Yaş Mama Kuru Mama

Merhaba,
2 kedim var ve şuan sadece kuru mama ile besleniyorlar. Günlük gramaj konusuna dikkat ediyorum ve 2 öğünde veriyorum. Artık yaş mama ile de desteklemek istiyorum. Haftada bir kez 85 gramlık konserveyi ikiye bölerek paylaştıracağım. Ancak şunu merak ediyorum yaş mama öğün yerine geçer mi? Yani 42,5 gramlık yaş mama yediği zaman bir kuru mama öğününü iptal etmem gerekir mi yoksa bu yaş mama ekstramıdır kuru mama öğünleri devam etmeli midir? Haftada yarım yaş mama belki de yetersizdir bir kedi için ama malesef ancak bütçem ayda 4 konserve mama ayırmaya uygun zaten kuru mamaların fiyatları da malum. Bu konuda sizler neler yapıyorsunuz tavsiyeleriniz nedir?

3 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Ortalama 3 kutu yaş mama bir günlük kuru mamaya denk geliyor (tabi kedinin kilosu, mama markası, kalori değeri, gramajlar değiştirebilir)


Haftada 1 vereceğiniz 42 gram için bence kuru mamasından kısmanıza hiç gerek yok. Sadece öğün saatlerinin arasına denk getirin üst üste olmasın derim.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Aslında kendiniz hayvansalları alıp haşlayıp kedilerinize verseniz daha uyguna gelir fiyatı. Yarım yaş mama için bence kuru mamadan kısmanıza gerek yok.

TekirKediMia
TekirKediMia

2935

Eğer kedileriniz için kilo kontrolü yapıyorsanız kilo almamaları için öğün sayabilirsiniz yaş mamayı. Yarım gibi düşünebilirsiniz, 85 gram bir kedi için 1 öğün olur mesela.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 195 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR