Karma Aşı Hakkında

emre3101
emre3101

3309 Puan

Arkadaşlar kedimin bir tanesini yeni sahiplendim ve 7 aylık şuan 3 4 aylıkken karma aşısini 1 tane yaptırmışlar ama devamı gelmemiş kime sorsam iki tane yaptırman lazm da diğeri bir işe yaramaz diyor ama bu kedi hiç evden çıkmıyor 1 tane yaptırsam olur mu yada 1 yaşından sonra 1 tane oluyor ya onu şimdiden yaptırsak olur mu yeni sahiplendim ve kedim hamile aşı yaptiramiyorum zaten doğumdan sonra düşünüyorum o zamana kadar zaten 1 yaşına yaklaşmış oluyor bana yardım eder misiniz bilgi lütfen

2 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

İlk iki karma aşı arka arkaya 2 doz yapılması lazım. Bağışıklık kazanması için. Kedinizde vaktinde tamamlanmamış (1 doz olmuş) bu yüzden karma aşıya gittiğinizde gereken aralıkla 2 doz uygulanır. 2.dozdan bir sene sonra (her yıl) bir doz tekrarı yapılır diye biliyorum.

martuyl
martuyl

12408

evde olsun olmasın ilk karmalar hep 2 tane yapılıyor diye biliyorum. benimki ilk karmadan sonra sindirim sistemi problemi yaşadı, o ara probiyotik falan kullandık, düzeldi. normalde 2 karma arası dediğiniz kadar aşılırsa ilki yapılmamış gibi düşünülüyor.


bu karma aşı muhabbeti beni çok muallakta bıraktı ama ben 2sini de yaptırma kararı aldım çünkü ileride karma aşının koruyacağı virüslere yakalanırsa ve ben karma aşısını yaptırmamış olursam kendimi asla affetmem :)


sizin yerinizde olsam hiç yapılmamış gibi düşünür ona göre yaptırırdım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR