Köpeğim Kusuyor?

aybike
aybike

2618 Puan

1 yasinda pit kopeğim var.arada sari renkte köpük gibi kusuyor.veterinerine sordugum zaman kac kere kustu diyor.birseyi yok diyor.1 kere kusuyor ama merak ediyorum.bu konuda bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.

18 CEVAP

_ggunes
_ggunes

110299

Midesini bozacak yiyecekler ( baharatlı ve tuzlu yiyecekler ) vermemeye , dışarı da yabancı otlar yememesine ve oyuncaklarıyla oynarken bir şey yutmamasına dikkat edin. Bunu dışında eğer devam ederse veterineri değiştirin. Çünkü gençlik hastalığı gibi bir rahatsızlık veya organ iltihaplanması , kıl kurdu gibi bir sorun olabilir.

MeteH
MeteH

430

GELİŞMEKTE OLAN CANLILAR BÜYÜRLERKEN ÇEŞİTLİ ORGAN VE KEMİKLERİ DE BÜYÜDÜĞÜ İÇİN ÇEŞİTLİ AĞRI KUSMA BÖĞÜRME GİBİ REFLEKSLER NORMAL KARŞILANIR. SIKLIĞI ÖNEMLİDİR. AKUT BİR RAHATSIZLIKTA OLABİLİR ALERJİK BİR REAKSİYON DA. ÜÜŞÜTME SORU OLDUYSADA KUSMA İLE KARŞILAŞILIYOR.YEMEMESİ GEREKEN BİR MADDE YUTTUYSA DA.

deleted_12985
deleted_12985

1809

buradan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Benimde dişi pitbullum vardı ne bulursa çiğnediği için miğde sindiremediği zaman kusuyordu. Siz yinede dikkatle takip edin farklı bir şey olabilir..

Kobe
Kobe

1635

uzman bilgisi olmadan cevaplamak zor bu soruları, isterseniz başka veterinere danışın

Hayvist
Hayvist

5811

Benim Şans'ta bunu yapıyor. Daha 3 gün önce kustu. Bunun nedeni sindirimsel problemlerdir. Sarı köpüklü kusma durumu ise safra olarak belirtilir ve köpeğin aç olduğunu gösterir. Günde 1 öğün veriyorsanız bu genel olarak karşılaşılan bir durum haline geliyor. Mümkünse öğlen saatlerinde mamasını vermeye çalışın ve endişelenmeyin..

her zaman takip edin kaynağını bulun

aybike
aybike

2618

Kustuguna bakiyorum ama birsey cikmiyor..sadece sari kopuk cikiyor.1 kere kusuyor zaten.sonrasi gelmiyor.ayda 1 filan yapiyor bunu..

aybike
aybike

2618

Inceledim tesekkur ederim.onemli birsey degil anladigim kadariyla..

aybike
aybike

2618

Herturlu asisini yaptirdim ve duzenli ic dis parazit yapiliyor..kuru mamadan baska yiyecek sadece haftada bir yumurta ve ilik veriyorum..tsk ederim..

benımde 1 yasında maltese var.ve sarı kopuk kusuyor benımkısıde,bazen ve özellıkle sabahları.bunun sebebı nedır acaba?
bende veterınere sordugumda bırseyı yok,ac oldugundan gıbı cevaplar verdı
nette bakarken genclık hastalıgı belırtısı gıbı seyler okudum ve endıselenıyorum.bılgısı olan varsa bana yardımcı olabılır mı

aybike
aybike

2618

Sabah ve aksam veriyorum yemek..ama genellikle sabahlari kusuyor..tesekkur ederim.

batuhanteoman
batuhanteoman

4757

SOKAKTA BİŞİ YEMESİNE İZİN VERME SİNDİRİM YAPAMADIGI İÇİN KUSUYOR

endofbeauty
endofbeauty

934

Benim kizim da kusuyor bazen. Halsiz olmadigi surece ve kan kusmuyorsa pek onemli degil bizim vet. Kontes mesela yurugus de buldugu herseyi agizina aliyor. Migdesini bozuyor ve ona gore hareket ediyormus. Yani hasta olmadan o yerine ayit olmayan seyleri kusuyorlarmislar.

zeynosece
zeynosece

2898

Bizim kız da iki gün önce kusmuştu. Veteriner 1 kere kustuysa problem yok dedi.Mama değişikliği yüzünden kustu diye düşünüyorum sindirememiş olsa gerek.İki iğne yaptı mide bağırsak düzenleyici şimdi iyi. Yemek yiyorsa iştahlıysa ve de hasta gibi davranmıyorsa çok kafaya takmayın derim :)

Sarıysa dediğiniz gbi mide sıvısını çıkarıyor veterinere gidin 1-2 defadan fazla kustuysa

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 65855 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR