Seramik Mama Kabı Mı Çelik Mama Kabı Mı

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

hangisini önerirsiniz

24 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Seramik, porselen, cam en sağlıkları.


Çünkü çelik adı altında satılanların çoğu kaliteli çelik değil, başka metaller karıştırılıyor. Buda uzun vadede paslanma vs ye neden oluyor.

Palyaco
Palyaco

218519

Seramik

huqi
huqi

116368

En sağlıklısı seramik

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Aslında çelik de sağlıklı ama gerçek çelik olup olmadığı konusu biraz sıkıntılı. O yüzden en garanti seramik ve cam.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Covid döneminde de duymuşsunuzdur metal üzerinde bakteri virüs vb. çok hızlıca ölüyor, o yüzden metaller genelde daha sağlıklıdır. Metalle ilgili 2 sorun var:


1- Su ile temas etmesi, yani paslanması. Kuru mamada farklı metal katkılı olsa da kaplar muhtemelen uzun süre sorun çıkarmaz
2- Aşınması. Burada kimyasa laşınmadan bahsediyorum. Siz kabı yıkadığınızda oldukça aktif olan metal ile kimyasal tepkimeye girip başınıza iş açabilir.


Çelik bu ikisini de kolay kolay yaşamaz. Başka alaşımlar, metaller de var güvenli olan. Plastik de bu iki sorunu yaşamaz. Ancak plastikte oluşan mikroçiziklerde çok bakteri üremesi oluyor diye okumuştum, o yüzden plastikten uzak durmak lazım.


Seramik demiş herkes ama onun riski de kırıkması. Eğer sağlam bir set içerisideyse (petlebide var mesela birkaç tane), veya kırılmayacağına eminseniz seramik denenebilir. Ama benimkinin örneğin, zıplarken su kapına düşüp ters çevirdiğini biliyorum. Ben o yüzden asla risk almam.


İkea'nın sattığı fiyatı ve boyutu uygun çelik mama kapları var, onları da öneririm. İkea olduğu için çelik olduğuna da rahatlıkla güvenebilirsiniz

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Seramik her zaman daha iyidir çelik bakteri topluyor

PaladinLucie
PaladinLucie

1035

Daha bugün karşıma çıkmıştı bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre en zararlı olanı kesinlikle plastik. Seramiklerde de bakteri ürediğine dahi tespitlerde bulunmuşlar. En dayanıklı kapların çelik olduğu söylenmiş.


In the first study of its’ kind, Hartpury scientists found stainless steel grew the least amount of bacteria and over time, plastic bowls grew the highest amount, but the shocking part was the most harmful bacterial species (including salmonella, E. coli and MRSA) were most frequently identified in CERAMIC bowls!
Dr. Karen Becker sayfasında paylaşmış bugün.

cat_expert
cat_expert

12742

Gerçek paslanmaz çelik kullanırsanız çelik kaplarda iyidir ama şu t ile başlayan sitede 50-100 liraya satılan çelik kaplardan alacaksanız almayın çünkü bunlar gerçek paslanmaz çelik değil kaplama. Haliyle çok hızlı bakteri ürüyor çenede akne yapabiliyor. Gerçek paslanmaz çelik kaplar çok daha pahalı oluyor o nedenle seramik veya cam kaplar daha tercih edilesidir, özel olarak almanıza bile gerek yok evdeki seramik cam kapları kullanabilirsiniz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

En sağlıklısı seramik porselen yada cam olanlar. Gerçek çok kaliteli çelik bile olsa bunlar daha sağlıklı oluyor. Ki mama kaplarında genelde çok dandik oluyor çelik diye satılanlar.

oamac26
oamac26

2658

Cam önerir misiniz?

Betullsusam
Betullsusam

10255

Tabii ki cam da sağlıklı. Seramik, cam kaplar kullanabilirsiniz. Düzenli yıkayıp temizlediğiniz sürece hiçbir şey olmaz.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

İkisi de güzel
Önemli olan boyutları kedinizi rahat edecek şekilde olması
Biz çelik kuru mama kabı
Porselen su kabı kullanıyoruz

seramik kesinlikle. Çelikte kullandım ama seramikten şaşmam.

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Çelik kaptan suyu asla içmiyor benim kedim mamada farketmiyor ama bence en iyisi cam

pablopicasso
pablopicasso

117031

Porselen, Seramik, Cam denedik. Patisi ile gezdirip, döküp-kırdığı için risk..


O nedenle ayaklı çelik mama ve yine ayaklı çelik su istasyonlarımız var🤣🤣 hiç sıkıntısız, tertemiz kullanıyoruz. 👍🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1567 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR