Kedimin Mantarı Geçmiyor

Merhaba 3 hfta önce veterinerimiz kedimin 2 arka bacağında ki lezyona mantar teşhisi koydu 10 gün kadar tersisilin pomad sürdük sabah akşam, 10 gün arayla 2 doz mantar aşısı yapıldı. Ki mantar olmadan önce 1 doz aşısı vardı. Veteriner son kontrolde Bi 10 gün kadar hiç birşey yapmadan bekleyelim dedi. Bekliyoruz ancak daha kötüye gidiyor gibi. Görselleri size atıyorum.Başka bir veteriner e mi götürsem. Endişeliyim çünkü ciddi anlamda yayılmış görünüyor😔


4 CEVAP

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Kedilerde mantar hastalığı biraz yavaş iyileşiyor. Kedinizin eşyalarını sık sık temizlemelisiniz. Bir süre daha bekleyip gözlemleyin veterinerinizin dediği gibi. Umarım kediniz iyileşir geçmiş olsun.

Sezgek
Sezgek

16511

Anladığım kadarıyla o bölgeyi temizlemeyi hiç önermemiş en önemlisi temizlemem benim kedim de de vardı çok şükür geçirdik biz mantarlı bölgeyi batikonla günde 3 kere temizleyin ve 10 dk boyunca orayı yalamasına izin vermeyin bölge olarak zaten yalaması da zor o açıdan iyi yerleri sirkeli su ile silin örtülerinizi biraz sirkeli suda beklettikten aonra yıkayın sirkeli su ile yerleri ben her gün siliyordum mutlak multivitamin takviyesi kullanın ki bağışıklığı güçlensin yani bunları yapmıyorsanız bence hemen başlayın biz krem olarak da travazol kullanmıştık

yumak_bey
yumak_bey

12570

tam bilmiyorum ama benim kuzenimin kedisinin sırtında vardı baya geçmemişti

huqi
huqi

116368

Ecosin bile işe yararsa eğer mantarı 2 haftada falan geçiriyor.
Krem tedavileri de uzun sürüyor. Mantar aşısı hiç yaptırmadığım için ne kadar sürede etki eder bilemiyorum, mantar aşısı biraz gereksiz bence her mantara etki etmiyomuş.
Bunların dışında herkesin dediği gibi bağışıklığını yükseltmelisiniz veterinerde satılan bağışıklık güçlendiricilerden alın. Evi de sık sık temizlemeniz lazım size bile bulaşabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR