Tavuksuz Yavru Kedi Maması

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357 Puan

Merhaba, kedim 3-4 aylık tekir kedi, dişi.
Önceden bir bayan bakıyordu ben ondan sahiplendim. Kediye yaş mama salam peynir vs şeyler vermiş hep. Ben sahiplendikten sonra kuru mamaya geçtim. Veteriner de geç dedi sonra alışması zor olur ki oldu da. 1 aydır kueu mamayı ıslatmadan yemiyor. Proplan junior veriyorum şimdi royal canin baby cat e geçtim onu yiyor gibi sanki ama tavuksuz bir mama vermek istiyorum öneriniz var mı?

30 CEVAP

pongul
pongul

113342

merhaba,
özellikle kitten mama olarak petcurean now fresh kitten tavuksuzdur.
Bunun dışında tüm yaşam evreleri için uygun olan mamalardan da orijen six fish, acana pacifica, acana grasslands tavuk içermiyor. yalnız kedilerin hepsi orijen ya da acanaya geçişte çok istekli olmayabiliyorlar. iştah problemi yaşanabiliyor. kaliteli mamalar ancak direkt tabağa yumulma durumu da olmuyor çoğunlukla.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Peynir ve yaş mama vermeleri çok iyi ama salam çok kötü. Kuru mamaya geçmeseydiniz keşke, homemade diyet yapsaydınız. Ayrıca kötü mamadan kötü mamaya geçmişsiniz. RC de proplan da iğrenç içerikli, hayvan deneyi yapan mamalar. İnstinct öneriyorum. Sonra orijen, acana, applaws, go! vs var.

Zehramira
Zehramira

4501

Lütfen royal canin kullanmayın. Royal caninin içinde fazlasıyla şeker var ve şeker kedilerde bağımlılık yapıyor. Bir royal canin kullanan kedi başka bir mamaya geçiceğinizde çok zor geçerseniz. Bende ilk başta royal canin kullandım ama sonradan beni uyardılar ve royal canindan başka bir mamaya geçmekte o kadar zorlandımki.. pro planda kötü hayvanların üzerinde deney yapıyorlar. Ve üstteki yoruma katılıyorum.

Zehramira
Zehramira

4501

Pardon "bir royal canin kullanan kedi başka bir mamaya geçiceğinde çok zorlanır" olucaktı yanlış yazmışım

N&dnin icerigi cok iyi ama her zaman evde yapilan mama daha sagliklidir.

martha
martha

13132

ben royal canin kullandım 1-2 ay kadar bir problemini görmedim. orijene geçirirken de hiç zorlanmadım aynı iştahla yedi:)

Zehramira
Zehramira

4501

Veterinerlere güvenmeyin. Çoğu para avcısı. Ne satıyorlarsa onu önerirler hayvana nolucak hasta olurmu diye düşünmezler. Onlar anca para düşünürler. Evet orijen ve acana gerçekten içeriği güzel gözünüz kapalı güvenebilirsiniz ama her kedi orijen veya acana beğenicek diye bir durum yok mesela benim ilk kedim acanayı ve orjieni çok sevdi ama ikinci kedim biraz kokladı geri çekildi ve yemedi.

Six fish mi diyorsunuz?

martha
martha

13132

regional red aldım

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

evet royal canin i yemeye başlamıştı benimki de bugün ama tester isticem bulursam satan bir yerler.

aliberken
aliberken

1148

mehmetkaplan


https://www.sadanlar.com.tr/


Adresinden orijen ve acana numune isteyebilirsin.Ücretsiz şekilde yolluyorlar.Sayfayı incelersen numune kısmını kolayca bulabilirsin.
Kediniz hangi mamayı severek yerse yesin paket paket almanızı önermem :) Kedimin çok severek yediği mamadan bende 2 3 paket almıştım ama bir süre sonra sıkılıyorlar aynı mamadan değişiklik istiyorlar. :)

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

kuru mama dan başka ne verebilirim ki? yaş mamalar iyi güzel ama miktar olarak az. ayrıca 2-3 günlük bir yere gidince yaş mama ile nasıl idare edicek. yarı otomatik mama kabı aldım kuru mamayı taze tutup bitince yenisini ilave ediyor yaş mama da öyle bir olasılığım yok..
diğer yandan proplan için iyi demişti veteriner.. RC içinde iyi denildi tam olarak neyin iyi olduğuna bende karar veremiyorum sanırım hepsini denicem mamaların orijin ve acana alıcam.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

bir de bu mamalar hep büyük boy satılıyor RC yi de 28 tl ye almıştım 400 gr diye 100 tl verip bir mama alsam yemezse boşa gidicek hep denemelik satılmıyor mu? alabileceğim bir yer biliyor musunuz?

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

@martha orjin siz fresh mi aldın?

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

orijen six fresh mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4609 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR