Kedime Hangi Acana Mamasını Vermeliyim

Merhaba yeni 1 yaşına giren Mavi Rus Kedim var ve yetişkin olacağı için yetişkin maması alacağız artık. Acana almayı düşünüyorum bir sürü çeşidi var karar veremedim. Sizce hangisinden almalıyım kullanan ve bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.

18 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

All life stages mamaları çok güzel. Pacifica ve grasslands. Kedinizin sevdiği aromaya göre seçim yapmanızı tavsiye ederim.

Poncimin
Poncimin

116364

Acana'nın Grassland, Pacifica, Wild Prairie mamaları All Life Stages'dir yani tüm yaşam evreleri için uygundur. Ayrıca bu üç maması içerik olarak daha iyi ve tahılsız. Bu üç maması dışındaki diğer mamaları ise, yine kalitelidir ama içerik olarak üst serisine kıyasla biraz daha geride ve bir miktar tahıl içeriyor. Üst segment mamalarını tercih etmeniz daha iyi olur. Grassland, Acana'nın kümes hayvanı ağırlıklı mamasıdır. Sadece %7 göl balığı içeriyor gerisi tavuk, hindi, ördek, bıldırcın gibi kümes hayvanlarından oluşuyor. Pacifica ise tamamen balıklı, altı çeşit balık var içerisinde. Wild Prairie ise ikisinin arası gibi. Tavuk ve hindi içeriyor yine ama aynı zamanda 3 çeşit balık da içeriyor. Beyaz balık, alabalık, ringa balığı gibi balıklar da var içerisinde. Balık oranı %18 civarında. Her biri kaliteli mamalar sadece aromaları farklı, istediğiniz aromaya göre tercih yapabilirsiniz.


Biz Acana'ya önce Bountiful Catch ile başladık kedim sevince üst serisine geçtim. Sırayla Acana Pacifica, Acana Grassland, Orijen Cat&Kitten (aynı firmanın bir üst markası) kullandık şuan ise geri Acana Pacifica'ya döndük. Hepsinden de memnun kaldım, kedime çok iyi geldi. Sizin de dönüşümlü olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Mesela Pacifica sadece balık içeriyor ve uzun süreli balıklı mama kullanmak tavsiye edilmiyor. Kara hayvanlarından sağlanan protein daha kaliteli bir protein kaynağı. Bu yüzden de çoğunlukla yavru kedi mamaları tavuklu oluyor, ayrıca sindirimi daha kolay. Peki balıklı mamaların avantajı ne derseniz yüksek omega değerleri sayesinde tüy sağlına iyi geliyor. Bu yüzden en iyisi kedinizin herhangi bir et kaynağına alerjisi yoksa dönüşümlü kullanmanız olur, böylece her etten kediniz faydalanmış olur.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ben first feast kullandım hep de övüyorum pahalıdır ama başarılıdır. Acana mamalarının neredeyse tamamı all-life stages ya da yetişkin kediye uygun (ben hepsi diye biliyorum ama belki bilmediğim vardır).


Benim tavsiyem deneme paketi almanız, hangisini seviyorsa hangisi iyi geliyorsa onu vermeniz. Kuru mamada herkesin deneyimi farklı oluyor

hazalaydin
hazalaydin

4854

Ben wild prairie, indoor entree ve pacifica denedim. Indoor u tavsiye etmem (kısır mama diye almıştım) diğerleri her yasam evreleri için zaten. Su an pacifica kullanıyoruz baya memnun kaldık. Zaten mama kapını açtığım anda kendimi balıkçıdan balık alıyormusum gibi hissediyorum yok böyle bi koku mama dediğin böyle kokar diyorsun :D

6 gün sonra tekrardan yazıyorum. Acana değilde Orijen cat & kitten 5.4 kg aldık daha mantıklı ve hesaplı olduğu için. Ve Orijen Acana dan bir tık daha iyi sanırım

Poncimin
Poncimin

116364

@HakanGuntekin


Evet Orijen daha kaliteli. Güzel tercih yapmışsınız.


Acana ve Orijen aynı firmanın markaları, ikisi de Champion Petfood'a ait. İki marka da kalitelidir ama Orijen daha da üst segment olan markası. Üstteki yazımda da belirtmiştim zaten biz mamaları dönüşümlü şekilde kullanıyoruz, öncesinde Orijen Cat&Kitten mamasını da kullandık. Memnun kaldık. Şuan Orijen bitince dönüşümlü kullandığımız için Acana Pacifica'ya geçtik. Acana ve Orijen kedinize iyi gelirse, gerçekten çok kaliteli mamalar. Umarım siz de memnun kalırsınız.

Bir sorum daha olacaktı kedim malt ve vitamin yemiyor zorla yiyor sevdirmek veya yedirmek için yapabileceğim bir şey var mı?

Poncimin
Poncimin

116364

@HakanGuntekin


Kedinizin herhangi bir hastalığı yoksa ve Acana, Orijen gibi üst segment kaliteli mamalar kullanıyorsanız vitamin vermeyi gerekli görmüyorum. İçerikleri kuvvetli, tüm vitaminler ve mineraller içerikten karşılanıyor zaten. Fazla vitamin iyidir gibisinden düşünmeyin kesinlikle, vitamin eksikliği de kötü fazlalığı da aynı şekilde kötü. Böbrekleri yorar, her şeyin fazlası zarar her şey kararında olmalı. Ama halihazırda vitamin aldıysanız ve illa kullanacaksınız da verme sıklığını azaltın, haftada bir vermeniz bence yeterli olur. Maltı ise tüy yumağı sorununu olmaması için düzenli verebilirsiniz. Kedim seçici olmadığından biz böyle sevmemezlik, yememezlik gibi bir durum yaşamadık. Ayrı konu açarsanız benzer durumu yaşayanlar daha iyi yardımcı olabilir. Ama kendi fikrimce eğer kediniz sevmiyorsa alışması için kuru mamasını verirken içine azıcık malt ya da vitaminini sıkabilirsiniz, böyle vermeye devam ederek tadına alıştırabilirsiniz. Yine aynı şekilde sevdiği ödül maması ile birlikte, ya da verdiğiniz yaş mamanın içine sıkarak da deneyebilirsiniz. Eğer hiçbir türlü yemiyorsa da farklı bir marka deneyin. Hangi markaları denediniz bilmiyorum ama daha önce kullanmasam da yorumlarından gördüğüm kadarıyla zoovital'ın malt macununu genellikle kediler seviyormuş belki onu deneyebilirsiniz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Acana mamalarından denediklerimiz arasında açık ara en çok pacifica mamadan memnun kaldık. Sizde dilediğiniz bir mamayı deneyip bittikçe acana mamalar arasında rotasyon yapabilirsiniz

Çok teşekkür ederim cevabınız için :)

cat_expert
cat_expert

12742

pacifica tüm ırk ve yaşam evrelerine uygun ve içerik dengesi çok iyi olan bir mama. Çoğu kedinin de severek yediği problem yaratmayan bir mama. Tek sorun çok pahalı olması. Bunun dışında uzun süre aynı aroma ile devam edilmesi pek önerilmez özellikle et oranı yüksek mamalarda 6 ayda bir farklı aromalara geçiş iyi oluyor.

PaladinLucie
PaladinLucie

1035

Mevsim geçişlerinde Pacifica diğer aylar Grassland hemde sıkılmıyorlar. Üstüne pırıl pırıl tüyler ve gözler. 12 yaşında erkek kısır kedimiz oldukça sağlıklı böbrekleri dahil.


Yaş mama desteğini unutmayın böbrekleri için en önemli ihtiyaç yaş mama.

yumak_bey
yumak_bey

12570

Biri bana da alsın Allah rızası için :D Yemin ediyorum çalışsam alırdım ama aile evinde geçinmek öyle olmuyor tek başına yaşamak ayrı :(

Palyaco
Palyaco

218519

Maalesef bizimki tüm serilerini yemiyor her kedi farklı

Palyaco
Palyaco

218519

Acanin harwest tavsiyemdir en dusuk sodyum a sahip kendi markasinda

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 804 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR