Tavuk Ciğeri Vermek Zararlı Mı?

kedimin bağışıklığı sürekli düşük olduğu için annem haftada bir tavuk ciğeri vericekmiş. ben pek vermek istemiyorum mama ve yaş mama veriyorum sadece. tavuk ciğeri haftada bir vermek zararlı olur mu? yararı olur mu? küçük kesip haşlayıp vereceğim bu arada yoğurtla beraber

13 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Haftada bir faydalı Fazlası ushal yapabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128411

Yoğurtla beraber vermeyin, yoğurtdaki kalsiyum ciğerdeki demirin emilimini azaltıcı etki gösterir. Bu yüzden faydasını tam göremez. Sadece her gün yerse A vitamini fazla gelebiliyor. Onda da yine bir internet abartması kediniz fazla a vitamini yüzünden hayatını kaybedebilir deniyor. Bu sürekli kediyi sabah akşam sadece tavuk ciğeriyle uzun süre beslemekle olur ancak. Haftada bir ek gıda olarak verilmesi faydalı. Hatta çok güvendiğimiz kuru mamalardan çok daha faydalı olduğu kesin.

blue_hpood
blue_hpood

128183

mükemmel olur. fırsatınız varsa kuru mamayı yaş mamayı bırakıp çiğ beslemeye bile geçin derim. fırsatınız olduğu müddetçe dana, kuzu, ciğer, balık, tavuk, hindi haşlama yapıp suyuyla verebilirsiniz. bolca sulu bir şekilde. hem su tüketimi arttırır hem de bağışıklık güçlendirir. haftada birden ziyade her gün bile verebiliyorsanız verin derim. ben fırsatım oldukça haşlama yapıyorum. yaş mamanız da schesir falan değilse boşuna para vermeyin, ona vereceğiniz parayla gidip tavuk, balık alın. %100 et:) şu anda hiçbir yaş mama parasını hak etmiyor.
kuru mama dediğimiz şey de krakerden ibaret, maddi gücü yetebilecek herkese çiğ besleme öneririm her zaman. benim de fırsatım olduğu taktirde geçiş yapmak istediğim bir beslenme çeşiti. fazlası uzun vadede zararlı olur diyenlerden de ricam bir makale veya araştırma sonucu paylaşmaları.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

ishal demek istedim

Mikasa
Mikasa

618

Annem bir paket tavuk ciğeri alır pişirir o bitene kadar verir kedimiz 9 yaşında gayet sağlıklı. Arada ciğerin içine pirinç haslar patates havuc onları rondodan geçirir oyle de verir hem evdeki hem sokaktaki kedilere.

Ahudr
Ahudr

11492

Bence de verebilirsiniz kaliteli kuru mama diye birsey yoktur kötünün iyisi kuru mama vardır En iyileriyle de beslesen bagısıklıgıda dusuyor vitamin eksikligide oluyor dogal tavkiyeler sart

BerruEce
BerruEce

786

Çok fazla vermezseniz sıkıntı olmaz ama fazla verirseniz ileride sıkıntı çıkabiliyor

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Haftada bir tavuk ciğeri vermek çok faydalı. Miktarını abartmadıktan sonra vermenizde bir sakınca yok.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Abartmadıkça haftada bir vermek güzel bir öğün olur kediniz için. Fazlası uzun vadede zararlı olabilir. Dikkat etmek gerek.

gece18
gece18

12998

Ben bugün verdim mesela haftada 1 yeterli. Fazlasına gerek yok.

Bir veteriner hekim yazısında verilebilir yazmış ancak ; kedi tavuk ciğeri yer mi

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Kedinizi dengeli ve kaliteli bir mamayla besliyorsanız bağışıklığı için ek olarak hiçbir şey vermenize gerek yok, buna tavuk ciğeri de dahil. Kaliteli mamalarda, kedilerin güçlü ve sağlıklı olmaları için gereken tüm besin öğeleri zaten mevcuttur. Ancak eğer kediniz tavuk ciğerini çok seviyorsa haftada bir kez insanlardaki kaçamak öğün mantığıyla verebilirsiniz tabii. Biz de ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim arada bir canımız çekince o pis öğünlerle beslenip keyfini sürüyoruz ve sağlığımızdan olmuyoruz. Sıklığını abartmadığımız sürece tabii. :)


Özetle kedinize tavuk ciğeri vermek zorunda değilsiniz, verirseniz de sıklığını abartmamanız tavsiyemdir.


Patili günler dilerim. :)

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

Bazı kediler ciğeri çok sever bazısı ağzına sürmez kediniz yiyorsa ciğeri küçük poşetlere koyup buzlukta saklayın vereceğiniz kadarı haşlayın cigerde A vitamini var ayrıca içine biraz havuç atabilirsiniz kaynatirken

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 486 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR