Mamalarda En Çok İçeriği Ne Eti Olanları Tercih Ediyorsunuz

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

yani tavuk mu balık mı kırmızı et gibi mi tabii kediden kediye değişir alerjisi olan ya da olmayan kedi olabilir ben sadece genel olarak hangisi daha iyi besin diye sormak istedim

7 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Aslın tek bir protein kaynağı yanlış. Hepsinden almalı. Balık da yemeli, tavuk da, et de. Rotasyonun önerilme sebeplerinden biri de bu zaten.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ben kuru mamasında genelde balıklı tercih ediyorum, evde genel olarak tavuk haşlayıp veriyorum. Yaş mamada da çeşitli besliyorum tek tip beslenmesindense daha çeşitli beslemek bence daha iyi. Yaş mamada bıldırcın etli, hindili, tavşanlı, geyikli, balıklı, tavuklu, kırmızı etli hepsinden veriyorum.

theyusra
theyusra

16477

kırmızı et ben kedilerde tasvip etmiyorum, zaten kedim de çok severek yemiyor. küçük av eti kediler için her zaman daha iyidir.

Talaz
Talaz

471

Ana olarak kuru mamada proplan seçiyorum tavuk içerikli geriye kalan proteinleri de farklı içerikli yaş mamalar ile sağlıyorum.

Palyaco
Palyaco

218519

Aldınız mamanin içinde balık et içeriği daha iyi tavuk yasmama desteği yeterli olur tavuğu fazla tercih etmiyorum

huqi
huqi

116368

Ben kedilerimi 4 sene boyunca aynı markayla besledim. N&d'nin eskiden kısır kediler için hiç çeşitleri yoktu. Tavuklu vardı sadece ( yanlış hatırlamıyorsam kuzulu da vardı)
Tomris de yaş mamada veya evde yapılan tavuğu hiçbir şekilde yemiyor ve genel olarak iştahsız bir kedi. Balık çok çok seviyor. Ben de n&d ocean serisi çıkınca balıklı kuru mama almaya başladım ki daha çok kuru mama yesin diye, 1,5 sene sadece nd balıklı yediler ve yaş mama alırkende yarısından çoğunu balıklı alıyordum huq için bi kaç tane tavuklu alıyordum. Burda herkesin dediği gibi tek çeşitle beslemek çok yanlış bence Huq da bir süre sonra yaralar çıkmaya başladı emin değilim ama sürekli balıklı mama verdiğim için bence bir süre klinik maması kullanmak zorunda kaldık. Sığır etini genel olarak kediler sevmiyor bence Tomris yaş mamada asla sığır etli yemiyor huq da yiyor ama çok iştahlı değil. Kuru mama olarak exclusion sığır etli aldım yediler.
Bi ara n&d ördekli aldım Tomris ilk yemedi zorla ağzına koydum sonra baya sevdi.
Yaş mamada da artık çeşit çeşit alıyorum n&d geyikli yaş mamayı iki kedimde çok sevdi, ördekli de sevdiler ama domuzlu aldım mesela hiçbir şekilde yemediler.
Bence farklı aromalar denemek de önemli.
Bir de en çok tavuk alerji yapıyor diyolar ama ben buna pek inanmıyorum bi ara sürekli tavuklu kuru mama yedi kedilerim hiçbir şekilde alerji gibi bir şey olmadı ya da mantarlı kedi için tavuk mantarı tetikliyor diyolar kedilerim mantarlıyken tavuk yedi ve mantarları geçti ayrıca klinikte satılan özel seri mamalarda hep tavuklu hipoalerjenik olanlar da.

simbakedi
simbakedi

136205

tavuk, balik, hindi, ordek tercih ediyorum. zaten kedim kirmizi et yemiyor ama yese de cok tercih etmezdim cunku kedi dogada nerde inek gorup yiyecek yani kac kere olabilir bu hdksjdjekf o yuzden boyle kus turu ve balik turu mamalari veriyorum, kendisinin tercihi de bu yonde hep

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR