Kızgınlık Döneminde Kedi Yaşı Sorunu?

ebusvenus
ebusvenus

4752 Puan

Merhaabaaa güzel insanlar bu bir sorun mu bilmiyorum ama 6-7 aylıkken bile kızgınlığa giren kediler olduğunu ve kısırlaştırıldıklarını okuyorum. Benim kızımda 7 aylıkken girdi şu anda 9 aylık ama henüz kısırlaştırmadık. Kısırlaştırmama sebebimiz ise veterinerimizin beklememizi istemesi. En az 1 yaşına kadar beklememizi öneriyor özellikle dişi kedilerde gelişimi ve büyümesiyle alakalı daha sağlıklı olması için. Ama gelin görün ki ev halkı olarak bebeğimin feryatlarına dayanamıyoruz çok üzülüyoruz. Gerekirse sabahlara kadar uykusuz kalalım hiç sorun değil kızımız iyi olsun ama, böyle yerlerde sürünüp bağırmaları bizi çok üzüyor :( Şimdi sorum şu ki çok kararsızız, ne yapalım? Hekim tavsiyesine uyup bekleyelim mi yoksa kısırlaştıralım mı? Deneyim ve önerileriniz varsa ve iletirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

18 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

disi kedilerde bunu diyene ilk defa rastladim. asil tam tersidir kedide her kizginliga girdiginde rahim iltihabi ve meme tumoru riskini artar. koku birakiyor derseniz genelde hemen kisirlastiriliyor, bir deneyin isterseniz. 1 yasina kadar beklemek cok sacma disileri direkt 6 aylikken yaparlar ozellikle.

huqi
huqi

116368

Her hekim farklı bir şey söylüyor. Bazıları bir kere kızgınlığa girsin öyle kısırlaştırın diyor bazıları hiç kızgınlığa girmedem kısırlaştırın diyor. Herkesin görüşü farklı yani tek bir doğru yok. Kediniz de baya büyümüş bence daha fazla bekletmeyin stres olmasın. Ben 6 aylıkken kısırlaştırdım şu an 3 yaşında hiçbir problemi yok.

NorthNight
NorthNight

16576

Bu konuda farklı veteriner görüşleri olsa da ben bir kaç kaynakta dişi kediler için 7-12 ay arasının kısırlaştırmak için en uygun zaman olduğunu okumuştum. Bence kısırlaştırmak için uygun bir zaman eğer kilosu sağlığıda el veriyorsa. Çiftlemeden geçen her kızgınlıkta rahim iltihabı sorununa yaklaştırıyor çünkü. Yine de içinize sinmesi açısından bir kaç veterinerden görüş alabilirsiniz.

meov
meov

10494

bizimki yeni kızgınlığa girdi 6 aylık. veterinerle görüştük erken buldu, 1 yaşına kadar beklemeye karar verdik.

Bir Yerde Okudum Kedilerin Yaşlarının Yanlış Hesaplama sonucu yanlış teshisler verilebileceği yazıyor faydası olur umarım kedi yaşı tablosu

theyusra
theyusra

16477

kedilerin gelişimini kısırlaştırmak değil kısırlaştırmamak etkiler. kısırlaştırılan kedilerin kilo almasının sebebi sadece enine değil boyuna da büyüdükleri için gerçekleşir. 4.5 aylıkken kedisini kısırlaştırmış biri olarak söylüyorum ; kedim 5 kilo ve vücudu bu kiloyu tam kaldırıyor, kısırlaştırma gelişimini etkiler diye bir şey yok.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Merhaba, kedileri kısırlaştırmak için 1 yaşını beklemek veya 1 kızgınlık geçirsin öyle yapalım demek eskilerde kalan bir düşünce çeşidiymiş. Kendi veterinerim öyle söylemişti. Bende kızımı 9 aylıkken hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırdım. Çok şükür gelişim açısından da hiç bir problemi yok. Aksine kızgınlık dönemleri bence kötü etkiliyor onları. Sağlığı kilosu yerindeyse 5 6 aylıktan itibaren yapılıyor artık bu işlemler. Önemli olan ameliyat öncesi testler anestezi çeşidi ve iyi bir bakım bence.

ebusvenus
ebusvenus

4752

Aslında iki ayrı veterinerle görüştüm birisi bilinen ve iyi hekimlerin olduğu bir yer(bekleyelim diyen), diğeri sürekli gittiğimiz kilo ve sağlıkta sorun yoksa yapalım diyor. Bu konuda çok tedirginim, büyümesi ve gelişimi ile ilgili bekleyeyim diyorum ama rahim sorunları da beni çok korkutuyor. Çiftleştirmeyi zaten asla düşünmüyorum.

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Bizim götürdüğümüz veteriner en ideal 7-8+ aylıkken yapılmalı demişti.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Bize de yaklaşık 6,5 - 7 ay gibi bir zamanda yapabiliriz dediler son sorduğumda. Temmuzda 7. ayı dolduktan sonra götüreceğim ben

Miaow
Miaow

877

İki kedimi de yaşı dolmadan kısırlaştırdım bir problem olmadı. Evet bazı veterinerler 1 yaş diyor ama 6 ayı geçip sağlığı ve kilosu yerinde olanlar için problem olmuyor diye biliyorum.

merveees
merveees

433

2.5 kilo üstüy ve kan tahlilinde sıkıntı yoksa yapılır hiç beklemeyin boşuna hayvana eziyet

panopticon
panopticon

821

Merhaba,


Benim kedim de şuan kızgınlıkta 1 yaşında bu 3. kızgınkıpı Ankara gibi bir yerde yaşamama rağmen kararsız kalmıştım kısırlaştırma ile ilgili nereye götüreceğime dair. Komşular falan çok şikayetçi bir an önce kısırlaştırma gerekiyor fakat bağışıklığı düşük çıktığı için beklemek zorundayım. Size tavsiyem güvenilir iyi bir veteriner bulmaya çalışın mutlaka ameliyattan önce kontrolleri yapılsın ve gaz anestezi ile yapan bir yer olsun.
Cidden dişi kedilerin kızgınlığı girmesi hem onlar için hem bizim için zor oluyor bir an önce kısırlaştırma kata fayda var.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Benim kedim 6 aylıkken kızgınlığa girdi maalesef. Kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak istiyordum ama 6 aylıkken olmasını da beklemiyordum. Şuan 8 aylık ve garip bir şekilde 6 aylıktan beri kızgınlığa girmedi. Ya da girdi ama belirtiler fark edilmeyecek boyuttaydı bilmiyorum. Ben de önümüzdeki ay her şey yolunda giderse kısırlaştırmayı düşünüyorum. Önümüzdeki ayı seçmem okulum o zaman kapanıyor daha çok ilgilenebilmek adına. Bir de annem şuan para biriktiriyor o da var. Ama eğer bunlar olmasaydı 7 aylık olunca kısırlaştırırdım. Aslında 6 aylıkken kızgınlığı geçince bile kısırkaştırsam mı diye düşünüyordum ama bir kaç arkadaşım ameliyattan sonraki hallerinin çok kötü olduğunu, bu yüzden ameliyat için biraz daha büyümesini beklemem gerektiğini söylediler, kedilerinin ameliyat sonrası fotolarını videolarını falan attılar ve ben de kıyamadım, birazcık da beklesin dedim. Bir de karıştırıldıktan sonra karakterlerinin değiştiğini söyleyenler de vardı, bu olur diye de korktum çünkü durulmasına hiç hazır değildim. Bu sebeplerle düşündüm taşındım ve bence 9. Ay en ideali. Şuanki veterinerim de en azından ilk kızgınlığını ve yaşını doldurmasını bekliyoruz demişti, e benim kız 6 aylıkken kızgınlığa girdi şimdi ben hangisine göre karar vereyim? 6 ile 12 nin tam ortası 9, böylece her iki tarafın dediğine de uyuyorum gibi kafamda yorumlamayı tercih ediyorum ben. Yoksa her kedi, her sahip, her doktor farklı, maalesef ki mutlak doğru yok. Tabiki en önemlisi kan değerlerine biyokimyasına bakılarak sağlığının ameliyata uygun olup olmadığını anlamak.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Genelde erkek kedilerde beklenilmesi önerilir hatta 4 aylıklen bile kısırlaştırılan dişi kediler oluyor. Ben dişi kedimi 7 aylıkken kısırlaştırdım bir sorun olmadı bilmiyorum ilerde olur mu ama sanmıyorum da

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 667 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR