Ben Pitbull Almak İstiyorum.ama Mahalleli İle Aram İyi Değil. Pitbull A Belediye El Koyabilir Mi ?

omercan6834
omercan6834

169 Puan

Ben pitbull almak istiyorum.mahalleli ile aram iyi değil alsam şikayet etseler. Pitbull a devlet el koyabiliyormu ?yada para cezası varmı?

9 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Amcamın pitbull u var. Ben bu kadar zeki, duygusal ve oyuncu bir köpek görmedim daha önce. Sevmediğiniz Zaman ağlıyordu. Söylediğiniz her komutu anlıyordu. Üstelik bir de yavru kedileri vardı. Kedi sürekli köpeği ısırırdı ama köpek ona en ufak bir tepki vermezdi. Çünkü onun daha Bebek olduğunu ve amacının oyun oynamak olduğunu bilirdi ve kediyle onu acıtmayacak şekilde oynardı. :) Çocuklarlaysa arası mükemmeldi. Bütün olay sahibiyle alakalı. Yani ona gerçekten iyi bakabilecekseniz alın derim. Chihuahua konusuna gelince... Gerçekten çok agresif köpekler. Birkaç gün önce bir tane gördüm. Sevmek için yanına gittim. Bir anda beni kovalamaya başladı. İlk defa bir köpekten kaçtım. Üstelik en fazla 20 santimdi ve az kalsın ısırıyordu beni.

miasugok
miasugok

12502

Lütfen bana alınmayın ama ben olsam şikayet ederdim:( herkesin bakabileceği bir köpek değil, mahalle köpeği hiç değil. Toplu yaşam alanlarında bakılmalarını çok doğru bulmuyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Miagoksu adlı arkadaşıma katıldığım ve katılmadığım konular var, şahsi görüşümü yazmak istiyorum. Katıldığım nokta pitbull ırkının herkesin bakabileceği bir ırk olmaması, katılmadığım nokta ise mahalle ve toplum içinde bakılmaya uygun olmadığının düşünmeniz.
Pitbull ırkı baskın ırk olarak bilinen güçlü bir ırktır. Tecrübeli ve köpek bakımını, yetiştirmesini doğru şekilde bilen insanlar tarafından bakılmalıdır. Bunu nedeni ise ilk kez köpek bakan insanların doğal olarak hatalar yaparlar. Bu hatalar baskın ırk olmayan bir köpekte atıyorum aşırı heyecandan kaynaklanan problemlere sebebiyet verirken baskın ırklarda çok daha büyük ve ileri yaşlarda kolayca düzelemeyecek davranış problemlerine sebebiyet verebilir. Kral köpek ailesinin ilk yorumumda linkini attığım videosunda detaylı olarak bilgi edinebilirsiniz.
Katılmadığım noktaya gelirsem öncellikle pitbull ırkı benim çok beğendiğim ve ileride sahiplenmek istediğim bir ırk, pitbull gibi baskın ırklar doğru yetiştirilirse her köpek gibi mükemmel köpeklerdirler ve toplum içinde bakılabilir. Hatta işçi köpek olabilirler. Örneğin polis köpeği, terapi köpeği, bakıcı köpek..
Aslında ırkı fark etmeden her köpek doğru yetiştirilmezse toplum için tehlikeli bir köpeğe dönüşebilir. Örneğin hayatım boyunca ilk defa beni ısıran üzerimde baskınlık kurmaya çalışan köpek sivava ırkı bir köpekti. Önemli olan köpeğin ırkı değildir, nasıl yetiştirildiğidir yani. Şunu unutmayın "Kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır."
Aklınızdan peki neden birçok ülkede yasaklı ırklar arasında diye bir düşünce geçebilir. Bunun nedeni bence şu, insanlar fabrikalar gibi bu ırkı iyi olmayan koşullarda dengeli olmayan köpekleri üretip karpuz satar gibi parayı verene satıyor. Alan kişi ise çoğunlukla kulağını kuyruğunu kesip boynuna bir boğma tasma takıp hava atmak, dönüştürmek için alıyor. Yada sadece sevdiği için alıyor ama yetiştirme konusunda sorunlar yaşıyor. Haliyle ortaya topluma tehlike arz eden dengesiz, davranış bozukluklarına sahip yardıma muhtaç köpekler çıkıyor. Günümüzde en çok suçlanan ırk pitbull ama bu birçok kez farklı ırklara atılan bir suçtur. Geçmişte insanlar Pitbull ları değil rottweiler, Doberman gibi farklı baskın ırkları suçluyorlardı. İnsanoğlu önce bu ırkları dövüş amaçlı yetiştirip ıslah çalışmaları ile geliştirip sonra köpekte bir problem olduğunda köpeği suçluyorlar. Asıl suçlu köpekler değil insanoğludur bence.
Umarım yardımcı olabilmiş ve düşüncenizi az da olsa değiştirebilmişimdir:)
Konu sahibi, daha açık yazmam gerekiyor sanırım. Lütfen tecrübeniz yoksa baskın ırk köpekler tercih etmeyin. Herhangi en küçük problemde ırkından dolayı köpeğiniz elimizden alınabilir ve iki taraf içinde çok üzücü bir olay olur. Özellikle köpek için çünkü barınaklardan yasaklı ırk çıkarmak oldukça zor bildiğim kadarıyla..

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bence sahiplen .. sokağa çıkarırken yasalara uygun şekilde ( malesef böyle ) agızlıkla cıkarırsın hiçbişey olmaz. köü hayvan yoktur kötü sahip vardır ! pittbull kadar iyi huylu duygusal zeki bir hayvana arkadas olmakımükemmel birşey olacaktır

cansushi
cansushi

211

Eger çok şikayet gelirse ya da bir kişiye saldırırsa uyutulabiliyorlar diye biliyorum :( komşularınızla konuşun isterseniz sahiplenmeden önce

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Lütfen şu videoyu izleyin öncelikle https://youtu.be/ZP7L_9uVfhw

omercan6834
omercan6834

169

Cansushi saldirisi olmazsa filan sadece havlama olsa şikayet etseler. Devlet köpeğimi alip götürebilirmi?

miasugok
miasugok

12502

Beni ilk ısıran köpek şivavaydı demişsiniz ya o kadar güldüm ki azıcık agrasif mizaçlılar evet :) benim genel bir köpek korkum var itiraf edeyim. Biraz da mahallede bakılmasın dememin sebebi bu sanırım. Evde bakılan köpeklere yanaşabiliyorum hatta oyun bile oynuyorum onlarla ama onun dışında gerçekten çok korkuyorum :( umarın linç yemem ama durum bu:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Miagoksu
Gerçekten sivava ve diğer birçok ırk oldukça kavgacı ve baskınlık taslamaya meyilli oluyorlar. Öyle ki minicik bedeniyle beni sağa sola çekip gezdiriyordu o köpek:)
Birçok insanın köpek ve özelikle baskın ırk köpek korkusu var. Öyle korkutucu haberler, yazılar yazılıp çiziliyor ki insan haliyle korkuyor. Ben bile çok sevdiğim ve hakkında çok şey bildiğim bir ırk olduğu halde pat diye karşımda görünce refleks gibi bir anda yönümü değiştirmiştim :')
Mahallede bakilma derken ben mi yanlış anladım direk evde değil mahallede mi bakılmaktan bahsediliyor?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1070 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80587 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR