Mamalar Ve Kararsızlık

MsBidik
MsBidik

4331 Puan

Iyi günler emin olamadigim konu hakkinda bilgi alabilsem iyi olcak. Sorum şu kedim anne oldu Felicia Kitten&Mother mamasını kullanıyorum. Bebekler sutten kesilince anne icin hangi mamadan devam etmeliyim?
-Exclusion
-Vancat
-La vital
-Reflex
-Brit Care
-Royal canin
-Bonacibo
-Bozita
-Pro choice
-Advance
-Molly
Hills veya N/D gibi cok pahali mamalar alamiyorum. Butce acisindan orta fiyatta ama icerigi de iyi olan kaliteli mamayla devam etmek istiyorum. Yazdiklarimdan onereceginiz yada sizin onerdiginiz baska marka varsa onerilerinizi bekliyorum. Yada yazdiklarimdan en iyiden kotuye dogru siralayadabilirsiniz. Simdiden tesekkurler

17 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

Britcare Hypo-allergenic serisinden bahsediyorsanız çok ishal şikayeti var. Sıralama yaparken bu yüzden eklemedim ama içerik olarak bakarsak bu mamalar arasında birinci sırada Britcare Hypo-allergenic gelirdi. Direkt risk alıp Britcare Hypo-allergenic almayın, başka bir mama tercih edin derim. Belki sonradan tester mamasını deneyip, ishal yapmazsa büyük boy değil de 2 kg mamasını deneyebilirsiniz. Kısacası çoğu kediyi ishal yapıyor, bazılarında ise sorun olmuyor yani risk almayın diyorum. Hele direkt büyük boy paketini alacaksanız hiç almayın. Brit Premium ise bir alt serisi ondan bahsediyorsanız onda ishal şikayeti duymadım. Brit Premium serisinin içeriği güncellendi, yavru maması için konuşursak paketinde gri bir kedi resmi vardı, o eski içerikli paketi. Yeni içerikli paketinde beyaz yavru bir kedi resmi var, paketinde daha canlı renkler kullanılmış. Yenilenen paketinin içeriği fena değil, et içeriği de iyi gibi. Listeye eklemedim ama alınacaksa dediğim Brit Premium yeni içerikli olanı duruma göre belki alınabilir. Fakat Britcare Hypo-allergenic serisi ile içeriği kıyaslarsak biraz daha geride kalıyor Brit Premium onu bilin yani.


Sizin dediğiniz mamaları ise böyle sıralardım sanırım, bazılarının yerleri değişebilir belki ama son olarak bu şekilde sıraladım. En üstten yani en iyiden en kötüye doğru sıraladım, araya ek olarak başka mamalar da koydum. Şunu da belirteyim Happy Cat'in minkas serisini önermem, listeye ekledim çünkü paketinde minkas yazmayan diğer serileri daha iyi onun için koydum. Tam bütçenizi bilmiyorum, Hills bütçeme uymuyor demişsiniz mesela, fiyatı diğer mamalara yakındı diye hatırlıyorum ama emin değilim. Listede yeri belli olsun diye koydum. Artık hangisi bütçenize uyarsa onu tercih edersiniz, kaliteyi de çok düşürmeyin derim. Bu mamalardan hangisi kedinize iyi gelir onu ise deneyip görmeniz lazım. Biz bilemeyiz, net bir şey de söylemeyiz. Bir kediye iyi gelen bir mama başka bir kediye iyi gelmeyebiliyor. Yani mamaların etkisi kediden kediye değişiyor. Hangi mama kedinize iyi geliyor, ancak deneyerek öğrenebilirsiniz.


1 • Sanabelle
2 • Bozita
3 • Exclusion
4 • Advance
5 • Proplan
6 • Happy Cat
7 • Hills
8 • Royal Canin
9 • Mystic
10 • Molly
11 • Vancat
12 • ProChoice
13 • Bonacibo
14 • LaVital
15 • Reflex

Warriorsans
Warriorsans

133985

Yazdığınız markalardan bence bozitaya bakabilirsiniz yada exculusion da güzel bizimkiler severek yiyor. Brit care aslında aralarından en beğendiğim içeriğe sahip ama ishal sorunu olan bir marka ve içerik yenilemeye gidilmediği sürece önereceğim bir marka değil.

teddybal
teddybal

123878

Simbakedi'nin dediği gibi ben de Sanabelle kitten'ı sokaktakilere de yedirerek kısa sürede bitirdim çünkü nefes bile almıyorlar yerken, çok yoğun kokusu var o sebepli ilgilerini çekiyor olabilir yani yememe gibi bir sorun olmaz alırsanız, Bozita'da kullandık yine tercih ederim bu markayı bunu da çok iştahlı yiyorlar, Hill's ve Proplan da kullandık bu saydıklarınızdan ama dışkı problemleri oldu bunları bir daha tercih etmemeye çalışırım imkan dahilinde. Bu arada Poncimin'in sıralaması çok iyi olmuş ona göre karar verebilirsiniz. Sanabelle, Bozita, Exclusion, Advance, Proplan, Brit Premium alabileceğiniz mamalar, diğerlerini bütçe yeterli oldukça tercih etmemeye çalışın mümkünse.

NorthNight
NorthNight

16576

Şahsi fikrime göre şöyle sıralayacağım,
Bozita> Exclusion > Royal canin> Advance > Brit care


Yazdıklarınız arasında benim ilk tercihim bu şekilde olurdu (tabi ki kedinizin sindirim durumları, sevmesi sevmemesi değişken onu biraz siz değerlendireceksiniz, örnek vereyim kedim tahılsızlarda sindirim sorunları yaşıyor ben bu yüzden içeriği beğensemde kullanamıyorum)


Molly ve Vancat hakkında bi fikrim yok o yüzden onlar açısından bir şey söyleyemeyeceğim. Yazmadığım diğer markalarıda tercih etmezdim. (Kedimize eski evinde bonaciboyu kullanıyorlardı, sindirim sistemini bağışıklığını alt üst etmişti mesela)


Güncel fiyatlarını bilmiyorum ama bütçenize uygunsa Sanabelle ve Mera da düşünebilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

bozita kitteni kullandigimda kedimde cok memnun kaldim ben. bence onunla baslayin derim ben de ya da @Poncimin’in dedigi gibi sanabelle de olabilir. ben o donem sanabelle alacaktim kalmadigi icin stoklarda bozita aldim ama iyi ki almisim. tek sorununuz bozitanin tahilsiz olmasi olabilir o yuzden sanabelle gibi dusuk tahilliyla baslayip sonrasinda tahilsiz gecmek daha az risksiz olur diye dusunuyorum. bozitayi sokaktakilere de veriyordum hep onlar da cok severek yiyordu, yemeke gibi bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum

Exclusion benim kızıma kuru mamayı sevdirmişti ama ben tahılsız mama (acana orijen mera) ile karıştırıp verdim hep.

AhsenAise
AhsenAise

114820

Vancat ve refleks gerçekten kötü mamalar , ilginç şekilde benzer içeriğe sahip mamaları kediler yerken bu ikisini reddedebiliyorlar,Molly fena değil , bonacibo da güzel lakin fiyat olarak bu ikisi ithal mamalar ile aynı seviyeye geldiği için listenin başında yer alan ilk dört mama tercih edilmeli

AhsenAise
AhsenAise

114820

-La vital


-Brit Care


-Bozita


-advance

-Bozita
-Royal canin
Exclusion
-Bonacibo
-Brit Care


Bu şekilde sıraladım cünkü digerlerini denemedim denemedigim etkilerini gözlemedigim birşeyi kagıt üstünden okuyarak bi baskasına öneremem. Bozita kısır geyikli ve diet stomach olanları kullandım. Kısır geyikliden daha memnun kaldım. Royal caninde sensible fit 32 sterilised hair skin exigent gibi eşitlerini denedim heppsinden memnunduk. Sıkılınca cocuklar deiştirdim. Exclusion deneme boy aldık kısır kuzulu ama iştahhla yenmedi sokaktaki dostlarıma hediye ettim. Bonacibo yu neden brit care üstüne koydum cünkü icerik olarak her ne kadar yerin dibine sokulsa da birsrü kedi ********** ile besleniyor ve brit care den gelen ishal kusma vb sikayetler bu mamadan gelmiyor. En son brit care yazdım cünkü kısır tavsanlı ve turunculu galiba sakinleştirici özellikli iki paketini almıstım denemek icin birini petlebiye iade ettm asla agızlarına sürmediler, kısır pembe paket ise ishal yaptı kademeli gecişe ragmen. Onu da sokaktakilere -icime sinmeyerek- hediye ettim. Benim tecrübelerim bu sekilde. Özetlemek gerekirse bu listeden Bozita sonra da Royal Canin önerebilrim :)

*** cıkan yer t-e-m-i-z-m-a-m-a

Dilarawht
Dilarawht

392

Advence somonlu olanı çok güzel

bence purina friskes alabilirsin,onlardan daha kaliteli ve uygun.

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Proplan ve Advance bence Hillside seviyor benim kedim ama hepsinin somonlusu

MsBidik
MsBidik

4331

Aciklamalariniz ve onerilerileriniz icin cok tesekkur ederim🥰🐾

yumak_bey
yumak_bey

12570

Şimdi bütçenizi bilmiyorum ama kendinizi sorgulayın ve ne olursa olsun hep o mamadan devam edebilecek misiniz onu düşünün çok değiştirmek iyi değil, Reflex kullandım tartar yapıyor önermem. Advance kullanıyoruz ve tartarlar geçti. Exclusion almak isterdim birazzzcık pahalı imkanı yok 😁😁 isterdim N&D'ler Sanabelle'ler olsun ama yok :))
(dayım veteriner önerdiklerine göre sıralıyorum)


İyi bütçeler için
1- Exclusion
2- Sanabelle
3- Advance


diğerleri birazcık daha orta ve alt segmente kayıyor proteini iyiymiş alayım diye bir hataya düşmeyin karbonhidrat varsa protein tavan yapacaktır zaten. Pro Plan ve Royal Canin aman diyeyim alırsanız pişman olursunuz yurt dışının market mamalarıdır :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 664 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR