Kısırlaştırılmış Ve Kısıtlaştırılmamış Kediler İçin Ortak Mama

NurAnnLynn
NurAnnLynn

907 Puan

Merhabalar , evde üç kedim var biri kısır fakat diğerleri değil üçüne de kısır mama vermek çok sağlıklı olur mu ? Duyduğuma göre iki kedinin de yiyebileceği mamalar varmış bilgisi olan yazarsa sevinirim.

6 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Acana all life stages mamaları güzel aslında bütçeniz nedir bilmiyorum ama. Kısır, yetişkin, yavru hepsi yiyebiliyor.
Yetişkin ve yavru maması vermeyi planlıyorsanız, kısır kediniz için oranları uygun mu ona bakmak gerek

Poncimin
Poncimin

116364

All Life Stages yani tüm yaşam evrelerine uygun olan mamalardan bahsediyorsunuz sanırım. Belirttiklerine göre bu mamalar yavru, yetişkin gibi her yaşam evresindeki kedilere uygun mamalar olarak geçiyor. Orijen'in bütün mamaları All Life Stages'dir. Acana'nın ise Grassland, Wild Prairie, Pacifica mamaları tüm yaşam evrelerine uygundur. Ayrıca Taste of The Wild ve Naturea markalarının ürettiği bütün mamalar da tüm yaşam evreleri için uygun. Bunun dışında sadece veterinerlerde satılan Virbac markasının mamaları da var, onlara da bakabilirsiniz. All Life Stages mamaları yok yani yavru, yetişkin, yaşlı diye ayrı ayrı mamaları var ama bütün bu mamaları kısır ve kısır olmayan kediler için de uygun formüle edilmiş. Örneğin yetişkin maması için konuşursak kendi sitesinde bunu belirtiyor hem kısırlaştırılmış hem de kısırlaştırılmamış kedilere uygundur diye yazıyor. Fakat dediğim gibi tekrardan belirteyim Virbac sadece veterinerlerde satılıyor. Eğer bu tür mamaları almayacaksanız da vereceğiniz mamanın analiz değerlerine bakabilirsiniz, burada da magnezyum ve fosfor değerleri uygun olmalı, düşük seviyede olmaları daha iyi olur. Tek başına analiz değerleri de yeterli değil tabiki içeriğin dengesi de önemli, ayrıca kedilerinize iyi gelecek mi bunlar da var ama onu deneyerek görebilirsiniz. Mamaların etkisi kediden kediye değişiyor.

Palyaco
Palyaco

218519

Alıcaniz mamanin magnezyumu 007 olmali fosfor 1 geçmesin sodyum 05 geçmesin

fit 32 ya da bozita sterilised active

NorthNight
NorthNight

16576

Yukarıda yazıldığı gibi tüm yaşam evreleri için olan markalar var. Birde yanlış hatırlamıyorsam Sanabelle’nin normal çeşitlerinde içerik ve analiz değerleri kısır kediler içinde nispeten uygundu, ona da bakabilirsiniz.

NurAnnLynn
NurAnnLynn

907

protein ve yağ oranı ne kadar olmalı hepsinde çok farklı değerler var çünkü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 346 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR