediğim bir hekim vardı kabul etmedi, bazen de çok ilgili oluyorlar🤷🏼‍♀️

aslihan_e
aslihan_e

128471

Tabi ki ameliyata alınıp çıkarılmaları gerek, belediyenin veterinerine götürseniz belki yardımcı olurlardı, ameliyat gerekliyse yaparlar en azından. İnşallah gideceğiniz veteriner insaflı biri çıkar da para yoksa yardım etmem demez. Benim gittiğim yerler parayı peşin istiyorlar. İlla ölmüşlerdir diye de bir şey yok.

aslihan_e
aslihan_e

128471

Ultrasonla bakacaklar büyük ihtimalle şuan ilk olarak.

aslihan_e
aslihan_e

128471

Doğum da başlamış olabilir, kedide eşinme bağırma davranışları fark ettiniz mi?

aslihan_e
aslihan_e

128471

Belediyenin telefon numarasını arayıp bilgi almanız gerek. Hayvan ambulansı servisi varsa gideceğiniz veterinerden de gelip alırlar.

aslihan_e
aslihan_e

128471

Bugüne kadar arada kan damlamış olması, ishali olması ve bugün kanın yoğun gelmesi beni korkuttu. Bunlar normal belirtiler değil. Saklanma davranışı hastalıktan da olabilir, doğumdan da. Kaç günlük hamile olduğunu bilmiyorsunuz değil mi? Karnı bayağı büyümüş mü, yanlardan çıkıntı çok mu? Karnında, sırtında kasılmalar var?

Rapisa
Rapisa

13115

Huqi oeaya gitmeyi düşünüyorum bende ama bazen yardımcı oluyorlar bazende Avcılar veterinerlik fakültesine yönlendiriyorlar. Üstelik bazen çokta uzmanlık gerektirmeyen işlemlerde. Yinede gideceğim bakalım

aslihan_e
aslihan_e

128471

Evet ben de o yüzden diğer arkadaşın yorumu üzerine illa ölmüştür diye bir şey yok dedim çünkü kedide kusma zehirlenme belirtileri görülür öyle olsa ama yeni ölse hemen anne de pat diye ölmez. Sadece yeni ölme ihtimalleri olabilir, yavruların sağlığında sorun olabilir, düşük riski olabilir. Bunlar bir ihtimal. Umarım bebekler geliyordur ondan falan olmuştur ama önceki günlerde de kanama olması şuanda da artması yüzünden sorun yok diyemeyiz. Ayrıca doğuma yakın, erkek kediler salınan kokuyu alıp zorla çiftleşebiliyor öyle bir durumda olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128471

Kuzum... Gözünüz aydın diyeyim, inşallah yaşar, belki 2 tane daha doğar. Genelde 3-4 tane doğuruyorlar. İnşallah erken doğum değildir.

Rapisa
Rapisa

13115

Aslihan inşallah. Karnı şiş zaten hala bende başka yavrular bekliyorum. Doğum yapmasına sevindim

Cok sevindim dogumla sonuclanmasına.

Rapisa
Rapisa

13115

Veterinere gideceğim birazdan fakat çalışmıyorum. Açıkcası bu durum bana ne kadara patlayacak merak ediyorum. Çevremde güvendiğim bir veterinerde yok ama gideceğim bakalım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5438 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR