Whiskas Madem Kedileri Öldürüyor Neden Satılmaya Devam Ediyor

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491 Puan

Başlıktan anlaşıldığı gibi ?????
Madem öldürüyor neden. Satılıyor ?
Petshoplar da kesinlikle almayin tavsiye etmeyiz diyorlar neden raflarda(kedi ürünleri satılsın diye mi ?) whiskasa ait mamalar çeşit çeşit var?
Veterinerler almayın kedileri öldürüyor diyor neden onların da farklı markaların arasında whiskas mama var?(kendi satmış olduğu ne kadar çok kaliteli mamasını satıp ona göre primini mi alması daha mantıklı geliyor )


Madem bu kadar tehlikeli bir mama neden satılıyor ?
Yoksa bunların hepsi Amerika'nın bir oyunu mu?


Royal canin çok iyi marka deniliyor
Leş bir mama diye yazılar yazılıyor
Proplan çok iyi marka deniliyor
Başka birileri hiç iyi marka değil deniliyor Royal canine tekrar döndük deniliyor
Biz ne alıp da ne yedirecegiz bu hayvanlara şaştık kaldık .


Kuru mamasini yedirmeyin yaş mamasini yedirin diye başlıklar konular yazılar ile de karşılaşıyoruz


Var mı bu sorulara cevap verecekler fikir alışverişinde bulunabilecekler?

15 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

sigara da zararlı, insanlar alıp içiyor. whiskas da zararlı, insanlar alıp veriyor. bunun gibi düşünebilirsiniz. her ürünün en kalitelisi ve en düşük kalitelisi olur, bunlar da en düşük kalite. her kediyi öldürmez o ayrı. gerçekten iğrenç bir içerik ancak uzun süre whiskas yiyen de var 18 yıl ev yemeği yiyen de ancak bunlar bir elin sayısını geçmez. bu gibi istisnaların olması mamayı ne iyi yapar ne de riske değecek bir hale getirir. yaş maması ayrı kuru maması ayrı kötü. tr'deki hiçbir market mamasına el sürülmemeli, birbirinden berbatlar maalesef. amerika alakasız kjansdhjasbd


royal canin içerik olarak kötü, iyi diyenler neye göre iyi bir içerik diyor anlamıyorum. ama şöyle bir şey ki royal canin, proplan, hills gibi markalar uzun yıllardır bu piyasada olan mamalar olduğu için bir tecrübeleri var. uzun yıllar aynı mamayı yiyen çok kedi var ama bu da mamanın içeriğini çok iyi yapmaz. her mamada şikayet vardır, önemli olan kediye iyi gelmesidir. en iyi içerik diyebileceğimiz acana, orijen bazı kedilere ağır gelebilir (içeriğindeki et çeşitliliğinden dolayı). bu sefer de insanlar bu mamalara yönelir ve bu mamalar iyi gelirse de devam eder.


benim kendi önerim öncelikle rotasyon. aynı mamayı uzun seneler kullanmanın zararlı olduğunu düşünüyorum, eğer aldığımız mamada bir eksiklik varsa (ki kuru mama olduğu için hepsinde bir eksiklik/fazlalık oluyor) uzun seneler bunun eksikliğini çekmesin, başka mamalarla kapatsın bu sorunu. kedimin sindiriminde sorun olmadığı için ben 5kg'lık pakette bir bile değiştirebiliyorum ama bazı kediler belirli mamalar dışında yemiyor, onlara da elden geldiğince takviye gerekli diye düşünüyorum.


türk mamalarını gerçekten başka mamalara bütçe yetmiyorsa tercih etmenizi önermem. hem pahalılar tr'de üretilen mamalara göre (evet tr ekonomisi belli ancak aynı kalitede de başka iyi mamalar bulunabiliyor) ve güvenilirlikleri tartışılır. alınıyorsa bile yine ek takviye gerekli diye düşünüyorum.


kedinizde en kaliteli mamaları kullanıyor olsanız bile bol bol yaş mama, haşlama etler verilmeli bence. en iyi kuru mama kaliteli bir yaş mamadan kat kat zararlıdır gözümde. zaten yurt dışında da önce çiğ besleme ve türevleri, sonrasında yaş mama ile besleme önerilir, en sonda kuru mama gelir. ancak tr şartları (yine :')) ve pratiklik açısından çiğ besleme ve yaş mama ile besleme zahmetlidir. bu yüzden elimizden geldiğince verebilirsek bu gibi besinler kedilerin çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum, kendi kedimi de bu mantıkla besliyorum.


ve son olarak da kediye iyi gelen mama en önemlisi. benim gözümde proplan, rc, hills gibi markalar gerçekten kötü, son çare olarak bakıyordum ve artan fiyatlardan dolayı son çare proplan alabildim :D bizimkine iyi gelmedi mesela. kabızlık, sırtındaki tüylerde sertleşme, doymama gibi sorunlarla karşılaştık. ee hani en övülen markalardı? ya da benim eskiden kullandığım acana kedime çok iyi gelirken başkasının kedisine ağır geldi, ee hani en iyi içeriklerdendi? bu nedenle bütçeye göre bir içerik sıralaması yapılması gerektiğini ve en iyi içerikten aşağı doğru denenmesi gerektiğini düşünüyorum. umarım siz de kedinize bu mamayı bulmuşsunuzdur ya da kısa zamanda bulursunuz

huqi
huqi

116368

Biraz da kediyle alakalı bir şey bence ya.
Sokağımda 7 yıldır yaşayan bir kedi var mesela.
Sokakta kim ne verirse onu yiyor sonuçta.
Mesela Tomris çok hassas bir kedi asla sokakta yaşayamaz ( en başından sokakta kalsaydı eve alışmasaydı bile)
Hastalığa çok yatkın bir kedi, her mamayı yemiyor. Ciğer, tavuk vs nefret ediyor. Bağışıklığı da düşük kalitesiz mamalarla pek yaşayamazdı bence.
Royal canin ve hill's benimde asla tercih etmeyeceğim mamalar. İçerikleri cidden berbat bence et yok ama çok pahalı. Kullanıp da memnun kalan çok var tabii, ben de bilinçsizdim eskiden Tomris'e bebekken 2 paket hill's kitten almıştım bir pakette royal canin.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

@simbakedi içinizi döktünüz ne kusuru bir mukabele agsjdgahdgsgs:) teşekkürler

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

haklisiniz benimde aklim karisti biri iyi derken digeri kotu diyor ne verecegim sasirdim bendee

emreovec
emreovec

12921

Whiskas kedileri öldürmüyor. İnsanların tercihi öldürüyor da mesela o da neye göre kime göre. Bir kedinin ömrüme ömür de katabilirsiniz Whiskas mama ile. Normalde hiç beslenmeyecek bir sokak hayvanına yıllarca Whiskas mama verirsiniz 2 yılını 5 e çıkarırsınız. Bence mama konuşmak neye göre kime göre nereye göre çok farklı bir konu.

Palyaco
Palyaco

218519

Whiskas friskas aslında purina ürünleri şeker var içlerinde royal hlils proplan şeker ve gluten bunlar kedilere hamburger ben denedim en kaliteli mera mamayi kedim yemediği için dışarıdaki canlara verdim onlar bile zor yedi işlerinde kediler var başka biri whiskas fiskos verdi deli gibi yediler

Palyaco
Palyaco

218519

Friskas pardon işyerinde kediler var onları besliyoruz

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

İnsanları öldüren bir çok şeyi (gıdadan bahsediyorum temizlik maddesi vs. değil) rahatlıkla yasal olarak satın alabilirsiniz. Hatta böyle şeyler genelde sağlıklı şeylerden daha ucuzdur. Şeker vb. içeren atıştırmalıklar bir yana dünyanın her yanında hormonlu, tarım ilaçlı gıdalar da satılıyor insanlar için. Aynı durum hayvanlar için olunca neden tuhaf geldi anlamadım.


Whiskas öldürüyor demek çikolata öldürüyor demek gibi bir şey. Yalan değil ama tam anlamıyla durum o da değil.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Kimi diyor kedim o mama yüzünden öldü
Kimi diyor iç organlarını çürüttü madem bu kadar şikayet var niye satılıyor
Acaba mama yüzünden değil de kedilerine önceden testler yapılmış mi iler ki yaşlarında sağlık problemi ile karşılaşacağı söylendi mi


Hala anlam veremiyorum
Ve hala reklamlarını görüyoruz


Bana kalırsa petshop ve veterinerlerin ortaya atmış lafları
Herkes de buna aldanıp sakın almayın vermeyin yedirmeyin
Kedinizi öldürmek istiyorsanız alın yedir diye yazılar


Çoğu etrafımda kedi besleyenler 7.8 yıla aşkın bu mama ile beslemiş düzenli testler kan tahlilleri yapılmasına rağmen bir sıkıntı çıkmamış ozman bu kediler bağışıklık mi kazanmış whiskasa


Sorular sorularrrr

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Aynen kedi ile de alakalı olabilir her hayvanın bünyesi hepsi ile bir olamaz
Maya da kesinlikle ciğer yemez ama tavuk aşığı bir bıcırık
Artık tavuk iyi gelmiyor alerjisi olduğu kesinleşti gözlemlerim sonucun da
Tavuğa dair hiç bir şey vermeyeceğim
Hill's kitten balıklı mama aldım nefret etti yemedi
Ama royale bayılıyor evde çeşit çeşit mama dolu proplan Royal hill's
Orjin vs vs bari dışarda ki kediler yesin dedim yazık yemek bulamıyorlar onları da ihmal etmemek adına verdim hepsini 2 gün sonra 10 kiloluk kap bitmişti hepsi yemiş şimdilik balıklı bir mamaya geçtim yedi bakalım royali bir kenara attı yeni mamasını yedi denemek amaçlı iki mamayı yan yana koydum royalin yüzüne bakmadı

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Öldürüyor kim dedi
Cips kola çikolata niye markette satılıyor veya sigara 😂 çok sağlıklı şeyler gibi reklamı da yapılıyor

simbakedi
simbakedi

136205

ay bu arada o paragraf neden kocaman gitti fikrim yok kusura bakmayın aksjdaksdhaks

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

zencefil_f açıkçası yazdığınız yazıya eleştiri yapmayacağım yazınıza sıcak bakmayacagim yoksa işin içinden çıkamayız konunun alt yapısına inersek dünyanın her yanında üretilen hormonlu ,tarım ilaçların gıdaların tesislerini incelemeye bile alabiliriz işin boyutu değişebilir .yine de teşekkürler

blue_hpood
blue_hpood

128183

içkinin bizi ne hâle sokacağını biliyoruz, buna rağmen satışı yasal. çoğu yerlerde uyuşturucu satışına büyük insanlar da izin veriyor, emin olun. böyle bir durumda oturup kedi mamalarını değil daha ciddi konuların felsefesi de tartışılabilir:)

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Cips ve kolanın öldürdüğünü biliyoruz biz de o yüzden yiyor ve içiyoruz değil mi ?😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1077 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR