Çiğ Beslenme Ne Kadar Doğru

CalicoMia
CalicoMia

4593 Puan

Kuru mamanın pek çok faydası var özellikle ağız diş sağlığı açısından fakat belli bir kesim sanki kuru mama öcüymüş gibi davranıyor. Peki çiğ beslenme ne kadar doğru? İçinde parazit olup olmadığını bilmediğimiz bir eti çiğ vermek mantıklı mı? Ağız diş sağlığını olumsuz etkiler mi? Peki kısır kedilere uygun mu? Ve en önemlisi internetten alınmak istese güvenilir mi? Bu konuda bilgi sahibi değilim bilgilendirirseniz çok sevinirim.

2 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

kuru mama agiz ve dis sagligina iyi gelmiyor maalesef. oyle olsa benim kedinin disler bu halde olmazdi hdkshxhekxw ayrica icine konulan etin kalitesi ve guvenilirligi de belli degil. ne kadar yuksek kalitede alirsak alalim bu boyle. kediler dogada yemeklerini yerken en cok suyu burdan alirlar, kuru mamada bu soz konusu bile degil. bu yuzden kuru mama en kotu ama en konforlu besleme seklidir. cig beslemedeise direkt oldugu gibi et kedinin onune konmaz. buzlukta vs soklanir mi diyim tam tabiri bilmiyorum ama bir suru islemden geciyor. pisirilmedgi icin de vitamin vb degerlerin kaybi olmuyor. agiz ve dis sagligi bakimindan daha saglikli ve su alimi daha cok. internette alacak olsam raw for us’tan alirim ama o kadar para verecegime kendim yaparim. diger yerler guvenilir mi bilmiyorum. kisir kedilere uygun mu diye sormussunuz. farkindaysaniz en ust kalite mamalar (tr’de acana ve orijen) all life stages diye serilere sahip. yani kedi kisirlassa bile almasi gereken et degismiyor mantigindalar ve bu mantik benim de kafama yattigi icin ben imkanim oldugu surece bu mamalari tercih ediyorum. cig beslemede de ayni dusunuyorum. asiri kapsamli bilgiye sahip degilim ama bildigim kadariyla suzionline cok guzel anlatmisti. sitesine cig besleme yazarsaniz bir suru sonuc cikiyor

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben bir dönem geçmeyi çok düşündüm. Çok da araştırdım. Kuru mamaların hangisi olursa olsun sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Dişlere iyi geldiği de tamamen saçmalık. Yavruların sağlıklarını olumsuz yönde etkileyen en temel etken kuru mamadır bana göre. Ancak Türkiye de henüz çok yeni çiğ besleme. Bu yüzden riske girmek istemedim. Veterinerimiz de aynı görüşteydi. Biraz daha yaygınlaşsın öyle geçilebilir dedi. Yine de kızıma bol bol yaş mama vermeye gayret ediyorum. Yaş mamanın kedilerin öğünlerinde kesinlikle zorunlu olduğu kanaatindeyim. En azından çiğ besleme yaygınlaşana kadar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR