Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Erkek kedimi 2.5 ay önce kisirlastirdik her sey normaldi ama yaklasik 2 haftadır miyavlamlari arttı bi kac gündür de asiri sekilde miyavlayip bağırmaya başladı uyutmuyor yani kızgınlıkla alakali herhangi bir davranısta yok(Şunu da belirteyim kedim ztn sahiplendigimizden beri miyavlamayi mızmızlanmayı seven bir kedi) o yuzden başta sorun etmedim ama artti baya disaridan sağlıklı görünüyor uykusu yemesi içmesi tuvaletinde bir sıkıntı yok. Hergün 1-1.5 saat kadar oynatıyorum farkli farkli oyunlar oynuyoruz bir sürü oyuncagi var enerjisini atmasını sağlıyorum sonrasinda ilgileniyorum seviyorum evdeki herkeste ilgili fakat oyunu biraktigim an yine başlıyor. Daha oncesinde veterinere sorduğumuzda arkadas istiyor olabilir dedi ki 1 hafta önce dayimlarin kedisiylr ilk defa karşılaştırdık bizim ki baya pesinden koştu oynamaya calisti ve onu gördüğünden beri de miyavlamasi daha da artti yani hava şartlarından dolayi veterinere gidemedik ama yarin bi sekilde götürmeye calisacam bağışıklığının düşüp hastalanmasından korkuyorum.
Yine sormak istedim bu tarz bir durum yaşayan oldu mu 2. Bir kedi sahiplensem mi diye düşünmeye basladim ama ailem hic yanaşmıyor ve durumumuzda pek musait degil. Önerilerinize açığım sizce oğlumun sıkılıp daha fazla strese girmemesi icin ne yapabilirim?
Düşüncenize katılmıyorum kisirlastirmasam asıl o zaman psikolojisi bozulacaktı. Doğaya karşı gelmemek gerekiyor diyorsunuz, yani o halde biraksam ömür boyu stres yaşayacaktı, ciftlestirsem dogacak yavrulara kim bakacak sokakta binlerce kötü durumda sahiplenilmeyi bekleyen canlar varken ciftlestirmeyi dogru bulmuyorum. Yani burada kısırlaştırmanın faydalari, kisirlastirmamanin zararlari konusunda bircok sey sayabilirim ama siz de bunu biliyorsunuzdur bence o yuzden uzatmak istemiyorum ve son olarak ztn kedimin normalde de miyavlamayi seven bir kedi oldugunu söylemiştim yani bunun kisirlastirmadan kaynakli oldugunu düşünmüyorum.
Yine de yanıtınız için teşekkürler.
Aynen benim kedimde öyle sürekli miyavlıyor oyun oynatıyorum oyunu bıraktığım zaman yine miyavlamaya başlıyor bence kedilerin karakterleriyle alakalı
Güncel
Hocam keske kisirlastirmasaydiniz bazen doğaya karsi gelmemek gerekiyor.kedinizin psikolojisi bozulmus anlasilan biraz akisina birakin kendinizi onun yerine koyup düşünün?erkek kediler sanirim daha deli dolu agresif oluyor o yüzden disi kedi taraftariyim daha nazli daha kibarlar.ayrica ilgi cekmek isiyor olabilir sallamayin akisina bırakın yoluna girer.
@Efekilic bence de karakterle alakalı buna alışkınım zaten miyavlamasina ama artik bunu bağırma derecesine getirdiği ne yapacagimi sasirdik umarim düzelir. Teşekkür ederim yanıtınız icin.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.