Karma Aşı Sorunu

Novalizm
Novalizm

947 Puan

Merhaba, Kedim 5 aylık daha karma aşısını olmadı. Biz yavrumuzu 3 aylıkken sahiplendik. İç dış parazit, kuduz aşıları var. Fakat karma aşısı daha olamadık. Veterinere ne zaman sorsam aşı elimizde yok diyor. Bursa da oturan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi acaba hangi veteriner de karma aşısı bulabiliriz. Ev kedisi karma aşısı olmazsa büyük bir sorun veya hastalık olabilir mi şuan yavrum savunmasız hastalıklara karşı. Bir de 2022 karma aşı fiyatları ne kadar oldu acaba?

10 CEVAP

Mia2021
Mia2021

13641

Bizdede aynı sorun malesef 7 aylık kedim hala karma aşimiz olmadi ne zaman sorsam yok yok yok .

aslihan_e
aslihan_e

128383

Çok mecbur kalmazsanız veterinere götürmeyin oradan havadan bile kapma ihtimali oluyor. Dışarıdan gelince de elinizi yıkarsanız, sokak hayvanı ile temas ederseniz üstünüzü de değiştirirseniz sorun çıkmaz. Bir de eviniz müstakilse kediyi balkona, açık pencereye çıkarmayın.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Ayrıca kedinize petşoptan bir şeyler aldığınızda dezenfekte etmeden kediyle temas ettirmeyin.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Birinci ikinci katlarda da oturuyorsanız yine balkona pencereye çıkarmayın. Bizimkiler balkondan kedi nezlesi kaptı. Veteriner de evden çıkmasa bile havadan kapıyorlar dedi.

inferi0r
inferi0r

12152

Bursa'da böyle bir sorun olduğunu duymuştuk evet ama bizim veterinerimizde vardı. Arayıp sorabilirsiniz çevrenizdeki veterinerlere, muhakkak birinde vardır. Teyit edip gidersiniz.

hannnngggg
hannnngggg

115022

bursadayım benim kediminde yıllık aşıları geldi ve çipleteceğim osmangazi ilçesi icin canbu veteriner kliniği ve artemis veteriner kliniginde karma aşı bulunuyor bugun görüştüm, ikikliniğe de daha önce gittim güvenilirler

meov
meov

10494

bizimki 6 aylık. ocaktan beri karma 2 bekliyoruz. Ankara

Karma aşının Türkiye genelinde bir problem olduğunu kendi veterinerimden duymuştum. Korona döneminde devlet, biontech vs gibi aşıların üzerinde çok durup, bütçe ayırıp,onların tedarikleriyle uğraştıkları için karma aşılar zor bulunur olmuş. Bunu duyunca çok üzülmüştüm açıkçası çünkü biz insanız da hayvanlar ölsün mü niye tedarik edilemiyor anlamış değilim. Karma aşı fiyatı Sakarya’da yaşıyorum 230 Tl, İç-dış parazit damla ve hap şeklinde 170tl, mikroçip uygulaması 160Tl, Lösemi 230 Tl, kuduz aşısının daha vakti gelmedi ama internette gördüğüm fiyatlara göre en az 180 de o var.

Sezgek
Sezgek

16511

Merhaba benim arkadaşım Uludağ üniversitesinde veteriner akademisyen ama genel olarak karma aşı problemi var ve eğer elimizde yok diyorsa gerçekten yoktur var diyemeden şüphe edin hatta çünkü sahte aşı çok fazla benim kızım sahte aşı kurbanı oldu aylardır uğraşıyoruz toparlamak için ben arkadaşıma sorarım bildiği bir yer var mı diye varsa önerir size ama karma aşı bulursanız be yaptırmaya kalkarsanız bile sağlık bakanlığını arayıp seri numarasını sorarak gerçekliğinden emin olun inanın bana sahte karma aşı sonrası oluşan reaksiyonlar çok ağır kedinizin bunu yaşanmasını istemem

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Genel olarak karma aşı problemi var maalesef ben de Bursadayım benim kedime de yapılması lazım ama veterinerimizin elinde yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 336 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR