Kedinize Hindi Füme Salam Vs Veriyormusunuz ?

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559 Puan

Kedilerim kahvaltı hazırlarken masadan peynir ve 2 dilim salam aşırmış yemiş. Bu zamana kadar hiç yememişlerdi endişe ettim açıkçası bir sıkıntı olurmu siz istediğinde az birşey veriyormusunuz ? Zararlı olduğunu verilmeyeceğini biliyorumda sadece merak ettim veriyormusunuz.?

16 CEVAP

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Gerçekten öyle gizli saklı yiyeceğiz artık:)))
Vermek istemiyorum cidden bir Baktım almış gitmiş saklamış salamlari teker teker götürüyor hemen fark ettim aldım elinden.

teddybal
teddybal

123878

Hindi fümenin kokusuna çıldırıyorlar, sırf rezillik çıkarıyorlar diye kendime de almayı bıraktım ben çünkü asla küçük bir parça yetmiyor onlara.. Sanırım tek yol olarak mutfağa kapanıp yememiz lazım :')

NorthNight
NorthNight

16576

Ben vermiyorum ama iç parazit aşıları düzenli yapılan bir kedide nadiren küçük bir parça yemesinin sorun yaratacağınıda düşünmüyorum.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Peynir veririm genelde iki parça kadar
Salam da canı çeker kokusu almıştır diye veriyorum bir dilim salamın en fazla çeyreğini yiyor vermekte açıkçası istemiyorum kendi de zaten bayıla bayıla yemiyor dediğim gibi peyniri sever


Alıntıdır:Salam vb. yiyecekler kedilerde iç parazit artışına neden olur. Bu zararlı parazitler iç organlara yerleşir ve buralarda beslenerek kedilerin hasta olmasına neden olur. Çiğ verildiği için parazit oluşma ihtimali daha da artacaktır.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

biriciginannesi@ çok teşekkur bilgilendirme için istesede asla vermem kahvaltı hazırlarken kaşla göz arasında alıp kaçmış daha bir sürü götürmüşte zor aldım elinden :)

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Vermiyorum
çalarsa da izin vermeyin alışkanlık haline gelir siz zararlı çıkarsınız:D

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kanser yapmaz parazit yapar

pablopicasso
pablopicasso

117031

Asla ama asla salam sosis vermeyin verdirmeyin. Alerjik neden ile hekimimizin hastası hafta 8 o 9 klinikte sahibi yüzünden. Cilt lezyonu oluşmaya başlamış.


Bunları vermek yerine iyi mama, malt ve sonsuz oyun ve ilgi ile besleyin.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Sürekli yemediği sürece bir şey olmaz zaten. Eve o tarz hayvansallar girmediği için kahvaltı yaparken şans salatalık jelibon da zeytin için deliriyor ödösmd

Sezgek
Sezgek

16545

Bende kendime sandviç yaparken bizimki çıldırdı diye kıyamayıp vermiştim tavuk değildi aslında hindiydi ama öyle bir alerji yaptı ki artık eve bile sokmuyorum ben yerken canı çeker diye :(

Ben çok nadir veriyorum, peynirde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum tam araştırmadım ancak salamda canı ister diye azıcık veriyorum. kendisi de alıp götürüyor bazen fakat bir sıkıntı görmedim hiç

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@gozdeisimbay veterıner kanser yapar falan deyince korktum sonuçta öğün olarak bilerek vermedim :/ çok teşekkur ederimmm.🐾🐾

martuyl
martuyl

12408

ben vermiyorum, kendim de zararlı bulduğum için tüketmiyorum çünkü :) periyodik olarak verilmedikçe ben d ebir sıkıntı görmüyorum şu an tırtıklamalarında :P ama evet parazit yapabilir belki sürekli tekrar ederse.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Yaşadığım durumu paylaşmak istedim bilmeyenler de görmüş olur diye :)

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

İşlenmiş etler yüksek nitrat içerdiği için mide ve kolon kanserini olumsuz etkiliyor ama ayda yılda bir 1-2 dilimden bir şey olmaz. Bizim eve annem tarafından asla salam sosis Isıl işlem görmüş ya da fermente sucuk girmediği için vermiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 487 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR