Kedim 4 Gündür Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım

miiv
miiv

271 Puan

Kedim çok yiyen bir kediydi yaş mamaya falan da bayılır kuru mama da öyle cuma akşamından beri yemek yemiyor pazar elime koyup biraz yedirebildim enerjisi oyunculuğu gayet yerinde ama neden böyle oldu anlamadım halsiz olsa hasta diycem o da değil sanki mamayı koklayıp iğreniyor yaş mama dahil

8 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Veterinere danışın sizin gözlemleyemediğiniz bir sorun olabilir. 4 gün az bir süre değil. Gerekli tahliller ve muayene yapılırsa daha iyi olur.

huqi
huqi

116368

4 gün çok fazla bence kliniğe getirin.

Nhr54
Nhr54

978

Yabancı cisim yutup bağırsaklarımı tıkadı acaba!

Betullsusam
Betullsusam

10255

Veteriner muayenesi şart. Yememesinin birçok nedeni olabilir. Burdan kesin bir tanı koymak mümkün değil hemen bir veteriner muayenesi gerekiyor. Belki ciddi bir durum değildir mamasından sıkılmış olabilir ama bunun şu durumda pek olası olacağını sanmıyorum çünkü sevmese bile aç kalmamak için kendi kendine yerdi. Çok yüksek ihtimal sağlık sorunundan dolayı yemek yemiyor. Bu süreçte bazı soruların cevaplarını bilmelisiniz ki veteriner size daha kolay ve çabuk bir teşhis koyabilsin yani iyi gözlemlemeniz gerekiyor (ne sıklıkla idrarını/kakasını yapıyor, evde bir değişiklik mi oldu, başka bir hayvan ile aynı ortama mı girdi gibi). Stresten kaynaklı olabilir, parazitten dolayı yiyemiyor olabilir, yabancı bir cisim yutmuş olabilir, kızgınlığa girmesinden kaynaklı olabilir. Kesin bir şey demek mümkün değil bahsettiklerim sadece olası şeyler kesin şöyledir diyemiyorum. Eğer ciddi bir sağlık durumu yoksa bile biraz daha beslenmez ise ciddi şekilde hastalanabilir çünkü bağışıklığı yemediği için çok düşecek ve hemen hastalanmasına olanak hazırlamış olacaksınız. Hiç beklemeyin veterinere götürün.

Handerane
Handerane

1037

Midesi bulanıyor olabilir?

Oscarino
Oscarino

1954

Kabız olabilir bir veterinere danışın

Oscarino
Oscarino

1954

Kabız olabilir bir veterinere danışın

Palyaco
Palyaco

218519

Büyük ihtimalle yabancı cisim yuttu yada kil yumağı birikimi var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 279 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR