Kedimin Sırt Bölgesindedeki Tüyler Seyreldi Ve Sertleşti? Tutam Tutam Tüy Döküyor.

Kedimi 3 - 4 hafta once veterinerin verdiği ilaçla iki kez yıkamıştik. Hiçbir sorun yoktu lakin bugün tararken farkettim kedimin on kol tarafındaki sırtınin tüyleri sertlesmis ve ten rengi pembe tüyleri beyaz olduğu için ten rengi belli oluyor az da olsa acaba mevsimsel döküm yuzunden mi yoksa bir hafta once mama siparişi vermiştim birkac gun sorun çıktığı için gelemedi ve 2 gun yas mamaile idare ettik son bir gundur de kalan yas mamayi kuru mamayla karistirip verdim lakin maalesef ki çok yedi 2 konserve civarı çünkü 7 kilo bir kedi ve şişman değil yani her zaman cok yiyor. Acaba onun bir yan etkisi mi bu konuda bilenler bana yardımcı olabilir mi ?

3 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

Mantar mı var kedinizde acaba? İlaçla yıkadık diyince aklıma ecosin geldi. Mantar bölgesel olarak tüylerde kepeklenmeyle birlikte sertleşme ve dökülme yapar çünkü. Mantar olsa da olmasa da bu süreçte deri ve tüy sağlığı için balıklı mama kullanmanızı tavsiye ediyorum.


Ama en kısa sürede veterinere götürün çünkü deri her ne kadar dış organ olsa da aslında bazı iç rahatsızlıklar deri üzerinden kendini belli eder.

Açıkçası ben konyaya taşındım ve buradaki veteriner pek iyi değil gibi lakin manisadakine sordum ve cleapet sprey önerdi onu aldık insallah mantar değildir zaten ayın 4 unde aşıları var gidicez inşallah lakin evet benimde ilk aklıma mantar gelince korktum bi an 😔 bu arada advance kısır somonlu kullanıyorum zaten ve gunluk olarak tariyorum açıkçası aklima acaba cok mu taradım da böyle oldu diye bir suphe düştü ama çünkü cumartesi gunu bir avuç kadar tüy çıktı ve taragimiz normal sac fırçası gibi olup yumuşak başlıklı olduğu için pek şüphe veremedim lakin 😶

gokhansultan
gokhansultan

13926

Veterinere güvenmiyorsanız başka bir veterinere götürün, mavi ışıkla baksın zaten mantarsa kendini belli eder. Ne kadar erken teşhis konulursa o kadar çabuk iyileşir. Mantarsa eğer siz taradıkça, kendini yaladıkça mantar yayılır. Tam emin olmadan herhangi bir ürün kullanmayın bence ufaklık üzerinde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 261 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR