Kedim Artık Hiç Dokundurmuyor

Raikage
Raikage

750 Puan

Selamlar,


3 küsür aylık yavru british kedimle 1 aydan fazladır beraberiz. Normalde dokunulmaktan pek hoşlanmasa da çok tepki vermezdi. Kucağıma alıp gezdirirdim evde, yada sağını solunu okşardım, hafif mayışıksa kucağıma alıp yüzüne masaj yapardım.


İlk kedim olduğu için nasıl oynatacam bilemiyorum, oyuncakla 20 saniye oynayıp gidiyor. Bende elimle oynatıyordum, bu hafta da elimle daha fazla oynattım, ıssırmaya ve tırmalamaya çalıştığı için bende biraz sert davranıyordum canını yakmayacak şekilde, kötü bi geridönüş olmayınca bende hoşuna gidiyor sanmıştım. Sanırım bu yüzden de artık kendisine dokundurtmuyor hiç.


Genel davranışında bi problem yok, yine yanımdan ayrılmıyor, kendisi gelip dokunuyor falan ama ben yada başkası elini uzatsın hemen farklı yöne geçiyor.


3-4 gündür bu durum devam ediyor, bende sert oynamayı bıraktım tabi ama hala daha yumuşamadı. Bu durumda sinirimi bozmaya başladı. Tatlı tatlı gelince bi okşayım dokunayım diye hevesleniyosun, tüyüyor hemen.


Şuan ben bunları yazarken sandalyeye tırmanmaya çalışıyor, parmağımla dokunuyorum sadece hemen gidiyor, 20 saniye sonra yine geliyo.


Ne istiyor ben anlamadım yani

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128423

Elinizle oynaymaya alıştırmayın, 1 yaşına doğru elinizi parçalar ve oyun için üstünüze saldırıp ciddi kanayan yaralar açar. Siz sert severken biraz canı acıdıysa oynamaya korkar. Bizimkilerden birini oyuncakla oynatırken elim ağzına çarpmıştı yanlışlıkla, 2 yaşına geldi diğer kedilerime oyuncak oynatmaya kalkışırsam hâlâ o kaçar saklanır. Kalın bir ipi yerde yavaş arada hızlı sürükleyerek koşturun ondan pek bıkmıyorlar. Her kedi dokunulmaktan hoşlanmaz. Bazıları hiç sevilmek bile istemeyebilir.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Zaten yaşları ilerledikçe bebeklikteki kadar sevilmek istemiyorlar, 4 aylık olunca ergenlik öncesi erinlik gibi bir dönem oluyor. Yavaş yavaş ergenliğe doğru bir geçiş yapıyorlar yani. Erkekse yanında kedi olunca çiftleşme hareketleri yapabiliyor. Sonra 8 aylık olunca eğer hâlâ kısır değilse kızgınlığa girdiği için tekrardan yakınlaşmaya sevilmeye başlıyor. Sonrasında kedinin huyuna göre bazıları hiç sevilmez bazıları da çok sevilmek ister.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Kediler böyle, geçen Güldür Güldür programında da konu almışlardı. Gelip sev beni der sonra sevme diye tekme atar kaçar. Biraz dengesizler.

Raikage
Raikage

750

baktım yatmış uyku moduna geçmiş, bi ensesini okşayım dedim, bi tepki vermedi, sonrasında çenesinin altını açtı orayıda okşayım diye. 30 40 saniye kadar okşattı sonra kalktı gitti :)


normalde uyuyana kadar izin verdi kafa masajına, bi sağ yanak bi sol yanak bi ense derken doymazdı.


hiç dokunmasam mı acaba, 2-3 gün hiç ellemeyince, sevmeyince, kıymetimizi anlar belki :)

blue_hpood
blue_hpood

128183

hanımefendi, elinizle asla ama asla oynatmayın. asla. severken haşin sevmeyin, kucağınıza almayın çünkü karakterinde yoksa siz bunaltmış olursunuz. istemediği durumları dayatmayın çünkü kedilerde tahammül seviyesi yok denecek kadar azdır, ileride elinizi yüzünüzü parçalar, neden diye çare ararsınız. bolca oyun oynatın fakat anladığım kadarıyla ilk kediniz olduğu için nasıl oynatmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. her kedinin ilgisini çeken bir oyuncak vardır, benimki pinpon toplarına hasta, deneyebilirsiniz. hareketini artıracak oyuncaklar tercih edin. kedi tünelleri var fakat hiç kullanmadım, yorum yapamayacağım. genelde top/ip gibi şeylerden hoşlanıyorlar. internetten de araştırabilirsiniz. şu an en çok hareket edeceği zaman. elinize alışırsa ileride sizi üzer. bir de sormamışsınız fakat şimdiden paylaşmak isterim, kısırlaştırmanın faydalarını araştırmanızı ve 5 aylıkken kısırlaştırmanızı öneririm. bu konuda da bolca kaynak ve öneri mevcut. kolay gelsin:)

Sezgek
Sezgek

16517

Arkadaşlar çok güzel anlatmış ama genelde kediler büyüdükçe kucaktan uzaklaşıyor heralde benim kedim küçükken yemeğe tuvalete gitmezdi kucağımdan inip ben götürürdüm şimdi asla kucağa gelmez gelse bile yanıma bacağımın yanına yada başımın yanına koltuğun tepesine gelir ama benim ki özgür ruhludur baya :) bir de bizimki de çok mıncıklanmayı sevmez ama ben dayanamayıp mıncıklıyorum patisini falan sıkıyorum ısırıyorum (tabiki böyle azıcık merak etmeyin :D) inanılmaz sinirleniyor farkındayım ama dayanamıyorum ama burda önemli nokta kedinizin karakterini bilmek bizimki asla saldırmaz 4 yaşına giriyor daha bana bir kere saldırdığını görmedim ama çok aşırı kızdığını anladığım anda bırakırım bir de arkadaşların aksine ben hala elimle oynatırım doğrusu bu demiyorum özellikle bu geceleri gelen enerji ataklarında böyle elimi pençe gibi yapınca onu avlamaya çalışıyor böyle koltukta yürüyormuş gibi yapıyorum parmaklarımı avlamaya bayılıyorum bir 15 dk oynuyoruz sonra izin veriyorum yakalıyor ısırmaya çalışıyor resmen elim olduğunu anlayıp bırakıp yalamaya başlıyor sonra oyun seansımız bitiyor ama bu her kedi böyle olacak diye bir şey yok bizimkisi böyle yani :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 484 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR