Kedim Büyüdü Mü, Kilo Mu Verdi?

Merhaba. Üç ay önce sahiplendiğim iki kedimden birinde fark ettm bu durumu. İlk sahiplendiğim fotolarına baktığımda yüzü daha toplu ve tüylü duruyor. Şimdi ise çok zayıf duruyor. Büyüdüğü için mi bir değişim oldu, tüyleri azaldı yanak ve kafa kısımlarında, yada kilo verdiği için mi bilemedim. Bir fikriniz varmı?

Fotoğrafta ekliyorum anlayabilirsiniz. İlk fotoğraf ilk geldiği zamanı.


5 CEVAP

meov
meov

10494

büyüdükçe tipleri değişiyor bence. yüz kemikleri, kafa yapıları bize kilo alıyormuş veriyormuş gibi geliyor olabilir.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Benim hera da öyle ya eskiden daha pof pof bi kediydi :( büyüdü bence sonuçta sokaktan bulmuştum onu nasıl evde daha zayıf olabilir ki fowpfjwofndk

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Büyüdüğü için olmuştur bence de yüz kemikleri falan gelişmiştir. Yaşına göre kilosu normalse bir sorun yoktur.

Teşekkürler 🙏🏻

aslihan_e
aslihan_e

128528

Kilo verince yanakları zayıflıyor açıkçası, benimkilerde de öyle oluyor. Yavruyken de yüzleri zayıf olabilir sonuçta. Benim yetişkin kedilerim kilo alınca yanakları falan da şişiyor ama zayıflayınca geri gidiyor. Kısır değilse biraz kilo almasını sağlayabilirsiniz. Kedilerin zayıf olması hiç iyi değil. Ben de ilk fotoğrafta iyi çıkmış diyecektim o eski haliymiş. İkincide zayıf duruyor, kaburga kemikleri belirginleşmiş. Kilo aldırmaya çalışın. Hastalanınca kediler çok hızlı kilo verdikleri için eğer zaten zayıfsa bir deri bir kemik kalıyorlar, damar yollarını bulmak bile çok zor oluyor. O yüzden zayıf kalmaması gerek. Yeterli protein aldığından emin olun, sadece kuru mama yiyorsa taze pişmiş yiyecekler de yedirin. İç paraziti olmadığından emin olun. Bu üç ay içinde iki kere iç parazit uygulaması yaptınız mı? Bir kere yaptıysanız yumurtadan yenileri çıkmış olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 213 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR