Yavru Kedi Sahiplendim Yardim

fanajal
fanajal

747 Puan

Öncelikle selamlar yeni üye oldum.Yavru kedi sahiplendim henuz 850 gram.Hemen veterinere goturdum broadline uyduladi haftaya asilari var.Hangi asilara oncelik verilmeli onuda bilemiyorum.sutten yeni kesilmis kuru mama yiyiyor minik bir kiz.sanirim 1.5 aylik.Alel acele sahiplendigimiz icin marketten purina friskises aldik yavmu mamasini gerci istahla yiyiyor.nasil bir mamaya gecmeliyim hem ucuz hem hesapli olacak sekilde?my cat i cok denk geliyor?ayrica kedim yavru diye mi ne cok sakin hep kalorifer de uyuyor cokta akıllı:)kakasini da kuma yapiyor banyoda kapı aralik olmasina rağmen burnu ile itip giriyor:)yardimlariniz icin teşekkürler.

37 CEVAP

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

market mamaları icinde tuz oldugu icin cok zararli onu ondan kesin

nefeskedi
nefeskedi

10117

Market mamaları almayın. 1,5 ay anne sütü bağışıklığı için kısa bir dönem, o yüzden yavruluk döneminde kendi yediğinizden içtiğinizden kısıp kedinize kaliteli mama almanızı öneririm. Çünkü daha sonra hastalanıp kedi için fiziksel acı, sizin için de veteriner masrafı doğurabilir.

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Hayırlı olsun ve sağlıkla büyüsün minik kızınız. Öncelikle iç dış parazit ve karma aşıları yapılmalı.Bizim veterinirimiz her doz aşı için iki hafta ara vererek yapılmasının uygun olduğunu söyledi sizin hekiminiz de mutlaka belli bir aralıkla uygular. Kullanmış olduğunuz mama markası market mamaları içeriği temiz ve sağlıklı bir mama değil ne yazık ki. Ben yavrum için marka mama dan Hill's Scıence Plan başlangıç seti almıştım fiyat uygun ve içeriği de güzel. En azından ürünü de denemek için böyle bir başlangıç seti edinebilirsiniz.

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Uygun fiyat olarak felicia deneyebilirsiniz zaten şuan yavru olduğu için çok mama gitmez. Brit premium, obivan selection gibi mamalara da bakabilirsin bi tık üstü. Aşı olarak İç dış parazit yapılır. Çok küçükse karma aşı için erken olabilir veteriner bilir zaten

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Kedinizi yeni sahiplendiyseniz ve yavruysa çok sık mama değiştirmemenizi öneririm. Yaş mamayı da haftada bir defa verebilirsiniz çok sık verirseniz kilo problemi yaşayabilirsiniz ve kediniz ishal olabilir. Mama değiştirirken de geçiş süresince eski mamayla yeni mamayı karıştırıp verebilirsiniz daha kolay alışması için. Mama seçerken kedinizin yaşına uygun olmasına ve içindeki protein miktarına dikkat etmelisiniz.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

felicia oneririm icerik iyi ve uygun yas mamalarida cok iyi

edmrcglu
edmrcglu

12695

yaş mama için marketten almayın internetten sipariş verirseniz daha iyi olur toplu alımlar daha uyguna geliyor

nefeskedi
nefeskedi

10117

Ayrıca tuzsuz, baharatlı, yağsız olarak haşlama tavuk, balık et de verebilirsiniz. Haftada 2-3 defa 1 çay kaşığı olarak ev yapımı yoğurt da iyi olur.

alfa_s
alfa_s

4273

Kumunuz mutlaka kokusuz yada aktif karbonlu olsun ki minik zarar görmesin 🤗

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Ben de son sahiplendiğim yavrulara Brit Care Kitten yedirdim. Ancak çok aşırı miktarda kaka yaptılar ve birkaç ay sonra ishal oldular. Bu arada verdiğim yaş mamalardan kaynaklı da olabilir. O yaş mamaları kestim, markayı değiştirdim.
Kuru mama seçerken, içindeki et oranı asgari % 30 olmalı, tahılsız, glutensiz, karbonhidratsız olmalı.

teddybal
teddybal

123878

Friskies, Whiskas, Felix gibi markalar hiç iyi değil aman alıştırmayın sonra bıraktıramazsınız da, market mamalarından uzak durmak gerek.

teddybal
teddybal

123878

Cevaplar çoktu okuyamadım, Brit Premium onerilmedi ise onu da öneririm. Eğer bir tık daha üstüne koyarım derseniz Sanabelle de çok güzel.

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Hayırlı olsun Refleksin mother baby diye bir seti var onu alabilirsiniz Yaş mamada verebilirsin ben bebekken günlük bir çay kaşığı falan veriyordum daha çabuk büyüyor

nefeskedi
nefeskedi

10117

*baharatsız

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Evet bir tatlı kaşığı verin yaş mamadan ayrı bir çay tabağında

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1174 Görüntüleme
  • 37 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR