Yeni Sahiplendiğim Kedim Çok Korkak

merhaba adım defne. kedi sahiplenmeyi, beslemeyi, bakmayı çok seviyorum. geçen sene tekir bir kedi sahiplenmiştim yavruydu çok oyuncuydu onunla vakit geçirmeyi çok seviyordum. oyunlar oynuyorduk, tuvalet eğitimi vardı hatta resmen bazen konuşuyor gibiydik. biz de 4 ay kadar kalmıştı, ilk 3 gün yatakların altına, kapıların arkasına saklanıyordu ama evi dolaşıyordu, geziyordu. kardeşimin alerjisi yüzünden kedimi başka bir aileye sahiplendirmek zorunda kalmıştım ağlaya ağlaya. aradan birkaç ay sonra taşınmak zorunda kaldım ve bana arkadaşlık edecek bir minnos arıyordum. bir akrabam bazı sebeplerden dolayı kedisini vermek istediğini söyleyince ben talip oldum dün geldi kedim. cinsi scottish fold redpoint. aman görseniz pek bir nazlı pek bir tatlı. ama :/ sanki benim yanımda rahatsız hissediyor. daha ikinci günden bu olur diye düşünebilirsiniz belki ama ne biliyim ilk sahiplendiğim kedi gibi değil. 3 yaşında. gereğinden fazla korkuyor. ben de çok etkilenen biriyimdir bu konuda. dayanamadım ağladım yaa. evde resmen saklambaç oynuyoruz ya da ebelemece. peşinden koşmuyorum, ani tepki vermiyorum ama televizyondan şarkı açsam bile titriyor en başta hayvan. akrabam tuvalet eğitiminin olduğunu söylemişti. dün geldiğinde gösterdim ama ona kumunu gözünün önünde döktüm, bütün gece kumunu koyduğum alanın ışığı da açık kaldı hatta ama kuma yapmamış kakasını. salona bir yere yapmış. hayvanlarda sahiplerini seçer diye bir söz vardır ya onu düşünüyorum dünden beri ya bana alışamazsa diye :( ne yapmam gerek bilemiyorum tuvaletini kuma yapması ve bana alışması için, miyavlamıyor bile resmen kedim dün 1-2 kez tısladı yanına gittiğimde o kadar :(

5 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çook normal korkması. Onun için ev değişikliği bir travma sebebi bile olabilir. Zaman tanıyın sakin yaklaşın isterse gelir isterse saklanır, saklandığı yere saygı duyun ve nasıl istiyorsa öyle davranmasına izin verin. Zamanla size daha çok alışacaktır. Jelibon 4 aydır falan bizde ama çoğu şeyden hala çok korkuyor. Hep saklanma modunda.

gaiakedi
gaiakedi

838

Evi düzeni alışkanlıkları değiştiği için korkmuştur. Psikolojisi etkilenmiştir. Sizin sevginizle zamanla düzelir diye düşünüyorum

meov
meov

10494

stres olmuştur. 3-4 gün izin verin ona iyice benimsesin ortamı. bizimki ilk geldiğinde mama bile yememişti korkudan. kum içinalın patilerini iyice sürün, yerini benimsesin. sizde sakin olun, alışacak illaki.

NorthNight
NorthNight

16576

Yetişkin kediler ev değiştirdiğinde alışmakta cidden zorlanıyorlar. Bizim kedimiz bize geldiğinde 15 aylıktı, ilk zamanlar sürekli saklanırdı. Nadir ortalığa çıkardı. Size tavsiyem hiç yokmuş gibi davranın sevmeye falan çalışmayın, yani gözünüzü üstünde hissetmesin ki rahat rahat evi keşfetsin tanısın. Bi süre sonra değiştiğini gözlemlersiniz.

teşekkür ederim.. benzer durumların yaşandığını duymak içime su serpti. biraz zaman tanıyıp yalnız kalmasına saygı duymalıyım oğluşumun :,)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 268 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR