Kedim Kısır Ama Yavru Kedi Maması Versem Olur Mu

Kedimi 2 ay önce kisirlasirdin bağışıklığı dusuk olduğu icin veterinerimiz vitamin verdi şimdi de zayıfladı üstten bakınca karnı içe doğru çöktü diğer kedim normal bir kilo da 1 2 ay Yavru kedi maması versem sağlığını etkiler mi sizce

7 CEVAP

PaladinLucie
PaladinLucie

1035

Lütfen bilimsel kaynaklara dayandırmadan fazla protein böbreklere zarar masalını bırakın. Kedilerin ana beslenmeleri yağ ve protein üzerine kuruludur. Şuan piyasada ki kısır kedi mamalarında da en %30 %40 arası protein bulunmakta. Kısır kedi mamalarının azalttığı içerik yağdır, yağ oranını düşürürler. Normal kedi mamaları ile arasında ki tek fark budur. Elinize kısır kedi ve normal kedi mamasını alın karşılaştırın protein demek istediğimi anlayacaksınız.


Kedilerimizi kuru mama ile besleyerek böbreklerini zorlayanlar aslında bizleriz keşke şartlar el verse sadece yaş mama kullabilsek yada çiğ beslenmeye geçsek.


Eğer elinizde yavru kedi maması kaldıysa kullanabilirsiniz sonrasında kilo almaması için kısır kedi mamasına geçersiniz. Yada Acana Orijen'in all life stage mamalarını fark gözetmeksinizin kullanabiliyorsunuz. Sadece kısır kediler için miktarı düşürüyorsunuz.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Asla önermem böbreklerinde bir soruna yol açabilir çünkü yavru kedi mamalarında kısır kedilere verilemeyecek kadar fazla protein oranı mevcut. Kısır kedi maması vermeniz gerekiyor.

Kilo aldıramiyorum iştahı yerinde yaş mama veriyorum dediğim gibi vitaminde var doğduğundan beri bende bu kadar zayıflamamisti biraz üzüyor bu durum benj

gokhansultan
gokhansultan

13926

Zayıflamasının ardında başka nedenler de yatıyor olabilir mi? Veterinere danışın lütfen mama değişimi yapacaksanız bile veteriner tavsiyesiyle yapın.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben de yavru maması vermenizi önermem. Kısır kedilerde ciddi sorunlara sebep olabilir. Bol yaş mama, evde yaptığınız haşlamalar ile destekleyebilirsiniz. Çok hareketli ise o yüzden de kilo almıyor olabilir. İştahı da yerindeyse bence korkmanıza gerek yok. Yine de bir veteriner kontrolü iyi olabilir.

Çok teşekkür ederim

cat_expert
cat_expert

12742

Asla diye bir şey yok abartıyor bazı arkadaşlar 1-2 ay vermenizde sakınca yok.


Yavru kedi maması kısır kedilerin böbreğini iflas ettirir gibi uydurma bir düşünce var bu mama içeriğine kedinin su tüketim alışkanlıklarına göre değişir, yavru kedi mamasına zehir gibi yaklaşan bazı bilgisiz arkadaşların tavsiyelerine çok kulak asmayın. Elbette sürekli yavru kedi mamasıyla beslemeyin sonuçta kediler kısırlaştırıldıktan sonra mama içeriklerinden işlerine yarayacak olan şeyler değişmektedir, yetişkin kısır bir kediye karbonhidrat oranı yüksek mamalar vermek hızlı kilo alımına neden olabilir kısır kedi mamalarının ilk çıkış amacı aslında budur içeriklerde karbonhidrat oranı düşer protein ve lif oranı artar.


Ay sakın sakın sakın kısır kediye yavru kedi maması verdiğiniz an kedinin böbrekleri iflas eder kedi biter sıfırlanır gibi hikayelere inanmayın, elinizdeki mamayı birkaç ay kullanın mama bitimine yakın kısır mamaya geçiş sürecini başlatın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 232 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR