Dikişler Ne Zaman Alınmalı

Yesilyesil9
Yesilyesil9

105762 Puan

10 gün önce dikişleri atıldı veterinerimiz 13 günlük bir süre verdi ama 10 gün yetmez mi dikişlerin alınması için hemen alınsın rahatlasın istiyorum 10 gündür yakalık var bıktı kedi yalanmak istiyor

6 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Aslında 7 gün bile yeterli, bazı hekimler garanti olsun diye 10 gün diyor. Zaten 10gündeyseniz doku çoktan iyileşmiş neredeyse tamamen tutmuştur bence aldırabilirsiniz.
Şöyle örnek vereyim. Bizde kendiliğinden eriyen iplik kullanılmıştı 3veya4.günde yakalığı çıkardım 5.gündede dikişler düşmüştü, yarası kapalıydı.

NorthNight
NorthNight

16576

Evet yakalık çıkıyor, bizdede küçük bir parça kabuklanma olmuştu zaten o sırada dikişler düştü.

Betullsusam
Betullsusam

10255

10 güne kaynıyor genel itibariyle. Veteriner dikiş yerini kontrol etsin herhangi bir aksi durum yoksa alınabilir. Bence en yakın zamanda gidip aldırabilirsiniz dikişlerini. Uzun süre yakalıkla kalmak onun da psikolojisini bozar çünkü temiz hayvanlar sürekli temizlenmek istiyorlar tüylerinin yönleri bozulduysa düzeltmek istiyorlar çoktan kaynamıştır aksi bir durum da yoksa daha çok beklemeye gerek yok.

Betullsusam
Betullsusam

10255

Göremediğim için bir şey diyemiyorum fotoğraf olsaydı şayet o zaman bir yorum yapılabilirdi. Eğer yaranın durumunun hala kötü olduğunu düşünüyorsanız veterinere danışmanız daha iyi olur. Şimdi ne kadar yaranın durumu iyi gibi de gözükse kendini yalarken yarayı da kaldırırsa yara tekrar açılır bi anlamı kalmaz kabuk tutmasının enfeksiyon da kapabilir kuma girip çıktığı için tozundan falan. Eğer 1-2 günde düşecek gibiyse bu kadar yakalıkla kalmış biraz daha kalsa yara yeniden açılmasın diye tedbir amaçlı daha iyi olabilir. Dediğim gibi yaranın durumunu görmediğim için kesin bir şey diyemiyorum varsayımsal konuşuyorum.

Yesilyesil9
Yesilyesil9

105762

Dikiş alındıktan sonra yakalık çıkıyor değil mi artık yarasına zarar verme gibi bir durum oluyor mu
Birde yarasının üstü biraz kabuk tutmuş düşecek gibi hali var

Yesilyesil9
Yesilyesil9

105762

İlk 3 gün sargılıydı sargıyı çıkardığımızda sanki yara yeni gibiydi sarılırken hiç iyileşmedi mi bilmiyorum kanlı falandı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 232 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR