Kedi Mamaması Hakkında Kafa Karışıklığı !!!

Merhaba arkadaşlar, kedi maması seçmekte zorlanıyorum. Şuan proplan tavuklu kitten kullanıyorum ve tüy dökülme problemi yaşıyorum somonlu olanına geçmeyi düşünüyorum. Proplan için diyorlar ki gluten var gdo var kullanma ilerde kedin hasta olur, RY alayım diyorum içeriği çok kötü diyorlar, brit care alayım diyorum ishal yapıyor diyorlar, hadi paraya kıyıp acana alayım diyorum ev kedisi o kadar proteinli yememeli böbrekleri hastalanır diyorlar. En çok içime ND siniyor onunla ilgili de tüy dökümüne sebep oluyor diyorlar. Ne kullanıcaz abi? Gerçekten bilgisi olan ya da bu söylediğim mamaları ya da başka bir marka mamayı kedinin bebekliğinden yaşlılığına kadar kullanan ya da o kadar olmasa da uzun süre kullanıp tecrübe eden birisi yardımcı olabilir mi?

8 CEVAP

gece18
gece18

12998

İnsanlar yaşadıkları şikayetleri genelleştirmeyi çok severler burda bir duralım bence. Senelerce içeriği kötü rc, whiskas kullananlarıda gördüm. Acana kullanıp şikayet yaşayan kediyide. Şöyle ki bir mamayı kullanmadan önce imkanınız varsa kedinizi bir güzel sağlık taramasından geçirip öyle karar verin derim ben nelere alerjisi var yok öğrenmek gerek. Whiskas gibi içeriği kötü bir mama bir kediye iyi gelirken senelerce yerken herhangi bir baska kediyide hastalıklara sürükleyebilir. İşte bu yüzden kedinizin genetiğine, bünyesine, bağışıklığına en iyi gelen mamayı deneme yanılma yoluyla deneyerek anlayacaksınız. Yani insanların yorumlarıyla değil.
Üstelik yüksek proteinden böbrekleri hastalanacak bilimsel bir veri sunsunlar bakalım nerde? Hala böyle bir veri yok. Yüksek proteinden ölünseydi kedilerin beslenmesi et ve yağdan oluşmazdı. Onların alabileceği karbonhidrat sadece yedikleri hayvanların misal fare onun midesindeki karbonhidratlar olur anca. Karbonhidrat kediler için hiçbir şey. Çünkü bu hayvanlar etoburdur.
Aslında imkanınız varsa gerçek ve has beslenme şekli çiğ beslenmedir zaten gerçek budur.
Uzun senelerdir proplan kullanan arkadaslarım var. Ama benim kedime iyi gelmedi mesela tüylerini döktü. Kedim hiç seçici değil. Hepsini yer ama acana, hill’s çok iştahlı yedi. Tüy dökümünü proplanda yaşadık sadece. Hill’s dışkısını çok kokutuyordu. Acanada dışkı koku sorunu yok, iştahlı yiyor balıklı mamaları daha çok seviyor. Üstelik ilk acana ile beslemeye başladım herhangi bi sağlık sorunu yaşamadık. Sadece çok yediğinden ve mamalarını çok çiğnemeden yuttuğundan sindirimi hasar gördü ve kabız oldu. Bunun içinde hill’s in klinik mamasını kullanıyoruz.
Rc, hill’s, proplan her ne kadar içeriği kötü mamalar olsa bile hastalıklarda bir şekilde ihtiyac duyuyoruz mesela.


Benim beslenme şeklim şöyle, kedim zaten her şeyi yiyor. Evden veriyorum ve yas mama her gün veriyorum. Yavas yava ciğ beslenmeye gececeğim. Kuru mama miktarını tedavimiz bitince aza indireceğim. En zararlısı bu cünkü.

ozanesk
ozanesk

1243

Nasıl ki insanlar her yediğinden aynı etkiyi görmüyorsa kedilerin de bünyeleri özeldir. Elbette ki içerik önemli ama kendiniz demişsiniz mesela Brit ishal yapıyor diye. Kedinin sağlığının en önemli kanıtlarından biridir dışkısı. İyi mama yiyecek diye hayvana eziyet etmeye gerek yok. Tahıl, gdo, taze et gibi kavramlara çok takılırsanız işin içinden çıkamazsınız.


Exclusion yeni çıktığı için güvenmiyorum mesela. Bir online pazar yerinde 14 tane 1 yıldız verilmiş mamaya ve 4 tanesi kedisinin idrar yolları hastalıklarıyla uğraştıklarını yazmışlar mamayı yedikten sonra. Oysa bu siteye bakınca Exclusion yerlere göklere sığdırılamıyordu, değil mi ? :)


Hem sıkılmaması hem de mamadaki iyi veya kötü yanları tolere etmesi bakımından rotasyonlu mama kullanmak daha iyi bence. Belli bir proteine, markaya sadık kalmadan, aralığı da çok azaltmadan genelde büyük çuval bittiğinde, küçük paketler halinde alıyorsanız da 3 - 4 ayda bir mama değiştirmeyi uygun buluyorum ve 2 yıla yakındır bu şekilde besliyorum. Doğru veya yanlış, kendi doğrunuzu seçip ona göre ilerleyin.

hannnngggg
hannnngggg

115022

kedimi ilk sahiplendiğimde 10 kg kadar proplan tavuklu kitten kullandım daha sonra 5-6 aylıkken kısırlastırdım 4,5 kg kadar acana bountiful catch kullandım en iştahlı yedigi buydu sanırım balıklı mamaları daha cok seviyor, suan ise nd düsük tahıllı tavuklu kısır kullanıyorum nd bozdu diyorlar ishal yapıyormuş vs gibi kullandığım mamalarda hiç bir sorun yaşamadım en azından şimdilik, proplan da kötü bir mama asla degil risksiz ve uzun süredir piyasada olan kullanılabilir bir mama, tüy dökme iyi gelmeme problemleri bence bir kaç ayda anlaşılabilecek birsey degil gibi uzuuun uzun zaman kullanınca 7 9 ay aralıgında iyi gelmediğini anlayabiliriz gibime geliyor yorumlar yanıltıcı olabiliyor kedime nd verdim ishal oldu vs gibi mama geçişini düzgün yapmazsak hayvanın sindirimi tabiki bozulur eski mamayla yeni mamayı karıştırarak 15 günde geçiş yapıyorum, bir başkasının kedisine cok iyi gelen bizim kedimize iyi gelmeyebilir denemeden bilemezsiniz

hannnngggg
hannnngggg

115022

proplan kitten kullanıyorum tüy dokumu yaşıyorum dediğinize göre kediniz yavru ve yavruluk tüylerini değiştiriyor olarak anladım bu gayet normal, tavuklu mamaların tüy dökümünü arttırdığı doğru mu kesin bir araştırma var mı emin değilim bana bir mit gibi geliyor açıkçası

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Içerik incelemeyi öğrenip kendiniz seçmeniz daha iyi
Hem diyorlar diye de anlaşmazlık etmeyin çünkü her kedide aynı etki olmuyor mama konusunda sonuçta

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Biz bebekliğinden 1,5 yaşına kadar full nd mama kullandık kedim gayet sağlıklı çok memnunum ama artık bir süre sonra sıkıldığı için pro plana geçtik proplana geçtiğimizde kedim kilo aldı tüy dökme açısından da ndden çok farklı olmadı ama biz hep somonlu mama kullandık nd de en çok oceandan memnunduk Tüy dökümünü minimuma indirmek istiyorsanız balıklı mama kullanın bence bir dönem acana da kullandık ama kedim niyeyse hiç sevmedi Bir de bence insanların ne dediklerine bu kadar kulak asmayın çünkü sonu yok bunun Nd mama kullanırken de veterinerime sordum en iyi mamalardandan biri olduğunu söyledi benim önerdiğim mamalardan çok daha güvenli devam edin dedi biz nerdeyse her çeşidini kullandık

Seneca
Seneca

2701

Biz Brit Care kullanıyoruz, önceki mamamızda tecrübesiz olduğumuz için maalesef direkt geçiş yapmıştık. Önceki mamamız da Hill'sti ve onu kullanırken sokak kedisiydi maması çok kötüydü bu yüzden Hill'se de direkt geçiş yapmıştık. Hill'in içeriğinin kötü olduğunu düşünmüyorum, çok tuhaf bir şekilde kedilere o kadar iyi geliyor ki. Karo'nun tüylerinin parlaklığını iştahını müthiş arttırmıştı, tüyleri dökülmüyordu resmen. 1900'lerin başlarından beri mama yapan bir marka, tecrübeli olduklarını ve gerçekten işe yaradığını düşünüyorum. İkisine geçerken de ne ishal ne başka bir şey oldu. Ama Karo'nun bünyesi de çok sağlamdır öyle kolay kolay hastalanmaz, sokak ortamına çok alışkın gideni geleni döven bir kraliçeydi. Belki ondan dolayı etkilenmemiş olabilir. Bence az miktarda alıp denenebilir hiçbir mamayı denemeden bilemezsiniz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Herkes bişey der çünkü kimsenin kedisi aynı değil. Birine iyi gelen diğerine iyi gelmiyor, deneyimlemeden bilemezsiniz. İçinize sinen bir markayı alın deneyin ve kedinize en iyi gelen mamayı bulana kadar bu süreç devam edecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 294 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR