Kedi İdrar Yolları İçin Mama.

oscar98
oscar98

825 Puan

Tekir kedimin idrar yolları sağlığı için kullanacağı bileceğim ve memnun kalacağım bir mama öneren bilir misiniz..

15 CEVAP

PaladinLucie
PaladinLucie

1035

Bol su artı yaş mama desek daha doğru olur. Doğalarında avladıkların hayvanlardan su ihtiyaçlarını karşılayan hayvanlar oldukları için yaş mama onlara bu katkıyı sağlıyor.
Belçikada ki veterinerim sürekli çiğ beslenmenin kediler üzerinde ki olumlu etkilerinden bahsediyor.
Çok niyetlensemde geçemedim. Kuru mama kadar yaş mama desteği ile çok sağlıkları açısından çok önemli. Aslında dedikleri gayet mantıklı kedilere sürekli kuru mama vererek onların böbreklerini mahveden bizleriz.


Bu linkide mutlaka okumanızı tavsiye ederim.


https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/yas-kedi-mamasi-saglikli-mi-hangi-yas-mama/

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kediniz ev kedisi mi?
Dışarıda vakit geçiriyor mu?

Kesinlikle hills klinik mamaları bu konuda çok başarılı hekiminize danışarak sizin sorununuza yönelik olan hills klinik serisi bir kuru mamaya başlamanız faydalı olacaktır.

Valefyo
Valefyo

853

Oyle cok atastirma yaptim ki size anlatsam obsesif dersiniz bana. :) 2 cesit yaygin tas var. Birincisi sutruvit tasi idrarin alkali olmasi yani asit azalmasi yuzunden oluyor ve diyet ile tas cozulebiliyor. Digeri ise idrari fazla asitlestirip uzerine de kalsiyumu fazla mama verirseniz yani magnezyum orani cok dusuk mama veriyorsunuz sutruvit olmasin diye ama extra kalsiyum aliyor veya mama da fazla miktar kalsiyum varsa bu defa asitli ortamda oksalat olusuyor. Ikisinin olusmamasi icin magnezyumun 0.6 ile 0.7 arasi, fosforun en fazla 0.7 veya 0.8 olmasi kalsiyumunda 0.85 olmasi gerekiyor. O zaman idrar tam notr kalabiliyor. Ama idrar yollari mamalari genelde sadece tek bir tas turu uzerine (sutruvit) dusuk magnezyum ama yuksek kalsiyum. Aslinda ayni zaman da kalsiyum oranin da dusuk olmasi gerekiyor. Kesinlikle proplan kisirlardan allah askina uzak durun. Oranlari oyle yuksek ki erkek kediler icin ileride sorun yaratabilir. Ayrica icinde kizilcik olan mamalar da idrar yolu (sistik) onlemede en etkili icerik. Reklamdan cok icerik kismi onemli.

Valefyo
Valefyo

853

Zaten idrar yollari ve mesane taslarinin tek ama tek nedeni kuru mamalar. Bu yuzden patilerini seven insanlar zarari en aza indirmek icin yollar ariyoruz. Bakin adim gibi eminim (hepsi degil tabii) veterinerden mama isteyin ve elinde olmayan dunya uzerindeki en iyi kuru mamayi (o bile zarar verir ama yapacak bisey yok) soyleyin cogu vet klinikteki mamanin daha iyi oldugunu kanitlamaya calisir. Hayvan sevmek seviyesini olculebilecek teknoloji oksaydi keske ve sadece o kisiler veteriner olsaydi. Burada herkes cikarsiz yardim ediyor birbirine kendi veterinerine sormuyor. Neden cunku gercek yardimlasma ve iyilik cikarlarin olmadigi yerde oldugunu bildigi icin.

PaladinLucie
PaladinLucie

1035

@valefyo Dediğiniz gibi burada ki insanları hepsi gerçek hayvansever ve market raflarından ne olduğu belirsiz mamaları almak yerine doğru mamayı kumu veya destekleri bulmak adına çırpınıyorlar.


Açıkcası Hils bahsettiğiniz oranları yakalasa da içerik olarak çok başarısız içerisinde gerçek etten bahsetmek dahi mümkün değil. Tavuk içeriğinin adam akıllı yüzdeleri bile yok.Üstüne şeker küspesi ve gluten.Bu fiyata satmaya utanmamışlar mı inanılmaz cidden.


Kırık pirinç, tavuk ve hindi unu, mısır gluteni unu, mısır, hayvansal yağ, kurutulmuş bütün yumurta, kurutulmuş pancar küspesi, mineraller, hidrolize protein, bitkisel yağ, keten tohumu.


Bahsettiğiniz oranları düşünürsek Britcare üriner maması çok daha iyi. En azından içinde gerçek et ihtiva ediyor. Üstüne idrar yolları için kızılcık ve yalancı iğde.


Bozita kısırda fosfor 0.9 -magnezyum 0.7 güzel bir oran. Hoş bizim tosuncuk 12 yaşında kısır bir erkek sadece Acana ve yaş mama ile beslendi sorunsuz devam ediyoruz.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

oscar98
Kedilerim hem doğada hem içerde yaşıyorlar. Doğal olarak kısırlaştırılmış kedi maması ihtiyaçlarını karşılamaz. 2/3 ay Sanabelle outdoor
ve sensitive yarı yarıya ve bil tavuk haşlama+kaliteli yaş mamalar.
2 gün önce sanabelle urinary ve sanabelle outdoor 50:50 oranda vermeye başladım. Tavuk haşlama + sabah akşam kaliteli yaş mama.
Sadece sağlıkları için değil, yine çok sevdiğim kuşları avlamalarını engellemek için.

oscar98
oscar98

825

Ev kedisi

oscar98
oscar98

825

Peki siz hangi mamayi kullaniyorsunuz 😊

Valefyo
Valefyo

853

Ben britcare tavsanli tahilsiz kullaniyorum kedim erkek onda kizilcik var diye sectim fakat tuz orani 1 mg yuksek geldi atastirdim bolca simdi Hills skin and stomach mamasini buldum oranlari tam olarak yazdigim o. Tek sorunu 1.5 kg paketlerde satiliyor sadece. Bide tahilsiz degil. Tuz orani bazilari zararli bazilari degil diyor riske atmak istemedim. Ama emin oldugum tek sey; kisir erkek kedilerin her kisir mamaya uygun olmadigi ve kisir mamalar sadece yagi azaltip magnezyum, fosfor, kalsiyumu dengede tutup olculu azaltmazsa bir ise yaramadiklari. 6.5 ph idrar 2 cesit tasin olusumunu da engelliyor. Bu da mineralin azaltilmasi ve hepsinin dengede ayarlanmasi ile oluyor. :)

Valefyo
Valefyo

853

Secim yapacaksaniz idrar sorunu varsa britcare tahillsiz uriner tavuklu. Eger alerjisi varsa britcare tahilsiz hipoalerjik tavsanli. (Oranlari ayni) eger onleme amacliysa ve biraz fazla fiyat verebiliyorsaniz hills skin and stomach. (Bunlar onlem amacli) tedavi icin farkli mamalar var. Ama hills almazsam britcare kullanmaya devam ederim cunlu icerik olarak tahilsiz ve kizilcik olan ayrica taze et olan uygun fiyatli mama. Tamamen arastirarak ogrendim hepsini yabanci sitelerden okuyarak fazlasi veya azligi ne oluyor diye. :) erkek kediler cok daha risk altinda.

Valefyo
Valefyo

853

En onemlisi bol su icirin. Cok cok su icerse hayat boyu bu hastalik ugramaz. Su pinari alin elinizden gelirse. En buyuk ilaci ve onlemesi su. Patili gunler. :)

oscar98
oscar98

825

Bide sizinde kediniz çişini yaparken ıkınıyor mu acaba

Valefyo
Valefyo

853


Bide sizinde kediniz çişini yaparken ıkınıyor mu acaba



Hayir. Bana soruyorsaniz ikinma yok. Ben olusmasin diye kisirlastirdiktan hemen sonra mineral dengeli mama gecisi yaptm. Eger sizin kediniz ikiniyorsa idrar tahlili ile en basindan o da sizde yorulmadan ornek verin cunku ilerlerse sondaya kadar gidiyor. Ikinmasi sorun olduguna isaret. Bu durumda idrar ornegi ile hemen anlasilir kristal veya kum olup olmadigi ya da idrar ph derecesi.

Valefyo
Valefyo

853

@paladinlucie britcare icin bende cok olumluyum ama 1mg sodyum var mamalar icinde en yuksek tuz. Ama mineral dengesi ve gercek et orani ve en onemlilerden kizilcik ve yalanci igde var. Ayrica 7 kg cok hesapli. Donusumlu deneyecegim. Uzun omurlu bol patili gunleriniz olsun tosununuzla :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 632 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR