Köpek Huylu Kedi

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

Dişi kedimiz Maya bizimle 2 haftadır yaşıyor, geldiğinden beri dışarıya çıkmadı bizden başka kimseyi görmedi. Bugün diğer kedimle Mayayı parka çıkardık hava alsın diye hiç etrafa kaçmadı hep yanımızda durdu. Başka insanları görünce köpek gibi saldırı pozisyonu aldı. Kimseyi bize de kendine de yaklaştırmadı. Yoldan geçen köpeğe bile dinlendi. Diğer kedimize evde yaklaşmadığı anlaşamadığı halde dışarda onun peşinde gezdi. Erkek arkadaşımla yaşadığı için erkek arkadaşım gidiyormuş gibi yapınca arkasından miyavladı peşinden gitti yanında. Mayayı sahiplendireceğiz fakat bizi yeni sahibine gidince arar mı?


5 CEVAP

yumak_bey
yumak_bey

12570

Keşke gitmek zorunda olmasa ilanınızı görmüştüm :( Sizin için demiyorum ama çoğu insan "Aman kedi bu iki güne unutur" diyor ama öyle değil gerçekten, köpekler gibi onlarda çok arar yani anlatsam anlatamam o derece bir köpek ne kadar üzülüyorsa kedide aynı şekilde üzülür. Üzülerek söylüyorum ki kuzenimin kedisi başkasına sahiplendirilince aynı akşam evden kaçtı bir daha da kimse görmedi :( Yani ne kadar göz önünde de olsa tedbirli de olsa sizi bulmak amaçlı kaçabilir. Ayrıca kimseyi yaklaştırmaması normal bizim kedimizde hava almaya çıkıyor yaz ayları gölge bir yere oturup etrafı seyrediyor gayet sakin oluyor fakat bir keresinde cins küçük ırk bir köpek gelmişti bizimki kendini korumak için saldırı pozisyonuna geçip tısladı gayet normal yani strese sokmayın çok fazla kendi alışsın bence. Ayrıca kullandığınız tasma hiç güvenli değil :(( İlk kedim olması gereken sıkılıkta olan fotoğraftaki tasmanın içinden kaçtı ve 3-4 metre kadar bir yerden atlamıştı hâlâ yaşıyor ve besleniyor fakat kaçabilir daha kalın bir tasma tercih edebilirsiniz vücut tasmaları var biz onlardan aldık sağlam bir cırtcırtı var karın kısmından ve boyun kısmından bağlanıyor.

Nhr54
Nhr54

978

Üsteki arkadaşın dediği arayabilir bitane aile vardı kız üniversiteye gidince bakamamışlar sizinki gibi biz sahiplenicektik. Babam hayvanlara çok ilgilidir köyde yaşıyor dedi yok kızım o size alışmazsa kaçmaya kalkar yıldızlara bakarak evini bulan kediler var dedi tuvaletini yapıp deprosyona giriyomuş öyle deyince bizimde ilk evcil hayvanınız olacaktı yavru sahiplendik. Ama iyiyisini isteyin inşaallah çok ilgili bi ailesi olur yeni evinde çok mutlu olur...

aslihan_e
aslihan_e

128423

Sadece iki haftadır sizinle, yeni evine adapte olması büyük sorun olmaz o yüzden. Uzun süredir olsa sorun olur diyebilirdik, 2 haftada size alıştıysa başkasına da alışır. Dişi kediler köpeklere karşı daha dikbaşlılar, içgüdüsel olarak koruyucu oluyorlar. Yolda gördüğü yabancı insanlara tavır alması normal, sonuçta zaten bağlı durumda kaçamayacağını bildiği için dikleniyor. Köpek gibi değil aslında tam kedi gibi tepki veriyor. Tabi ki yeni evine gidince hemen tamam burası benim evim siz de ailemsiniz demeyecek. Bir iki haftaya alışır onlara. Kuzeninin kedisi kaçan kişi için de, bir kedinin kaçması tamamen sahibinin suçu. Yeni sahiplenenler kaçmasına göz yummuş. Pencerede balkonda file tel olacak zaten, dış kapıdan çıkmadan da kediyi başka odaya koyacaksınız. Kedisi kaçanları anlamıyorum, kedi kaçmıyor onlar kedilerini kaçırıyor.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Yetişkin kedilere de şans vermek gerek. Evcil bir kedi ısrarla ilgi gösterirseniz alışır, yabani sokak kedisi bile alışıyor. Ağaçta yaşayan aşırı yabani bir kedi vardı, yiyeceğini ben uzaklaşınca kapıp ağaca götürürdü. Sürekli tıslardı. O bile el işaretimle kucağıma çıkıp sarılan bir kedi haline geldi. Yetişkin kedi illa uyum sağlayamaz diye bir şey yok.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

kedimi 2 ay once sahiplendim ama ara ara durgunlasiyor bende eski yerini annesini ozledigini falan dusunuyorum nedense bence sizi ozler yeni evine alismasi 1,2 haftayi bulur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 232 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR