Kuduz Ve Karma Aşısı

Warriorsans
Warriorsans

133985 Puan

Arkadaşlar normalde karma aşı ilk aşı oluyor ama bu sıranın nedeni nedir ilk önce kuduz aşısı yaptırılsa bir sorun olur mu? Jelibonun karnesi yok tarım orman bakanlığında çip takılıp karnesini alacağız hazır gitmişken kuduz aşısını yaptırıcaz ama karma aşısını olmadı. İlk önce kuduz yapılsa sonra kendi veterinerimizde karma aşısı yapılsa bir sorun olur mu?

5 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben sıralamanın bir önemi olduğunu hiç duymadım. Sadece karma aşı daha önemli olduğu için önce onu yapıyorlar diye biliyorum. Ama tabi veterinerinize danışmak daha doğru olur.

NorthNight
NorthNight

16576

Bizim kızında karma aşıları tamamlanamadı bi dönem aşı yoktu. Sonrada ilçe tarımla konuştuk (henüz çip gelmemiş) gelince haber verilecek çip taktırıp kuduz yaptıracağız. Karma aşıyıda bundan sonra tamamlayın yeni karneye işlensin dediler hatta. O yüzden karmayıda yaptırmadık bekliyoruz. Yani bi önemi yokmuş bu sıranın.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Hiç karnesi olmadığı için karma aşı yapmaya gitsek tekrar eski karnelerden almamız gerekicek

Warriorsans
Warriorsans

133985

Öyleyse ilk kuduz olsun bakalım minnoşum 🥺 teşekkür ederim bilgi için. Her zaman gittiğimiz klinikteki veterinerimiz ayrıldığı için yerine gelen hekimden hiç memnun kalmadık. tamamen ne kadar daha fazla para koparırım derdinde ve açıkçası zorunda kalmadıkça gitmemeye iletişime geçmemeye çalışıyorum. Başka klinik de yok yakınımızda :((

Lavinia17
Lavinia17

13782

karma aşı bulamadığımız zaman 2 kliniğe ilk önce kuduz aşısı ile başlasak en son karma olsa demiştim bana hiç aşı olmayan kedilerde ilk önce karma aşısı olması gerekiyor demişlerdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 276 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR