British Shortair Beslenmesi

Merviiiss
Merviiiss

2955 Puan

4 buçuk aylık british kedimi ne şekilde beslemeliyim. Kıyamıyorum sanırım fazla veriyorum mamasını son zamanlarda kusmalar yaşadık. Günde ne kadar ve nasıl mama vermeliyim?

10 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Aslında yavru kediler için serbest besleme önerilir. Sizinki de çok küçük. Gelişimi için serbest beslemeniz taraftarıyım. Ama kusma meselesine gelince hızlı yediği için kusuyor olabilir. Mamayı daha geniş bir kaba koyarsanız yavaş yavaş yer. Hatta bunun için özel mama kapları da var. Belki o zaman kusması geçer. Bir de böyle deneyin derim. Geçmiş olsun 🙏🏻😊

dilanbulent
dilanbulent

17253

Yavru kedilere ölçüyle mama verilmez.


Kusmasının ise birçok sebebi olabilir net bir şey diyemeyiz burada. Benden önce yazan @Gimlihanim da söylemiş, hızlı yediği için kusma ihtimali yüksek :)

meov
meov

10494

bizim 3 aylıktan beri mama hep dolu ve ortadadır, hiç sakınmayın yavru o.

kusma meselesinin mamadan olduğuna emin misiniz? mesela bizimki gizli gizli kızımın konfeti gibi renkli oyuncaklarını yiyip kusmuştu, sakladık yine buldu. birde mutfakta şeffaf ekmek poşetlerinden yemişti. çok meraklılar öyle şeylere köşe bucak saklıyoruz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Serbest besleyebilirsiniz bence yavru sonuçta. Bol bol oyun oynatın çok yiyorsa yağlanma olmaması için. Kusması normal değil belki kullandığınız mama sindirimine iyi gelmemiştir, hızlı yemiş olabilir.. gözlemlemenizi öneririm bu konuda.

PaladinLucie
PaladinLucie

1035

Kuru maması nedir? Yavru kedilerde kusma genelde mama kaynaklı olur. Arkadaşların dediği gibi yavru kedilerde kısıtlama önerilmez özellikle 4 aylık kedide, dilediği gibi yesin.

elifwl
elifwl

276

ödül mamasını çok sık veriyorsanız o yüzden kusuyor olabilir

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ödül mamasını ne sıklıkla veriyorsunuz? Markası ne?

Merviiiss
Merviiiss

2955

Teşekkür ederim öncelikle. Kuru mamadan gayet memnunuz ödül mamalarından şüphelenmiştim ama başka herhangi bir madde de yutmuş olabilir haklısınız gözlemleyeceğim.

Merviiiss
Merviiiss

2955

Proplan yiyor herhangi bir şikayetimiz yoktu ödül mamalarına yeni geçtik ve ödül mamalarından sonra kusmaya başladı aslında

Merviiiss
Merviiiss

2955

2 günde bir veriyorum 3-4 tane şeklinde . Dreamies ödül mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 299 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR