İç Dış Parazit

Beso3535
Beso3535

173 Puan

Öncelikle herkese merhabalar yardımlarınız için şimdiden saolun
Arkadaşlar öncelikle dışardan sahipsiz bakımsız köpek sahiplendim İngiliz setter dışı 4 5 yaslarinda bakımsız zayıf kalmış halsiz kafasının üstünde küçük keneler var kemikleri sayılıyor ilk gün mama verdim yedi ikinci günü Sabah verdim yemedi aksama kadar aç kalmamak için biraz yemiş akşamda tavuk boynu ve sırtı aldım 1 kgluk haşlama yaptım ekmek doğradım yedi ikinci gün sabah yine aynısından yaptım verdim etleri yedi ekmeği yemesi sulu yaparak veriyorum ve aldığım günden beri hisali vardı dün yemeği değiştirdim etli patatesli bulgurlu içine ekmek koydum verdim yedi dün akşam yine aynısını yaptım ama ekmeği yememisti sabah yine aynısını yaptım ekmegide yedi ve köpek kızak hareketi yaptı dün 3 4 kere bol su içiyor yeri güzel temiz bugün sabah diskisinda düzelme vardı sulu değilde kaba yapmıştı ayriyetten dün verdiğin yemeğe sarımsak ve elma sirkesi koymuştum onlarında etkisiyle düzelmiş olabilirmi bugünkü diskisinda iç dış parazit yaptırmadım daha kilo almasını bekliyordum düzelmesini ama yaptırsam olurmu veteriner iç dış için kilosuna göre 200 TL den başlıyor dedi onericeginiz etkili uygun fiyata iç dış parazit ilaçları varmıdır bide kulübesi geniş kulübesinden hariç içinde geniş bahçe de var yanında arkadaş köpekte var diğer köpege bulaştırır mi kulübesinin bahçesinden dışarı çıkmıyor akşamları iş çıkışı kulübesinin kapısını açıyorum kulübenin bahçesinden dışarı çıkmıyor yanındaki köpekle yavaş yavaş arkadaş olmaya başladı önceleri urkekti şimdi arkadaş oldular bahçe geniş akşam iş çıkışı kapıları açıyorum sabah işe giderken kapatıyorum ama sahiplendiğim köpek kulübenin bahçesinden dışarı çıkmıyor yardımcı olun fotoğraftaki köpektir ilk günkü halı


1 CEVAP

achillevemila
achillevemila

1146

Merhaba ben de 2 ay önce sokakta setter cinsi bir köpek bulmuştum. Mantarı vardı ve çok zayıftı. Şimdi toparladı, mantarını tedavi ettik ve kilosu yerine geldi. O da çok ürkekti, şimdi benim köpeğimle beraber yaşıyor.


Bir canı sokaktan kurtarmışsınız, çok da güzel beslemişsiniz. İyi ki sizin gibi insanlar var.


İç dış parazit ve karma - kuduz aşılarını kesinlikle yaptırmanız gerekiyor. Hayvanın üstünde bulduğunuzda keneler varmış, içinde de bir şeyler olabilir. İki ayda bir iç dış parazit yaptırmanız gerekecek - hele ki bahçede bakılan bir köpek için çok elzem. Hayvanlar iç parazit olmadığında bağırsaklarındaki o bakterilerden ishal olabilir, başka şeyler de olabilir - ve bu hayvanı öldürür.


Sizden ricam sahiplendirecekseniz bile iç dış parazitini yaptırın. (kendi köpeğinizin iç dış paraziti yoksa ona da geçebilir, varsa korur.) Siz sahiplendiyseniz de yukarıda bahsettiğim aşıları da parazitleri yanında yaptırın, bir muayene de ettirin çocuğu bence.


Bunun dışında evet iç dış parazit ilaçları var ve satılıyor fakat ben 3 köpek ve 3 kedi bakıyorum kendi evimde. (köpeklerim bahçemde) o ilaçlara vereceğim paranın etkisiz olduğunu düşündüğümden direkt veterinerde yaptırıyorum düzgün bir şey olsun diye. -daha pahalı ama işe yaradığını biliyorum. (ben denediklerimden memnun kalmadım, etkili olduklarını düşünmüyorum. Etkili bir şey bulursanız öğrenmek de isterim.)


Şu anki davranışları da gayet normal, korkmayın. İlk 3 gün çok zor oluyormuş sokağa atılan köpekler için. 3-3-3 kuralı var. 3 günün sonunda güvenmeye başlar, 3 hafta sonra iyice kendine gelir ve çekingenliğini atmaya başlar. 3'üncü ayın sonunda tam karakterini gösterecek düzeye gelirmiş. Bir de sokakta korkudan hiç uyumadıklarından sürekli küçük kendilerini güvende hissettikleri bir alanda uyumak istiyorlar. Bizim ilk 3 hafta neredeyse tamamen uyudu ve sadece yemek yedi. Şimdiler de hala çok uyuyor ama köpeklerin yanındayken kuyruğu bacak arasından çıkardı. Hatta şimdi gidip köpeklerle bile tanışıyor, başlarda köpek görünce bir köşeye pısıp hırlıyordu garibime sokakta neler olduysa. Hala köpeklerle oynamıyor mesela ama ben bir aya oynamaya başlayacağını düşünüyorum.


Beylikdüzünde petoloji veteriner kliniği var - Emre bey. Kendisi çok ilgili ve asla para için şunu yapalım bunu da yapalım demiyor. Yakınsanız ona gitmenizi öneririm. Achille(Aşil)'in sahibi Serra önerdi derseniz yardımcı da olur size.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 487 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR