Kedim Yavrularını Dövüyor Ve Bana Saldırıyor Kızdığımda

Mr_muffin
Mr_muffin

236 Puan

Kedim eskisi gibi bana sevecen ve sakin değil artık bana saldırmasından korkuyorum bana defalarca hafifte olsa saldırdı, yavrusu olduğundan 4-5 ay sonra onlara saldırmaya başladı bazen ayırmadım. Bugün elimi uzattım çekindiğim için mev diye bir ses çıkarıp vurdu bende ceza olması için su sıktım ama bana bilenmesini su sıkmak istemiyorum yavrulardan birisi benimle kaldı onada mama yerken saldırıyor ayrı kaplar aldım ama hala saldırıyor yavrularına mev mev diye ses çıkarıp korkutuyor yavruları yaklaştırmıyor bende sevince çoğunlukla saldırıyor

4 CEVAP

Nhr54
Nhr54

978

Tekrar kızgınlığı girdiği için yavrularına zarar veriyodur onlarda aile kavramı olmuyor. Kısırlaştırırsanız sakinleşecektir

Cennet29
Cennet29

123984

Benim dişi kedim yavruladı 2 tane yavrusu oldu. 3 buçuk ay emzirdi sonra yavruları reddetti dövmeye başladı. Benimde ilk kedimdi tecrübesiz oldugum için sebebini anlayamadım. Balkonda yaşıyordu hepsi yani özgürdüler. Meğer anne kedi strese girmiş yavruları acilen sahiplendirmek gerekiyomuş. Ben yavruları evin önünde saklayınca anne kedim bizi terk etti. Sokak kedisi oldu. Sadece karnı acıkınca gelip mama yiyip gidiyor. Yavrular 6 aylık olunca sahiplendirdim ama kedim yine de bize geri dönmedi çünkü evin önü kedi dolu 😂😂 bence yavruları sahiplendirin sonrasında kedinizi kısırlaştırınca kediniz sakinleşecek.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Yavrudan uzaklaşmak istediği için sinirleri bozuluyor, haliyle size de saldırıyor. Bu kızgınlıkta olduğunu göstermez ama kısırlaştırılmazsa tekrar yavru yapacak ve tekrar sinirleri bozulup psikolojisi bozulacak. Doğada olsa terkeder, uzaklaşır ama evde yapamıyor. Ayrı odaya gitmesi yeterli değil. Kedilerde bölge hakimiyeti denen bir şey var ve bu bir oda değil en az 5-6 sokak boyutunda gibi düşünün. Sonuç olarak yakın oldukları için agresifleşiyor. Size saldırmasının ana nedeni yavru. Hamilelikten önce de saldırıyorsa kedinizle iletişim şeklinizi düşünmeniz gerekir. Su sıkmak, azarlamak sizden neftet etmesine neden olabilir. Dişi kediler erkeklere göre daha hırçın olabilir ama saldırma boyutundaysa bir sorun var demektir. Kısırlaştırma ile sakinleşebilir.

Mr_muffin
Mr_muffin

236

Sorunu çözdüm yardımlarınız için teşekkürler yavrularla çok ilgilendim doğduklarında anneleri yeteri kadar ilgi görmedi sanırım eskisi gibi düzenli tarama birlikte uyma sokakta gezdirme rutinine dönünce yavrusuna saldırmayı bıraktı artık daha sakin sanırım ilgisiz hissetti kıskandı. Su sıkma konusunda uyarı için ve patilere sevgi dolu kalbiniz için teşekkür ederim elimi kanatacak derecede parçalarcasına saldırmadığında asla su sıkmadım kedime internetten görmüştüm bu yöntemi azarlamak bence konuşamayan ve anlamayan bir canlı için mantıksız haklısınız. Farklı bir yöntem varsa çok sinirlendiğinde kurtulabileceğim seve seve denerim mantıklıysa 😁. Umarım sizde bu sorunu yaşarsanız yardımcı olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 430 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR