Aşılarını Yaptıramadım

Ltwa
Ltwa

3277 Puan

Şu an çok sıkışığım 7 atlık kedimin iç dış parazit aşılarını yaptıramadım pire görmüştüm bu aralar inceliyorum ve hiç pire yok birkaç güne yaptırmaya çalışıcam kedim zarar görüyo mudur

19 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

sorun olmaz korkmayın. durumunuz düzelince kısa sürede yaptırırsınız.

aslihan_e
aslihan_e

128553

Pire olunca pire tenyası da oluyor, bir tane bile olsa kapıyorlar. İç paraziti için bir hap alsanız iyi olur. Yomesan 500 mg pire tenyaları için kullanıyor. Eczaneden alabilirsiniz. 16 lira civarı bir fiyatı olması gerek. 7 aylık kediye 2 gün çeyrek çeyrek verebilirsiniz. 21 gün sonra tekrarlamanız gerek.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedi pire tarağı edinin kedinizi tarayın 10 tl gibi bir şey ve çok işe yarıyor. Temizlenmiş olur kediniz.

aslihan_e
aslihan_e

128553

Anlamanız zor, illa kakada belli olacak diye bir şey yoktur. Önlem olarak yapılması gerekli iç parazit uygulamasının. Sadece yumurta dökümlerinde görmeniz mümkün, onun için de bayağı çoğalmaları gerek. Pire bulduysanız geçmişte 1-2 tane, pire tenyası da kapmıştır o kadar söylüyorum. Benim sokakta beslediğim kediden evdeki kedilerime 1-2 pire geçmişti, öldürmüştüm sorun çözülmüştü sonra sadece biri belirti gösterdi, diğerlerinde yoktur demiştim ama hepsinde tenya olmuş.

aslihan_e
aslihan_e

128553

Yok 21 gün sonra tekrar etmeniz yeter. Sonra 2 ay geçince uygulama yaparsınız dilerseniz. İç parazit ilaçları kedilerin vücudundan kolayca atılıyor. Paraziti varsa düşürür yoksa da atılır gider. Zaten veterinerler 2 ayda bir iç parazit uygulaması yapılmasını öneriyor. Kedi için en sağlıklısı da o. Çiğ yiyecek yemeseler de iç parazit oluşuyor çünkü. Ben kedilerimin ağzına çiğ hiçbir şey sürdürmem ama oluştu. Dediğim gibi 1-2 pire olursa tenya kapıyorlar.

sultansbutler
sultansbutler

12552

yahu şurdan ilaç tavsiyesi vermeyi bırakın. veteriner misiniz? veteriner olsanız bile kediyi gördünüz mü, hastalığı mı varmış, kilosu ne kadarmış? ufacık bir paragraftan nasıl tanı koydunuz? eczaneden etkisini bilmediğiniz ilaçları hayvanlara vermeyin. parazit uygulamasının gecikmesi hayvana zarar vermez. durumunuz olunca ilk iş olarak aşısını yaptırın yeterli.

Mia_____
Mia_____

2981

Bence kedinizi yıkayın eğer pire varsa çünkü pireler suda olur diye düşünüyorum durumunuz yoksa eğer bunu yapabilirsiniz ama yıkandıktan sonra üşümesin çok önemli kalorriferin yanında havluyla tamamen kurutun usumedigine emin olun .

Ltwa
Ltwa

3277

Üstünden zaman geçti tenyası olmuşsa nasıl anlarım

Ltwa
Ltwa

3277

Nasıl belirti gösterdi ve şimdi ne yapmam gerek sadece aşısını mı yaptiriyim başka bir şey yapılıcak mı

Ltwa
Ltwa

3277

Pardon yazmışsınız zaten peki 21 gün sonra tekrarlayıp bir 21 gün daha tekrarlıcak mıyım

Ltwa
Ltwa

3277

21 gün sonra*

Ltwa
Ltwa

3277

Birde oldu da küçük bir ihtimal de olsa tenyası yoksa bu ilaçlar nasıl etkiler veterinerde anlaşılır mı

Ltwa
Ltwa

3277

Dediğiniz o haplardan aliyim o zaman tenyaları için dış parazitini de yapmam gerekiyor dimi

Ltwa
Ltwa

3277

Lütfen cevaplar mısınız

aslihan_e
aslihan_e

128553

Çok sıkışığım dediğiniz için o hapı önerdim, hem hesaplı hem kedi tenyası için uygun. Üstünde pire yoksa gereksiz yere dış parazit yaptırmayın bence pire görürseniz yaptırırsınız ama şuan tam pire çoğalma zamanı, yani siz bilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 871 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR