Kedimi Bahar Ve Yaz Aylarında Dışarı Çıkarmak İstiyorum. Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

yasemincck
yasemincck

187 Puan

1.5 yasinda kısır disi kedim var. Ilk defa disari cikaricam. Nelere dikkat etmeliyim? Nasil bir tasma kullanmam lazim bilgisi olan yardimci olabilir mi?

4 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Göğüs taşması kullanın, önce tasmayı evde takıp ev içinde dolastirarak alismasini saglayin, bence sadece apartman bahçesinde gezdirin ilk etapta ve tasmasını da hiç birakmayin. Eve geldiğinizde de patilerini dr.animal ya da crystalin gibi bir çözeltiyle siler temizlersiniz.

yagmuryldrm
yagmuryldrm

2558

gövdeyi saran kedi tasmanız olması lazım. Dışarı çıkarmadan önce tasmayı evin içinde ara ara takın, önce tasmaya alışsın. Sonra yavaştan dışarı çıkarabilirsiniz. Dışarıda daha sakin bir yerde gezdirmeniz daha iyi olur. Kedinin huyuna göre dışarıda daha rahat veya dikkatli olabilirsiniz. Benim iki kedim de dışarıda korktuklarından çıkaramıyorum. Ama yakın bir arkadaşımın kedisi çok rahat olduğu için sık sık yürüyüşe çıkıyor.


Dışarıya çıktığınızda yanınızda ödül maması olması da iyi olabilir. Ve küçük çocuklardan falan uzak tutun. Malum tasmalı kedi görünce hemen sevmek istiyorlar.

Nadenge
Nadenge

6605

Dışarı çıkacak bir kedinin karma ve kuduz aşıları eksiksiz olmali. Köpeklerin olmadığı bir alanda gezintiye çıkarın. Yoksa her ne kadar göğüs tasması da olsa çok çabuk kedinizin hakimiyetini kaybedebilirsiniz.

yasemincck
yasemincck

187

cok tesekkur ederimm. ic dis parazit asilarinin tam olmasi disinda yillik asilardan tam olmasi gereken bir asisi var mi? kuduz vs.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR