Erkek Kedi En Erken Ne Zaman Kısırlaştırılabilinir?

martuyl
martuyl

12408 Puan

3 aylık oldu ve kafayı yiycem o kadar yaramaz ki! 2 defa hayatını kurtardım şans eseri. Doğru zamanda yanında olmasam gidecekti. En son da az önce eve geldim tasması (sadece ince bi kumaş ve ucunda boncuğu var) ile oynarken ağzında takılı kalmış aşağı yukarı oynatamıyor. Panik yapmış boncuğu çıkarırken ince el halkası patisine batmış kanamış. Bu da bana ders oldu boncuklu tasma yasak bundan sonra. Ağzında tasma engel olmasa boncuğu da yerdi bu kesin.


Kısırlaştırınca biraz sakinleyeceğini düşünüyorum ama en erken ne zaman olabilir?

11 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135544

Merhaba sağlık sorunu yoksa 7.aydan sonra yapılabilir kan tahlili yapılır operasyondan önce uygun görürse hekim yapabilir şuanda daha küçük bebek olduğu için yaramazlık yapması normal ama bazı çocuklar daha da yaramaz oluyorlar sizinkisi de öyle sanırım bol bol enerjisini atmasını sağlayın.

Dkd
Dkd

12416

Biz 7 aylıkken kısırlaştırdık. 6 aydan sonra kısırlaştırılabiliyor.

theyusra
theyusra

16477

erkek kediler 5 aylıktan itibaren kısırlaştırılabilir ama sizinki genel olarak yaramaz sanırım hashahshahs

Renklipati
Renklipati

140193

Bunları yaramazlık için yapıyor, daha 3 aylık yavru sayılır..çok çok nadirdir 4,yada 5. Ayda kızgınlığıa girmesi..sizin bildiğiniz yavru kedi yaramazlığı,ben dişi kedimi 6.ayda yaptırdım girmeden kızgınlığa.6.aydan sonra sizinde veteriner kontrolü olur uygunsa yapar zaten..

Salihaylmz
Salihaylmz

20798

10 aylıkken kısırlaştırdık
Testleri temiz çıkınca kilosu da iyiyse hemen kısırlaştırılıyor

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

7545

Bence 1 yaşına bassın en azından

emreovec
emreovec

12921

En doğru olanı 15. aya kadar beklemek. Çünkü hormonal gelişimini tamamen tamamlaması bir erkek kedi de bu kadar sürüyor ama bu maalesef bu da pek mümkün değil. Evin içinde o miyavlamalara ve idrar püskürtmesine dayanmak pek kolay olmuyor. Kemik gelişimi tamamsa genel kanı 7. ay sonrasında olabilir.

blue_hpood
blue_hpood

128941

1 yaşına bassın, bir kez kızgınlığa girsin diyenlere aldırış etmeyin. ben beş aylıkken buldum, direkt kısırlaştırdım. internette araştırabilirsiniz, diliniz varsa yabancı kaynaklara bakın. en erken 4 aylıkken kısırlaştırabilirsiniz.
kedinize tasma takmayın, hayatını tehlikeye atan sizsiniz, kedilerin doğasında tasma, aksesuar vs yok. boğulabilir, çenesini kırabilir, riske atmayın.

blue_hpood
blue_hpood

128941

takıldığı anda açılan güvenlikli tasmalar var. illa takacaksanız bunlardan tercih edin, yine de fazla önermem.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

6 aydan itibaren kısırlaştırılabiliyor diye biliyorum. Tabi hekimin uygun görmesi de önemli. Testleri yapılıp, uygun görülürse kısırlaştırılır.
Ama zaten sakinleşmesi kısırlaştırma ile değil yaş aldıkça olur diye düşünüyorum. Daha çok küçük.

martuyl
martuyl

12408

@blue_hpood tasma dediğim kumaş parçası, açıkladım ama net olmadı herhalde :) o da apartmana kaçıyor bazen, fark etmezsem ve kaçarsa sahipli olduğu bilinsin. bence tehlikeli ve yanlış bir şey yok bunda. kullandığım tasma da zarar verebilecek cinsten değil. sadece tehlikeli olduğu için boncuk olmamalıymış onu anladım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 396 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR