2 Kediyi Birbirine Alıştırma

Lavinia17
Lavinia17

13782 Puan

Selam
Evimize 2 ay önce erkek bir kedi geldi evdeki kedi de erkek.
Kedi bize geldikten 2 hafta sonra ikisinin alışması için klasik olan şeyleri uyguladim ve bir araya getirdim ama yeni gelen kedi bir anda idrarini yapti hekim strestendir dedi bekleyin dedi bizde öyle yaptik.
daha sonra o klinige bir daha gitmedim yeni bir klinige gitmeye başladim aşi uygulamalarinin yarısı yapilsin,evdeki kedi kisirlaşsin öyle bir araya getirin dedi.
Piko 1 hafta önce kisirlasti bugün tekrar bir araya getirdik birbirlerine çok kötü tisladilar,vurmaya çalıştılar maalesef.
Sakinleşsinler diye ayri tabaklarda ikisine yaş mama koydum piko diğer kediye yaş mamayi yedirmedi.
ilk gün olduğu için normal karşılıyorum ama sizce bu durum normal mi?tavsiyesi olan var mi?
Piko 11 aylik
Çiko sanirim 7 aylik tam bir bilgim yok

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128383

Çok normal tabi ki, en azından birkaç hafta zaman geçmeli. Henüz yaşları küçük, en azından Çiko'nunki küçük o yüzden daha kolay alışırlar ne kadar başta sorun çıksa da. Bazı kediler ilk günden kaynaşıyor hiç sorun çıkmıyor ama o tamamen şans. Bizim de kedilerden birinin adı Çikolata, birinin adı Bitter. Biz de Çikolata'ya Çiko, Bittere Pito diyoruz genelde 😊 Bitter daha kavgacı olduğu için annem ona Piton yılanı da diyor 🤭 Kuzenleriyle geçinemiyorlar birbirlerini öldürecek oluyorlar ama kuzenlerinin de kardeşi öldü, şimdi o tek kaldı. Ben alıştırmak istesem iki kardeş tek kedinin üstüne saldırıyor bir olup o yüzden alıştıramıyorum. Sizinki gibi tek olsalar daha kolay olurdu. Bir de bizimkiler eskiden iyi geçiniyordu, sadece arada sorun çıkıyordu ama ben evden 4 ay uzak kalınca düşman olmuşlar. Ben kavga ettiklerinde kızıp disiplin sağlıyordum. Siz de saldıran kedinize kızın, sonra ikisini de sevin okşayın, kardeşin o senin falan deyin. Onlar her şeyi anlıyorlar inanın. Bizim Çiko'yla Pito da kavga ediyorlar arada ama ben kızdığım için yanlarında olmazsam ediyorlar, sonra gidip azarlıyorum kardeşini niye dövdün falan diye utanıyorlar, sizin de o disiplini sağlamanız gerek. Alışırlarsa belki sizinkiler hiç kavga etmez. Bizim bi de dede var mesela Çikolata ile Bitter'i dövmek istiyordu eskiden ona ben çok kızdım, şimdi her ne kadar hiç sevmese de hiç dövmüyor. Bizimkiler de dede aşığı zaten, süt verse emecekler, uyurken sürekli rahatsız ediyorlar karnını falan koklayıp. Yani inşallah zamanla alışır sizinkiler, ben öyle umut ediyorum. Kavga edince mama vermek çok iyi oluyor ama onu da yedirmemiş, zamanla düzelir umarım.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba yemegini yedirmemesi kotu olmus yemek icin arada baska odaya koyun digeri de yiyebilsin. Sanilanin aksine hayvanlar genelde birlikte yemegi sevmez. Ikisinin de yattiklari yere ortu koyun kokulari sindikten sonra yerlerini degistirin. Insallah duzelirler. Evi de arada sirkeli suyla silin. Cis kokulari camasir suyuyla gecmiyor yine yapar ayni yere. Yapmasa bile koku rahatsiz agresiflesirler. Bence kediler kizmayi anlamiyor ne oldu buna ya bakisi atiyorlar kizdigim da. Ikisini de sevin sadece yapacak bir sey yok. Evden bile kacabilirler terslerseniz stresten. Insallah duzelirler.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Tlc kanalında benim belalı kedim diye bir program var youtube da jackson galaxy kedi davraniscisi bir bölümde anlatıyor nasıl alışması gerektiklerini vs
Bir de onun videolarını izleyin derim hangi bölümdü unuttum ama yotuubeda az bölüm var zaten hepsini izleyin derim :)
Yavaş ve baştan yeni tanıştırma alıştırma süreci yapacaksınız

Bulutthecat
Bulutthecat

649

Feliway friends diye bir ürün görmüştüm ancak ne kadar etkili ve sürdürülebilir bilmiyorum ayrıca
Çok pahalı 😔

Lavinia17
Lavinia17

13782

bugün 3.gün tislamalar ve birbirlerine vurmalar devam ediyor hatta ben arttigini düşünüyorum.
olumlu olarak piko artik çiko varken rahatlıkla mamasini yiyor,kumuna gidiyor

Benzer durumu biz de yaşadık ama çok da kasmadık biraz rahat bıraktık ve tıslamalar 1 hafta kadar sürdü sonra bitti şimdi ikisi de gayet alışmış durumda sadece arada sırada dövüşüyorlar ama o da oyun gibi oluyor tıslama miyavlama vs olmadan. Zamanla alışacaklardır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR