Yaş Mamaya Haftada Kaç Kere Verilmeli ?

tugbakarya
tugbakarya

1413 Puan

Merhabalar 4 aylık kedim var hep kuru mamayla besledim fakat geçen hafta yaş mama aldım haftada kaç kere yaş mama vermeliyim ?Yoksa sadece kuru mamayla beslemek dahamı doğru ?

6 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yaş mama önemli. Haftada 2-3 kez mutlaka verilmeli. Hatta diş bakımını da ihmal etmez ve içeriği güzel yaş mamalar verirseniz her gün bile verebilirsiniz. Biz her gün veriyoruz 1 öğün doyana kadar. Evde kendiniz yağsız, tuzsuz, baharatsız haşlama yapıp suyuyla da verebilirsiniz. Çok güzel bir öğün olur.

natasha_nk
natasha_nk

1204

1 tane alıyorum 2 3 gün boyunca yiyor onu azar azar sabah akşam günde 2 kez azar azar koyuyorum gece genellikle yemek yiyor o zamanda kuru mamasini yiyor 1 kere alin 2 gün boyunca pay ederek verin öyle yapıyoruz zaten

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

haftada 2 kere 1 öğün yaş mama verin kabız olur yoksa

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Kediniz daha küçükmüş alıştırmak için haftada 1 defa vererek başlayabilirsiniz. Kuru mamayla karıştırıp verirseniz daha iyi olur. Bir de yaş mama paketinin hepsini birden vermeyin ishal olabilir daha önce hiç yemediyse.

cat_expert
cat_expert

12742

1 hafta yaş mama, 1 hafta ödül maması, 2-3 günde bir malt, haftada 1 vitamin.

fcylan
fcylan

10334

Bir paket açıyorum 3 güne bölüyorum, tabi kaç gün saklanabilir diye bakıp, buzdolabında saklıyorum. İlk sahiplendiğimde her gün veriyordum, veterinerim önermeyince azalttım. Ağız kokusu olmuştu yaş mama kaynaklı demişti gerçi sonradan ödül mamasının kokuttuğunu fark ettim ama şu an düzenimiz iyi. 3 gün yaş mama, 2-3 gün yoğurt, 1-2 gün de kemik ya da tavuk haşlayıp veriyorum. Rotasyon iyi oluyor onunda için de.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 266 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR