Çok Gören Olmadığı İçin Tekrar Yazıyorum. Kısırlaştırma Sonrası Kedi Davranışları...

Seneca
Seneca

2701 Puan

Çok Gören Olmadığı İçin Tekrar Yazıyorum Kusura Bakmayın. 3 hafta önce kedimi kısırlaştırdım. İlk birkaç gün eski neşesi ve enerjisindeydi ama şu sıralar çok durgun. Mutsuzmuş gibi hissediyorum. Hiçbir zaman kendi kendine kucağa gelmezdi ama kucağıma alıp evi gezerken 10 dakika koynumda yatardı şimdi 1 dakika bile tahammülü yok. Önceden oyun oynamazdı şimdi şarj kablosuyla oynuyor ama üstüne atlayıp sonra aniden son sürat kaçıyor. Kaçarken de boğuk ve yüksek sesler çıkarıyor. Kelimenin tam anlamıyla bir göz kırpma süresinde yok oluyor ve normalde asla giremeyeceği darlıktaki yerlere resmen korkudan giriyor. Yatağım yerden 5 cm yükseklikte Allah aşkına zaten çenesinden kafasının en üstüne kadar olan mesafe o kadar, bacakları karnı kafası tamamen yere temas edecek şekilde giriyor. Kabloya dokunduktan sonra hep kaçma korku ve saklanma halinde, böyle yaptıkça sorun mu var diye endişeleniyorum. Ayrıca şimdi yerde hiçbir şey yokken de bir şey varmış gibi onu yakalamaya çalışıp, sağa sola atlayıp, korkup kaçmaya başladı. Hareketsizlik olacağını biliyordum ama bizden bu kadar uzaklaşacağını hiç tahmin etmemiştim. Kendini sevdirmiyor bile, biz sevdikçe 10 saniye duruyor gırlamaya başlıyor sonra yürüyüp gidiyor. Bir daha sevmeye çalışınca hoşuna gitse de asla oralı olmuyor. Ve en önemlisi artık bizi ısırmaya ve tırmalamaya başladı. Karo çok uysal ve insan seven bir kediydi. Biz eve gelince ayaklarımızın dibinde yuvarlanır, beni sevin beni sevin diye peşimizden ayrılmazdı, oturup kafasını 5 saat okşasanız dur demezdi asla sevilmeye doymazdı. Şimdiki uzaklığı ve sevilmeye karşı gösterdiği saldırganlık beni cidden korkutuyor. Bu hep böyle mi devam edecek yoksa bir yerden sonra düzelecek mi? Bu süreçte neler yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

4 CEVAP

Seneca
Seneca

2701

Öyle oldu maalesef, gün içinde bile bazen sevgi pıtırcığı bazen saldırgan bir kaplan. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Onu rahatlatmaya çalışacağım. Sevgisiz hissediyor diye fazla içine düştüm galiba hayvanın, hata etmişim.

Renklipati
Renklipati

140143

Geçmiş olsun öncelikle, bazı kedilerde olabiliyor kısırlaştırma sonrası yoğun stresten dolayı bu tür agresif tavırlar yada korku..çünkü bilmedikleri bir yerde operasyon geçiriyorlar ne olduğunu bile anlamıyorlar ağrı yaşıyorlar zor süreçten geçiyorlar, zamanla düzenliyorlar merak etmeyin,sadece zorla sevmeye birseye zorlamaya kalkmayın kendi haline bırakın, 3 hafta daha erken bir süreç..bazı kediler de bu stres hiç olmuyor gibi,benim kızım da normal de boxsa koyup vete gidince güle oynaya giderdi,kısırlaştırma sonrası boxsa bile girmez oldu bir ara yine götürecek korkusunu yaşadı..şimdi düzeldi tabiki 10 ay geçti..sizde sabırlı olun zaman verin düzelecektir..kısırlaştırma çoğu hormonların yok olması üstüne birde ağrısı veteriner korkusu kolay değil

aslihan_e
aslihan_e

128499

Ben tamamen hormonlarla ilgili olduğunu düşünüyorum, kısır olmayan kedi yakınlık duygusu oluşturan bir tür hormon salgılıyor bu sayede insana daha çok bağlanıyor. Şimdi onun hormonları değişti. Sokakta baktığım kediler de bana çok düşkün oluyor normalde, kızgınlıkta zaten kucaktan inmiyorlar, bir de hamilelikte doğum yaklaştığında aynı şekilde çok sevgi dolu oluyorlar. Ta ki yavrular büyüyene kadar. O zaman hormonlar değişiyor, bir süre sonra beni görünce kaçıyorlar sevilmeyi bırak. Belki kendisini tehlike altında hissediyor yaşadığı operasyon sonrası. Bir yerden tehdit gelecek yine canı acıyacak diye korkuyor ama kaynağı bulamıyor. Kabloyu bile yılan gibi görüyor, doğada yılana öyle vurup zıplayıp kaçarlar ya. Hiçbir şeye güveni kalmamış.

Sezgek
Sezgek

16545

Merhaba moralinizi bozmak istemem ama eski yakınlığı da göremeyebilirsiniz onlar da insanlar gibi karakterleri oturmaya başlıyor mesela benim kızım yaklaşık bir yalına kadar kucağımdan inmezdi işimi bırakıp yapamazdım şimdi alıp kucağıma oturtamıyorum sevmiyor kucağıma asla oturmuyor sevdirecekse yanımda koltukta oturuyor kucağa aşınmayı sevmiyor ne yazık ki özgür ruhlu benimki napayım biz onu öyle de seviyorum büyüdükçe karakterleri değişebiliyor ne yazık ki umarım sizinki de bizim gibi özgür ruhlu değildir :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 259 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR