Kedimin Kilosu İle İlgili Bitmeyen Çilem

veterinerden vmp macun aldık her gün veriyorum viyo imune probiyotik kullanmaya da başladım. olabildiğince tahıllı yaş mama da aldım. vmp de vitamin ve malt içeriği olduğu için normalde kullandığım gimcat vitamin ve maltı kullanmıyorum bu yüzden. bağışıklık için de biofeline kullanıyordum azalttım yani zaten takviye alan bir kedi. yine kilo almıyor kızanlarıyla birlikte eskisi gibi yaş mamayı umursamıyor, sıvı ödüllere bayılırdı aldım yemiyor kısırlaştırma için daha fazla kilo almalı kedim siyam kuru mamasını yiyor su içiyor ama eskisinden zayıf. kediye kilo aldıracak şeyler yağ ve tahıl hiç böyle bir tarifi olan yok mu? mothernbaby yaş maması aldım yemiyor kitten kuru aldım yemiyor. ton balığı alıp denicem ya da buğdayı pirinci probiyotiği içirdiğim gibi enjektörle vericem artık. ya da şekersiz etli insanlar için olan bebek mamalarını denicem ne yapayım? ya da bunları yapmalı mıyım? gözüme güzel gözüksün diye kilo aldırmaya çalışmıyorum. yavru kediler için satılan süt tozlarından mı vereyim ya da? daha önce başlık açtım ama vitamin ve probiyotik önerdiler zaren kullanıyorum imdat diyeceğim artık!

13 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Kilo aldirici gimcat capnip multivltamin ödül bisküvisi ve meo sıvı puding

Cennet29
Cennet29

123894

Ben bu tarz bi sorun yaşadığım zaman 3 tane kedisi olan arkadaşım önermişti tecrübelerine daynarak. Süt tozu kilo aldırır deneyebilirsin dedi ama veterinere sorduğumda veremezsin dedi. Bende sıkılmasın diye bir gün tavuk gögsü haşlayıp verdim bir gün normal yağsız et haşladım. Her gün üşenmeden bir öğün mutlaka et yedirdim. Kilo almasını sağladı

poverpuff
poverpuff

700

yağ ve protein oranı yüksek sevdigi maması olmalı. kedinin yapısı bu olabilir mi. hepsinin huyu var biliyorsunuz. 46% proteinli yetişkin mamaları var. %20yağ mesela. ev yemeklerinizle de destek. çok mu hareketli 🐈

teddybal
teddybal

123878

Proplan kitten deneseniz (küçük paket alın yerse büyük alırsınız), miamor multivitamin likit ödüllerini de her öğünde biraz biraz sıkın kuru mamasının üstüne, sever mi bilmiyorum ama balık yağı da verebilirsiniz (mesela mutamin somon yağını araştırın), miamor ve kitten mamayla ben kedimi kısırlaştırmak için ideal kiloya getirmiştim, çünkü miamoru neyin üstüne sıksam kokusunu aldığı her şeyi yiyordu, bir paketi 2-3 güne yetirirsiniz ağzını kapatıp buzdolabına koyun bozulmaz. Umarım işe yararlar (miamor malt likit ödülünü de çok seviyordu ikisinden de birer paket deneyin isterseniz) Bu arada RC m&b de iyi kilo alması için onunla birlikte deneyin önce isterseniz. Wanpy ve Me-o gibi markaların likit ödüllerini aynı istekle yememisti çünkü daha katılar miamora göre miamor çok yoğun kokulu ve mamaya güzel bulaniyor onu yemek için mamayı da yiyorlar. Umarim kedinize yarar, bizde ise yaramisti (kızgınlıkta bile bunu açınca unutuyordu halini, direkt bunun peşine düşüyordu)

süt tozu normal olan mı? bir de miktarı ne kadarmış öğrenme ihtimaliniz var mı? bugün balık vardı yemedi, birkaç gün önce de zorla tavuk yedirmeye çalıştım :(

Bulutthecat
Bulutthecat

649

Bildiğim kadarıyla siyamlar zaten zayıf kediler ama veteriner olması gerekenden zayıf olduğunu söylüyorsa somon yağı kullanabilirsiniz ve daha ağır kokulu mama kullanabilirisiniz sanabble mesela

@Cennet29

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum siyam kızım iştahsız kilo alamıyor ve kısırlaştırmasını yaptıramıyorum henüz 3 kilo olamadığı için. Gelişim geriliği teşhisi üzerine bize iyi gelenler miamor çorba (iştahını açıyor) mera kuru mama meo ödül mamaları bir de sanabel ödül maması. Sürekli deneme yanılma yoluyla yemeyi sevdirmeye çalışıyorum.

D-O
D-O

11908

Bagisikligi vitamin degerleri falan iyi mi? Belki kilo almasina ve istahsizligina bunlar etki ediyordur.


Kedim kisir degilken ve 1yasini gecmemisken bagisiklik icin vetomune kullandigim bir donem vardi. Kedim de minyon ve zayifti o zamanlar, vetomune ile ciddi istahi acilmisti ve o donem proplan kitten kullaniyordum. Bayagi toparlamisti.


Bence siz bir veterinere danisin. Belki takviye onerir. Eger yiyorsa evde tavuk haslayip ciger hasliyip desteklersiniz

hepinize birden yanıt vermeye çalışıcam teşekkür ediyorum. öncelikle kilo aldırır diyenlerle proplan somonlu yetişkine geçtik zaten. tavuk ciğer vs. yukarda da yazdım yediği tek ev şeyleri yumurta ve tavuktu onları da eskisi gibi umursamıyor. miamor somonlu aldım daha iki gün önce buradan, eskiden bayılırdı yüzüne bakmıyor şimdi. veterinerim vmp takviyesi verdi. yarın test yaptıracağım değerleriyle ilgili. ton balığı aldım onu da deneyeceğim bakalım.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

tahilli mamayla kilo almazki etli mamayla alir

felicia promosyonlarından tavuklu kitten aldım yüzüne bakmadı. denemediğim tek şey somon yağı ve süt tozu sanırsam. bu seferde midesini bozmak istemiyorum o da var :( yarın vete gidicez bakalım.

bir de çorba ama vete sormam lazım. bir soruyu atlamışım çok haraketli değil yaşından önce öyleydi ama yaşına girince daha azaldı ortalama şu an.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 458 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR