Sandy Kum Uzun Süreli Deneyim Sonucunda Değerlendirmelerim

gokhansultan
gokhansultan

13926 Puan

Merhabalar bir süre önce diğer kullanıcıların önerileriyle sandy kokusuz kum aldım ve kullanmaya başladım. Kum gerçekten toz anlamında çok başarılı bu konuda asla eleştiremem. Kumun dokusu yumuşacık ve ince taneli. Hatta o kadar yumuşakki kızım içine girdi oyunlar oynadı yuvarlandı çiş toplarıyla oynadı :D Ama İnce taneli olduğu için çok dağılıyor evin içine. Kum paspası kullanmama rağmen banyonun içi hep kum dolayısıyla bir daha kullanmayacağım. Topaklaşması ilk etapta mükemmel. O yumuşacık kumdan kocaman topaklanmış ve dağılmayan çişleri toplamanın hazzı harika :) Amaaaa aynı kum 2 hafta kum kabında kalınca kumun dokusu sertleşmeye başlıyor ve topaklanma özelliğini bir yitiriyor anlatamam. O kocaman çiş topları küçük çamurlar halinde dağılıyor kürekten düşüyor kum kabına "aman allahım nereye düştü bu, kızım dur senin tuvaletini temizliyorum girme içeri, ayy çiş çamurunu almaya çalışırken diğer çiş topu da kırıldı" şeklinde sancılı bir süreç oluyor.


Sonuç olarak, tozutması az kum isteyen, kumu 2 haftada bir değiştirenler için gerçekten eve dağılması dışında çok iyi bir kum. Ama benim gibi ayda 1 değiştiriyorsanız hiç mi hiç önermiyorum. Yazılanlar kendi deneyimlerimdir. Her kullanıcıda aynı sonucu vermeyebilir.

2 CEVAP

Ekinay
Ekinay

2525

Ben de yaklaşık 3 4 haftadır kullanıyorum. Dediklerinize katılıyorum tozsuzluk anlamında çok iyi. Benim oğlum aşırı kazıp dibe yaptığı için her kum topağı dibe yapışıyor o yüzden bu konuyla alakalı yorum yapamayacağım ama 2 haftada tam yaptığı yerde top olurken sonradan daha yayıldığını söylebilirim. Aşırı kazdığı için dışarı yayılıyor kum ama tanecikler ayağına çok yapışmıyor koltuk üstlerinden kum toplamıyorum kum kabının olduğu odaya yayılıyor. Efendice girip çıkan kediniz varsa çok dağılmayacaktır. Kokusuz kumda en çok eleştireceğim konu kokusuz olmaması. Çiş yaptığında ve kumu dökerken pudra kokusu alabiliyorum çok yoğun değil ama niye kokusuz o zaman? Ve koku tutma anlamında başarısız. 2. Günden kum 2. Haftadan itibaren odada hissedebileceğim koku oluştu. Aktif karbonlu kum kullanıyorum normalde böyle bir durum yaşamıyordum. Evim yerden ısıtmalı olduğu için belki daha çok etkiliyordur ama diğer kumlarda bunu yaşamamıştım.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Evet çok doğru o konuya değinmeyi unutmuşum. Her ne kadar ilk etapta koku hapsetme özelliği çok iyi olsa da 2. haftadan itibaren koku hapsetme özelliği hissedilir seviyede azalıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 565 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81163 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR