Birden Fazla Kedi Besleyen Arkadaşlar

Zeytinmym
Zeytinmym

263 Puan

Herkese Merhaba
Zeytin kızım 1 yaşında. 3 gündür evimize soğuktan gelip karnını doyurup uyuyan, sonra dışarı çıkmak isteyen bir kaç saat dolasıp gelen bir hamile kedi var. Geceleri çok soğuk olduğu için dışarı bırakmıyorum. Ama sabah resmen dışarı fırlayarak gidiyor. Bizim evde kalsın doğum yapsın diye ona iki ayrı yer yaptım. Evdeki kedimle de bir iki kez karsilastirirak tanıştırmak istedim fakat dün sabah resmen bizimkinin üstüne atladı zor ayirdik. Ben şimdi bu hamile kedi evimde sıcak bir ortamda doğum yapsın bebeklerini büyütsün istiyorum fakat kendi kedimin de psikolojisi alt-üst oldu. Şu an biri uyurken diğerini evde salıyorum. Bazen kapi altından tıslıyorlar, patileri ile restlesiyorlar. Böyle mi devam etmeliyim. Başka güzel önerisi olan varmı? İkisini de üzmek istemiyorum.

5 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Öncelikle sokak canına yuvanızı açtığınız için teşekkürler.
Haftada bir kere gittiğim, trafiğin ve alışverişin yoğun olduğu bir yerden evime sürekli yavru kedi taşımanın sonu olmadığını idrak edince, yoğun sorgu sual sonucu doğurgan anneyi buldum, hatta o da beni arıyormuş gibi mutavlayarak yanıma geldi. Evime getirip ayrı bir odaya yerleştirdim. Kısırlaştırmadan önce karma aşılarını yaptırdım. Ancak kanlı ishal olunca tedavi başladı. Derken kuduz aşısı. Bu arada sürekli kızgın. Gece gündüz bağırıyor. Ancak kesinlikle dışarı çıkarmadım.işiklik farkedince
Pandeminin, kapanmaların en sıkıntılı zamanları.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Karnında, davranışlarında farklılık hissedince, kısırlaştırmadan önce veterinere götürdüm. Veteriner, hamile olduğunu ve iki hafta sonra doğuracağını söyledi. Yani eve getirdiğimde hamileymiş. Ancak kızgınlığı devam ediyor!
Aynı odada doğurdu. Ne kadar tedbir alsam da arada bir kapı aralığından bir kedi gördüğü an, yavrularını koruma içgüsüyle fişek gibi fırlar ve parçalarcasına saldırırdı. 9 yaşındaki ve tüm diğer kedileri terörize eden olağanüstü saldırgan kedim dahi ondan korktu.
Sonuç olarak, yavrular 2 aylık olunca kısırlaştırdım ve arada bir dışarı çıkmasına izin verdim. Yarım saatten fazla dışarıda kalmıyordu. Yavrularına çok iyi annelik yaptı. Yavaş yavaş yavrular ve annenin diğer kedilerle sosyalleşmesi için kontrollü bahçeye çıkardım. Ancak yavruları 4,5 aylık olunca gitti ve bir daha maalesef görmedim. Bu anneciğin bir yavrusu evin eski müdavimlerine saldırmaya yeltendiğinde sınırını gösteriyorum. Ancak evimin en yaşlısı terör estirmeye devam ediyor.
Son çok acı kaybımdan sonra 11 evladım var
Yani başlangıçta ayrı tutmalı ve zanan tanımalı. Hastalık bulaşma riskine karşı da elzem.
Hamile ve doğuran kediler, yavrularını koruma içgüdüsüyle saldırgan olurlar. Ancak güven duydukları zaman gittikçe azalır ve yok denecek evreye gelebilir.
2020'de 2 aylıkken evime aldığım erkek yavru kedi, kendisinden sonra eve getirdiğim diğer yavrulara annelik yaptı...
Bu kadar uzun yazmamın sebebi, diğer hayvanseverlerin de korkularını yenmek ve özellikle hamile ve yavru kedileri sıcak bir yuvaya kavuşturmak.
10 sene önce aklıma gelmeyen şeyler yaşıyorum. İyi niyetle yola çıkınca, bir ilahi güç destek oluyor
Sevgiyle kalın

aslihan_e
aslihan_e

128499

Bizde de öyle. Ben de mecbur kaldım bahçede baktıklarım teker teker ölünce, kalanları eve almak zorunda kaldım. Bizimkiler de kavga ediyor, aynı sizin gibi biri uyurken diğerini alıyorum, odaları değiştiriyorum, balkon, kendi odam, salon, ara hol, arka balkon, mutfak, merdiven dairesi... Sürekli kediler değiş tokuş ettiriliyor. Bu şekilde idare ediyoruz. Aynı anda aynı kapı arkasında da olamıyorlar, bizimkiler de alttan kavga eder hem de kapıyı açarken sızma ihtimalleri var. Aynı kapıya açılan iki odada duramıyorlar yani. Tamamen sizin vicdanınıza kalmış. İlerde kediler belki uyum sağlar. Bizdeki erkekler boğuşuyor, dişiler o kadar olmaz. Bir yere kadar sürer kavgaları. Bizim erkekler ölümüne giriyor birbirine.

oykuyildiz
oykuyildiz

13855

Ben 2 kedimi 3 günde alıştırdım birbirine . Beraber yaş mama yedirebilirsiniz arada mesafe olacak birbirlerini görecekler ve ilk mamayı eski kediye vermelisiniz. Eşyaları değiş tokuş yapabilirsiniz . Tarama fırçası varsa ikisini de tarayın kokular birbirine geçsin

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Aralarında her zaman kapı olması iyi
Benim kedim de geçici kedilere başta tıslayıp sonra diğer kedilere alışmaya başlamıştı eve yeni misafir gelince tıslaması geçti daha çabuk sosyallesmeye başladı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR