Merak Ettimm?

Fundice
Fundice

2100 Puan

Daha önce de kısır mama ile ilgili başlık açmıştım ama kafam iyice karıştı almadan veterinerimize de sormak istedim kedime en uygun hangisi olur diye kendisi proplan ya da hills onerdi bende acana veya nd ye gecmeyi düşünüyorum dedim dusuk tahilli ve icerikleri daha iyi diye ama doktorumuz agir gelebileceğini soyledi. (Kedim şu an royal canin kısır mamasini tüketiyor)
Yani merak ettim tahıllı mamadan tahılsız ya da düşük tahıllı mamaya geçerken sorun yaşayan var mi?

16 CEVAP

huqi
huqi

116368

Kendileri royal canin, hill's ya da pro plan sattıkları için sürekli bu markaları öneriyorlar. Bence n&d ye geçebilirsiniz kaliteli bir mama.

Busraskanli
Busraskanli

3154

Her mama her kediye iyi gelmeyebilir. Kedinize en iyi gelen mamayı bulmaya çalışın. N&d mama kullanıp böbrek sorunu yaşayan kedilerle çok karşılaştım. Veterinerim n&d mamayı erkek ve hareketli olmayan kedilere önermiyorum demişti. Veterinerler bence en zararsız mamayı önermeye çalışıyor. Proplan, hills gibi markalar da kedilere zarar verdiğinin çok görülmediği markalar.

Ya veterinerler sizin alacagınız mamaları zaten satmıyor arkadaslar proplan da olsa rc de olsa gidip vet essentials serilerini bulunduruyorlar. Ayrıca her veteriner istersen Farmina ile de anlasıp onu da satabilir,, nd acana kötüleyip baska mamaları övmeleri bosuna ve tamamen ticari kaygı güdülerek yapılmıyor. Genel olarak sikayet oranlarından dolayı öyle. Acın okuyun ND mamasının yorumlarını kedimi ishal yaptı kabız yatı kusturdu mantar oldu vs birsürü sikayet göreceksiniz. Keza acana da kedim yemedi diyen cooook insan var. Bunlara inanıyorken veterinerleri ticari simsar olarak görmek bence yakısmıyor. ND de acana da güzel mama fakat yarama oranı düsük. Süper bünyeli kediler olarak adlandırılan şanslı klasmandaysa kedileriniz zaten nd acana vs true insicnt hersyi yer ve yarar. Cünkü zaten sindirim sorunu alerji sorunu böbrek hassasiyeti vs yoktur genetik olarak güclü ve şanslı dogmustur. Ama cogu kedinin bu bahsettigim alanlardan en az birinde hassasiyeti var o yüzden de icerigi bu kadar kompleks olan mamalar yaramıyor onlara. Bunu da en güzel deneme yanılmayla anlayabilirsiniz. Proplpan iyi nd kötü ya da nd cok iyi pplan kötü diye direkt bir ayrım yappmak yanlıs. Ihtıyaca yönelik mama secmek yeni ekol. Cok mühimmiş gibi gösterilen tahılsız ibaresi icin konusuyorum bakın farminanın vet life serisi hep tahıllı. Madem cok zararlıydı receteli mamaları niye böyle üretsinler di mi ?

NorthNight
NorthNight

16576

Tahıllıdan direk tahılsıza geçişte biraz sindirim sorunu yaşanabilir ishal gibi. Ama tahıllıdan az tahıllıya geçebilirsiniz, geçişide mümkün mertebe uzun tutun (veterinerimizin bize önerdiği en az 2 hafta gerekiyorsada 1 aya kadar uzatılabileceği). İlerleyen dönemde dilerseniz az tahıllıdan da tahılsıza geçiş yaparsınız.

cat_expert
cat_expert

12742

Bizim veteriner önerdiği hiçbir mamayı satmıyor internetten alabilirsin daha uyguna gelir bile diyor. Veteriner hekimlerin büyük kısmı risksiz mamaları önerir her mama her kediye iyi gelmeyebilir acana nd elbette kaliteli mamalar fakat etten gelen protein ürünü yüksek tahıl oranı düşük olduğu için bazı kedilere iyi gelmeyebiliyor, royal canin'in içeriği kalitesiz olsa da neredeyse tüm kedilere iyi geliyor hamburger içeriğinden dolayı hem iştahlı yiyorlar hem de içerik dengesi nedeniyle çoğu kedide herhangi bir kabızlık ishal v.s. gibi sorunlar yaratmıyor.


Veteriner hekimlerden mama tavsiyesi almak ve bu tavsiyelere yüzde yüz uymanın bir mantığı yok zaten, elinizin altında internet var araştırın tabi kedinizin çok kaliteli mamayı kesin olarak iştahlı yiyeceği yada ishal kabız olmayacağının garantisinin olmadığını da unutmayın, ufak boyutlarda alıp mama geçiş sürecine çok dikkat ederek geçişi yapıp takip edin kedinizin durumunu takip edin baktınız güzel yiyor kakası normal devam edin yok kedinize iyi gelmedi o zaman eski mamanıza dönüp alternatiflere bakın.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Hayır yavaş geçiş yapın azar azar karıştırıp 2 hafta sürsün sorun olmaz

Fundice
Fundice

2100

Bende kademeli bir sekilde gecis yapacagimi söyledim ama yine yüksek segmentteki mamalarin kedimde sorun yaratabilecegini soyledi ayrica dsha onceden sordugum bir kac veterinerde proplan royal canin önermişti sanirim çoğu veterinerin sevdigi markalar bunlar ama ben iceriklerini begenmedim dediginiz şekilde uygulayacam teşekkür ederim cevaplarınız için.

gece18
gece18

13005

Veterinerlerin sevdiği(!) mamalar değil, sattıkları satabilecekleri mamalar.

Busraskanli
Busraskanli

3154

Kötü bir mama demiyorum yanlış anlaşılmasın.
N&d'yi benim kedim kaldıramadı mesela kabız oldu ve baya gaz yaptı, hemen mama değiştirmek zorunda kaldık. Dediğim gibi mama ağır geldiğinden bazı kedilerde böbrek sorunu da yaşanabiliyor. Ama arkadaşım kedisine 2 yıldır n&d kullanıyor ve çok memnun, hiçbir sorunu yok. Kedinize hangi mama iyi gelirse ondan devam edin bence..

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kedinizin sindirimine bağlı ishal olup olmaması veya ağır geleceğini düşünmüyorum
Doğru ve yavaş kademeli geçişlerde sorun olacağını sanmıyorum
Maması tahılsız olması tabi ki daha iyi
Veteriner hekiminizi eleştiremem tabi ki ama royal canin kısır olan da iyi içerikli bir mama değil ki ND niye ağır gelir anlamadım

yumak_bey
yumak_bey

12570

Tahılsız mamaları iyi gibi gösteriyorlar ama hayır herkesin insanların, hayvanların bütün besinlere ihtiyacı var maddi imkânınız var ise aynı mamadan 1.5 kg tahıllı ve tahılsız alın o şekilde alıştırarak verin

gokhansultan
gokhansultan

13926

ND yaş mamanın protein oranı (%14.5) yüksek onu yedirmeyin, acana first feast protein yüksek (%37) advance (41) proplan (40) rc (36) verin diyen veteriner gördü bu gözler. Karşı çıktığımda ise hayvansal protein zararlı olur cevabı aldım. Ticari amaç gütmeselerde en azından mantıklı sayılabilecek argümanlar sunmalarını isterim. Evet proplan hills rc çoğu yavruya iyi geliyor ama ilk seçenek olmamalı bu mamalar. İstiyorsanız acana vb. küçük boy alın gözlemleyelim bir sıkıntı olursa diyetini belirleyelim denmesi gerekir diye düşünüyorum.

Fundice
Fundice

2100

Aynen öyle. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Fundice
Fundice

2100

@gece18 kedimi hayvan hastanesinde kisirlastirdim oradaki veterinerimizin sattigini düşünmüyorum ama sehrimdeki baska veteriner klinikleri de bu benzeri mamalari onerdi ki su ana kadar hicbirinden mama almadim ama yani dediginizi dogruluyor


@busraskanli evet dogru her mama her kediye iyi gelmiyor denemeden bilemeyiz tabu ama kedim ztn kilolu yasina göre glutenli mamalara cok yonelmek istemiyorum ama iste N&D de mama da da bu tarz böbrek sorunu yasayanlari duydum o yüzden de kararsiz kaldim


@salihaylmz yani acana orijen ve N&D gibi mamalara yüksek segmentte mamalar dedi kedimde sindifim sorunlarina yol açabilir dedi ben kademeli gececem dedim olur dedi ama yine bunlar onerileri arasindaydi

Fundice
Fundice

2100

Evet o şekilde bir gecis yaparim diger türlü zor olur. Ama biraz daha beklemeye karar verdim su an 10 aylik 1 yasina gelince deigistiririm bu mamayi henuz 2.5 aydir kullaniyor iyice arastirip dogrusuna karar verip oyle yaparim. Teşekkürler cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 644 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR