Kedim Ona Dokunulmasından Nefret Ediyor?

Dynilyn
Dynilyn

758 Puan

Merhaba, 2 tane kedim var, biri benim diğeri eşimindi, 1 yıl önce evlenince bi araya geldiler. İkisi de bebekken sokaktan alınmış.Benim kedim aşırı sevecen, sürekli kucağa gelen sevdiren bir kedi, eşimin kedisi ise dokununca kaçan uzaktan izleyen bir kedi. Seslenince göz kontağı bile kurmaz, cevap vermez, bizi umursamıyormuş gibi davranıyor. Uykusu varsa sadece yanımıza gelir yanaşır uyur, fazla dokunursan ısırır. Tek ilişkimiz yemek istemesi üzerinde kurulmuş, bizden nefret ediyormuş gibi, garip bir kedi. Bazen yerdeki olmayan şeyleri izler kovalar:) Çözümü olan veya benzer davranışlı kedisi olan var mı?

10 CEVAP

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107196

Eşinizin kedisinde muhtemelen anksiyete bozukluğu var, evde rahatlatıcı önlemler almanızı tavsiye ederim

huqi
huqi

116368

Her kedi uysal olacak ya da sürekli kendini sevdirecek diye bir şey yok maalesef. Hepsinin karakteri farklı.
Benim de kedilerimden biri aşırı uysal diğer ise tam tersi hırçın bir kedi.
Ona dokunmamızdan nefret eder bu yüzden tarayamıyoruz bile. 1,5 yaşına kadar daha beterdi, yanından geçtiğimiz zaman bile saldırırdı. Sadece sizin kedinizden tek bir farkı var seslenince bakıyor, tepki veriyor. Bebekken çok yaramaz olduğu için yanlış bir şey yaptığında hayır diyorduk. Şimdi hayır dediğimizde de karşılık veriyor. Şu an 3 yaşında eski hırçınlığı yok hala dokunamıyoruz ama en azından nadir de olsa kucağımıza gelip mırlıyor. Eskiden öpemiyorduk bile kaç kere dudağımı ısırdı şimdi öpebiliyorum. Sizin kediniz kaç yaşında bilmiyorum ama büyüdükçe uysallaşıyorlar. Bir de kedinin karakteri için tabii ki bir şey yapamayız kendi halinde bırakın.

Palyaco
Palyaco

218519

Kedilerin yüzde 20 sinde görülen bir durum kendini sevdirmeme uzak durma meselef

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Karakter gibi görünüyor. Yapılacak bir şey yok. Yine de veterinerinize danışıp sakinleştirici bir şeyler deneyebilirsiniz belki. İşe yarar mı emin değilim ama denemekten de zarar gelmez. En çok övülen sakinleştiriciler vedavet kot bayoun ve feliway.

Handerane
Handerane

1037

Merhaba benim kedim de böyle. Ne gibi rahatlatıcı önlemler alabiliriz?

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çok normal, her kedi kendini sevdirmek istemeyebilir. Psikolojik olarak bir sorunu yoksa sadece karakteri böyleyse bir sorun yok. Bol bol oynatmaya çalışın. Toplar yada kedi oltalarını seviyorlar genelde.

yumak_bey
yumak_bey

12570

İyi günler, kediyle iyi ilişki kurmaya çalışın eğer oynayabiliyorsanız ona temas etmeden oltalı bir oyuncakla oynayabilirsiniz sonrasında ödül maması verebilirsiniz. Yavaş yavaş yaklaşırsınız sonrasında ama onunla yakınlaşayım derken kendi kedinizi küstürmeyin.

poverpuff
poverpuff

700

aynı şekilde kedim norveç orman kedisi.daha sonra önce terkedilmiş bir kedi. bağımsız seslenmeyle gelmez. umursamaz. sevdirtmez. belirli bölgelere asla dokundurmaz. yerinden kaldırılmayı sevmez. insana yaklaşmaz. ısırma tırmalama huyu var. sevmek için sen yanına gidersin o da desturla🤕😊dokunmuyoruz kendi halinde keyfinde. çok güzeller yine de napalım🐈😌

blue_hpood
blue_hpood

128183

davranışını izleyerek psikolojik mi karakteristik mi anlamalısınız. benim belalı kedim programı yardımcı olabilir. karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum, benimki de pek sevdirmez kendini, seslenince gelmez, sadece akşamları eve gelince sırnaşıp sürünüyor, o kadar. ona uygun alanlar yaratırsanız daha olumlu olacağını düşünüyorum. özellikle yukarı çıkmayı seven bir kediyse, duvara monte tarzda kedi evleri öneririm kesinlikle. merdiven tarzı tırmanabileceği şeyler de hoş olur.

Muhtemelen kendini rahat ve güvende hissetmiyor.Kediler bir alana sahip olmayı severler.Ona evde biraz yüksek alanlar koymaya çalışın kendini rahat hisseder

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 268 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR